VÅR BÄSTA TID ÄR NU.

Att få tid med den du älskar, att få uppbyggande "mat" för kropp, själ och ande och att få dela allt med likasinnade...det är väl något vi alla önskar.
I april, fick vi i år igen, delta i Ku:s parafton.     



Det är alltid lika roligt, spännande och trevligt på dessa tillställningar. Roligt att få åka bara "VI" på något.
Spännande, för man vet aldrig vad som kommer att hända. Och väldigt trevligt att få träffa vänner, bekanta och att få knyta nya bekantskaper.


Vid dörren lyste dessa lyktor välkomnande.



Temat för kvällen var TRO, HOPP OCH KÄRLEK. 


Arrangörena hade även i år satsat på dekorationerna, något som jag uppskattar. Dukarna var dekorerade med tro, hopp och kärlek. En god vän som satt med sin man bredvid oss, vågade smaka på dekorationen, eftersom vi försökte gissa om den var gjord av salt eller socker. Det visade sig att den var av salt.

På borden fanns även små vaser med vackra buketter i, det var lingonris och röda blommor (ja, jag är dålig på blomnamn). 


Lite här och där hittade man något att vila ögonen på.



Ute i aulan fanns det lakrits, chips och dricka, som man kunde avnjuta i "bensträckarpausen".


Och vet ni vad jag "godisstrejkaren" gjorde? Jo,utan att tänka och utan att blinka. Jan sa: det där ser ut som lakrits......och genast var min hand där och tryckte in tre stycken i munnen (det var säkert tänkt 1st/person). Jag hade inte upplevt sötbehov en enda gång sedan jag började sockerpausa, tre veckor innan, men DÅ, var det pang på, när jag såg något svart, glänsande där i skålen, ute i den mörka, mysiga aulan.

När vi beslöt att anmäla oss till paraftonen, så bestämde jag att jag äter vad som serveras men jag äter inget extra (typ godis i skålar...smile).
Till efterätt fick jag en stor portion glass med hallonsås...mmmmm, som jag njöt. Men oj vad det smakade sött, när jag inte var van med så mycket socker, men gott var det.

Men innan efterrätten och lakritsen så fick jag avnjuta mycket annat gott.

Förrätten. En väldigt stark men god morotssoppa med rostade pumpafrön. Min (på bilden), såg dock annorlunda ut än de övrigas p.g.a. att den var mjölkfri och utan krutonger.

Vi blev serverad god mat och efterrätt.




Vi fick njuta av vacker sång och musik av Maria och Anders Eklund.



Mirella Enlund berättade om sitt intressanta arbete som verksamhetsledare för Project LIV och hon delade även med sig av goda råd och erfarenheter från sitt eget äktenskap.

Project Liv är en förening som vill skapa mer glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer. De jobbar b.l.a med  att förbättra sjukhusmiljöer så de blir trivsammare ...och färggladare, som på denna bild, från jouren, här i Jakobstad.






Här kommer några av de goda äktenskapråden.

Det bästa sättet att glida ifrån varandra, är att göra ingenting (sagt av äktenskapsrådgivare Jan-Erik Nyberg).
- Hitta något som ni har gemensamt (det behöver ex. inte vara en hobby, det kan vara humor mitt i vardagen).
- Tänk inte att det är den andre som FÖRST skall ändra på sig. Börja du med att ändra på ditt sätt, som du vet att inte är ok.
-  Säg och gör positiva saker, så smittar det av sig.


Under kvällen fick vi även pröva på lite samarbetsövningar. På borden hade vi var och en fått en liten lapp, med ett eller flera ord på.
Jan`s och min lapp.

Nu skulle vi bordsvis lyckas få ihop dem till ett bibelord. Vårt bord, med ca 14 st vann, men det visade sig att vi även hade fått det kortaste och enligt oss det enklaste bibelordet. Men trots det fick vi nog ändå jobba och fundera lite hit och dit förrän vi fick alla de små orden på rätt plats.

Bibelordet var från Jeremia 29:11
Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. 


KVÄLLSANDAKT.
Annika avslutade med en tänkvärd andakt om tro, hopp och kärlek. Här kommer en kort sammanfattning av det jag minns, med mina egna ord.

När vi ber lägger vi vår tro på att Han som är större än oss skall ta hand om våra böneämnen. I bibeln står det i Matteusevangeliet 18:19-20
Vidare säger jag er: allt vad två av er kommer överens om att be om här på jorden, det skall de få av min himmelske fader. Ty där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt i bland dem.
Som kristna par har vi den möjligheten att be tillsammans, lämna allt till Jesus och vänta på svar.

När vi ber har vi ett hopp om att allt skall bli bättre.

När vi ber för andra (förbön) då visar vi kärlek.


Det var en fin och välsignad kväll. Vi kom hem, glada, mätta och fyllda av tacksamhet.....och KÄRLEK.


KOM IHÅG ATT TA HAND OM VARANDRA......NU I SOMMARTID.






1 KORINTHIERBREVET 13:13
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

HOSEA 12:6B
Håll fast vid kärlek och rätt och hoppas alltid på din Gud.

MATTEUSEVANGELIET 21:22
Allt vad ni ber om i era böner, skall ni få, om ni tror.

FILIPPERBREVET 4:6-7
Gör er därför inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Jesus Kristus.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023