MIDSOMMAR VID FÄBODA 2016

Midsommar ute vid svärföräldrarnas villa, är något man inte vill missa. Där firar vi midsommar varje år.

Midsommarstången lyfts på plats....och alla applåderar.

Vi kom redan på torsdagkväll.
Vi bor ju i vår egen "villa", i vår husvagn.
I år var det så blött av allt regn så min fiffige man som alltid har nya projekt pågång, han gjorde snabbt en "terass". Det bästa var att den var helt gratis och den blev faktiskt riktigt bra.



Husvagnen fick en bra, stadig, torr och användbar terass...precis vad vi behövde.

Hugo njöt av att få vara fri och springa runt, runt. Men först när vi kom så rusade han direkt över till grannarna för att hälsa.
Även när någon kom promenerande på skogsvägen rusade han iväg. Men relativt snabbt fick vi inövat, att han rusade till oss istället......när vi ropade HIT, och belöningen var knackorv.

Vem vill väl inte ha knackorv.



Under helgen blev det många promenader ner till stranden. Det här var på torsdagkväll och det var sååå vackert. Himlen speglade sig i vattnet.










Vi hann med många sköna skogspromenader. Men ibland fick vi lämna de sköna skogsstigarna och gå ut på den asfalterade vägen, även mitt på dagen för att inte myggorna skulle äta upp oss. 
Även här hemma har vi haft myggor (plus tusen flugor), mitt på dagen. Jag tror att regnet och värmen har gjort susen för alla mygglarver.








Fredagkväll var det det sedvanliga "knytkalaset", när alla (de flesta är av min svärmor Benitas släktingar) som bor där nära, tar stolar och bord och släpar iväg med dem lite närmre stranden, till en öppen plats......som är som gjord för knytkalas. Vi brukar vara kring 80 personer, så även i år.



Någon hälsar välkommen innan midsommarstången bärs på plats. Midsommarstången turas vi om att göra, den uppgiften cirkulerar mellan familjerna/villorna, och man har den i två år.


Efter maten bjuder alltid ett lokalt bageri (tur att även de har villan där) på munkar, kex och kaffe. De står även för kvällens goda bröd.



Här ser jag lite rolig ut, MEN kolla in insekten (troligtvis en geting eller fluga) som flyger över mitt huvud...häftigt att den kom på bild.



Hugo låg mest och sov på sin filt, med sin kisse, fast det fanns två andra hundar där nära.




Men om någon sade namnet "Hugo", då satte han sig genast upp och lade huvudet på sned...vår sötnos.
Hugo har sitt nya citronhalsband (som ger en citrondusch/doft ifall han skäller.......åt andra hundar) som fungerar jätte bra. Vi bör bara sätta på det så vet han att han får hälsa men inte skälla....vilket har varit ett problem, när vi träffat speciellt stora hundar.


Det blev även det traditionsenliga metet för alla barn. Regeln är att man får meta ända tills man blivit konfirmerad. Så Matilda fick meta ännu i år och ännu nästa.


I påsen fanns godis och såpbubblor.
Det delades ut diplom, som alltid, till alla mödrar som gjort att födslotalet har stigit under året....d.v.s. till alla nyföddas mammor (en gammal tradition). Tror nog att papporna är lika glada över att inte behöva stiga upp, de är nog lika stolta ändå.

Det blev även dans kring midsommarstången för de allra minsta...och alla andra som ville vara med. De dansade och sjöng, b.l.a. små grodorna. Han som skötte om musiken "råkade" dock sätta på "nu är det jul igen och nu är det jul igen"......vilket resulterade i många glada skratt.


Matilda var flera gånger och simmade under helgen, och Hugo som inte kommit på det här med att simma ännu, han njöt av att springa i vattnet.



Söndagkväll packade vi ihop och begav oss hem igen. Jan cyklade hem.


Husvagnen fick dock lämna kvar.


Det som är så skönt med att vara vid villan är att det är så kravlöst. Jag upplever verkligen att jag har semester när jag är där. Det blir sköna bastubad, lugna promenader i vacker natur, enkel mat på pappers tallrikar, slappa i husvagnen, spela spel, ligga och läsa eller se en film och bara vara tillsammans.




KONTRASTEN TILL VILLALIV.
Jag har nu haft semester i 4 veckor redan......det som många andra har som full semester. Men jag känner verkligen inte att det varit många dagar som känts som semester. Det beror på att Jan har jobbat (han får semester f.o.m imorgon), vi har mest varit hemma och livet har rullat på så gott som vanligt, liksom tvätt och diskmaskinen har rullat på....smile.

Trappan har blivit lika smutsig som vanligt...fast jag har semester.....den borde förstå att hålla sig ren.


Jag har ju förstås inte jobbat med mitt vanliga jobb, men dagarna har ändå bestått av jobb på ett eller annat sätt. Och mycket lite av semester känsla.
Mina dagar har bestått av: På morgonen ut med Hugo på en skön, lugn morgonpromenad, ett skönt morgonmål (ofta ute i gungan) och andakt i lugn och ro, springa lite ärenden (alltid finns det något som måste fixas), handla, göra mat, äta i lugn och ro (ofta ute) med Matilda, sätta en tvätt, ut med Hugo, diska undan i köket, hänga tvätt, ta ut kaninerna på gräsmattan (vi plockar aldrig gräs till dem på sommaren, vi tar ut dem på gräsmattan ca 2-3 ggr/dag i stället), göra mellanmål (ofta smoothie), läsa lite, börja med kvällsmaten (innan två hungriga, arbetande pojkar kommer hem, och en inte lika hungrig man), plocka undan i köket, vika lite tvätt, hämta och läsa posten, klippa gräs eller göra annat i trädgården, ut med Hugo och läsa lite, se en film eller blogga....och sen godnatt.

Kaniner på grönbete. Hundstängslet håller dem på plats.

OTROLIGT VAD DAGARNA, VECKORNA RUNNIT IVÄG.....utan att jag gjort något speciellt. 

Men samtidigt har jag ju själv valt att vara hemma och ha tid för familjen (mest Matilda, just nu) hemmet och djuren.....i lite lugnare tempo än när man jobbar. Vissa dagar har varit alldeles ljuvliga semesterdagar, då jag verkligen njutit av att bara vara och inte behövt passa några andra tider än att ha mat på bordet tills de hungriga arbetarna har anlänt..

Jag har fått njuta av min frukostbricka där ute i Guds fina natur, i lugn och ro

Jag har fått njuta av min frukost bricka där ute i Guds fina natur.

Jag har köpt en ny bibel åt mig. De hade en rosa i butiken och naturligtvis så ville jag ha den.
Min gamla bibel, "Bibel 2000" har nästan bara blivit till lösa blad, huller om buller.

Min bibel 2000 består mest av papper huller om buller....nuförtiden. Och han på bilden har inget med det att göra.

I skriftskolan fick vi höra följande sanna vers "damm på din bibel är rost i din själ". Så det gör inget fast bibeln går i tusen bitar om det beror på att den blivit läst.

Nu blev det en "Svenska Folkbibeln". Det är både roligt och lite spännande att börja med en helt ny bibel...inga färdiga understreckningar eller anteckningar.



Jag och Hugo har fått hålla Mattias sällskap, ute på ballkongen, när han varit hem på lunch.





Jag har fått hjälpa Matilda att packa in alltförmycket grejer i en alltför liten väska, när hon skulle på två dygns äventyrsläger ut i skogen.

Vi fixade det tillsammans.


Jag och Hugo har vandrat varje dag i vackra Aspegrens trädgård och njutit av både djur och växter och träffat många trevlig människor.....både kända och okända.

Aspegrens fina midsommarstång.

Jag har haft tid att se på, hur snabbt en kanin kan gräva en grop i gräsmattan.......väldigt snabbt.




Jag har hunnit pröva på nya mjölkfria recept (detta en god efterrätt helt utan socker).



Och ibland har vi (Matilda, jag och Hugo) åkt iväg någonstans, liksom idag...när vi blev bjudna till goda vänners villa. TACK A, A och A för en fantastisk dag.



Tog några vackra bilder från deras mysiga sjöbod. Där kan man sitta och se ut över sjön eller stiga rakt ut i den...väldigt praktiskt.




En vacker sommarbukett.




Flickorna simmade, matade änder, badade i badtunnan och hängde efter båten på sina flytetyg m.m.....de hade en riktigt toppen, toppen sommar dag.



Jag satt i den skönaste rotting gunga och såg ut över sjön och bara njöt medan vi samtalade. Jag glömde att ta en bild på den sköna gungan.

Vi blev bjudna på god mat, och till efterrätt på de ljuvligaste munkar, som var helt mjölkfria MUMS (ja just nu har jag paus med allt vad godisstrejk heter, jag trycker in så mycket gott som det bara går).

Hugo sprang runt, vadade i vattnet eller bara låg och sov......han njöt han också.

Vi tog sköna promenader, och hann tillbaka just innan regnskurarna kom.



DEN ANDRA SEMESTERN.
I morgon får Jan semester och vi har dessutom vår 21-åriga bröllopsdag.




Vi kommer att åka iväg på tumis, en natt till Tammerfors. Åååååå vad jag längtar......på att bara få vara med han som jag älskar allra mest. Han som jag haft så lite tid med den senaste månaden, fast jag varit ledig. Snart är vi lediga.... båda två, och vi kan göra vad vi vill och åka vart vi vill, när vi vill......då börjar min riktiga semester, när jag får dela vardagen även med min man.

Tanken går till alla familjer där föräldrarna har semester på olika gånger....hur fungerar det?
Om den ena jobbar och den andra troligtvis sköter markservicen, och barnen och allt vad som hör sommaren till......bad, glass, korvgrillning, utfärder, picknick, övernattningar, ute spel och lekar. Och då räknade jag bara upp de billiga och enkla......sen har väl de flesta barn en önskan om att få åka till någon nöjespark, åka båt, övernatta i tält, träffa kusiner eller vänner som man kanske inte träffar så ofta, åka på (familje)läger m.m m.m.

Men jag är övertygad om att allt går när det måste gå och att det går bra om man låter Jesus leda en rätt. man får prioritera vad man gör när den ena jobbar och vad man gör ex. på helgerna när båda/alla är lediga (såsom vi fått göra denna månad).

ALLT I LIVET GÅR, NÄR VI INSER ATT VI INTE GÅR ENSAMMA, VARKEN I SOL ELLER REGN. Utan när vi går med vår Herre, han som har allt  sin hand. Väldigt ofta får jag påminna mig själv om dessa ord.



Strax innan regnet.

Väldigt ofta tar jag itu med problem och bekymmer på egen hand, jag vänder och vrider för att hitta en lösning.....en lösning som vår Herre tänkt ut för länge sedan. Skulle jag bara vänt mig till Honom direkt så skulle jag ha sparat både tid, oro och insikten att jag valde fel alternativ...igen. Men den som lever han/hon lär.

DU SOM BÖRJAR DIN SEMESTER NU...LÄMNA DEN TILL HERREN. Jag lämnar också min så kallade "andra semester" till Herren, Han må leda oss rätt.....när det gäller arbete och vila, vi-tid, familjetid och egen tid. 




Hugo gillar att få ligga mitt i sängen, när tjejerna här i huset ligger med varsin bok .....när det ösregnar ute.


TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ SOMMAREN.



MALAKI 4:2
Men för er som vördar mitt namn skall rättfärdighetens sol gå upp med läkedom under sina vingar.

HESEKIEL 18:4a
Se, varje levande själ tillhör mig.

JESAJA 41:13
För jag är Herren din Gud som tar din högra hand och säger till dig: var inte rädd, jag hjälper dig.

JOHANNESEVANGELIET 15:7
Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill och ni skall få det.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023