INREDA RUM

Jag tycker om att inreda rum, fast det blir alltför sällan när det gäller i vårt eget hem. Den tid som skulle behövas så finns inte, inte heller orken och allra minst pengarna.
Men ibland blir det av, att även vi har lite större projekt pågång. Och nu har vi faktiskt jobbat på med vårt vardagsrum den senaste tiden, målat väggar, slängt ut lite möbler, köpt ett nytt vitrinskåp och möblerat om.


Mera om det i slutet av inlägget.

Denna höst har jag fått förtroendet att inreda ett ungdomscafe och ett bönerum, båda var jätteroliga att planera och att inreda.

UNGDOMSCAFE/CHILL CAFE.

Chillcafe från 12 år och uppåt.
Här fick jag be och fundera lite extra och även intervjua våra egna tonåringar om"vad gillar ungdomar"?
Jag kom fram till följande
- Cafet skall ha ett aktuellt och inbjudande namn.
- Det skall finnas ställen där man kan ligga/sitta och slappa.
- Det bör finnas bra musik. 
- Gott att äta och dricka.
- Olika sällskapsspel och kortspel.
- Utmaningar, knep och knåp.
- En lugn plats för samtal och förbön.
- Något som man får ta med hem.
- Trevlig inredning......mattor, kuddar, lampor, ljus m.m

Matilda hjälpte mig sen att inreda rummet....både mor och dotter blev helt nöjda😊.

I säckstolarna, bland de mjuka filtarna och kuddarna kunde man ligga och slappa.




Tavlan berättar att "Du är älskad, värdefull, dyrbar och allmänt bra". Ord som vi alla behöver få höra.



Eftersom det här var ett tillfälle när vi hade Fokus Fest i församlingen, så var det sedvanliga knytkalaset i serveringsrummet. Dit gick ju även ungdomarna och hämtade smått och gott. 
Men de fick även det lilla extra inne i cafet. De fick göra varm kakao eller kaffe och fylla muggen med vispad grädde och minimarshmallows. De kunde även göra sodastream med cola smak.




Vid långbordet fanns olika spel, spelkort, knep och knåp, ljus och en godisskål. Under kvällens lopp blev det faktiskt mycket spelande och knep och knåpande.


Vi ordnade med mycket mysbelysning av olika slag. 
Nu har jag ju tyvärr inga bra bilder från kvällen när det var mörkt och mysigt. De flesta bilder har jag bara tagit snabbt för att lite dokumentera, därav dålig kvalitet.

Mitt i fixandet fick vi en ungdom som damp ner i säckstolen och tyckte att "det här var bra"😊. 




Matilda hade gjort alla fina plancher med tänkvärda texter.

Vid detta bord fick man sätta på musik. De kopplade via sina egna telefoner till högtalaren. Här fick de även välja ett vackert kort med en bibelvers på.

"Real beauty begins the moment you decide to be youreself ".




"Be still and know that I am God. And I`m allways whit you".



Här fanns en plats där man kunde slå sig ner om man ville samtala eller få förbön. Samtidigt fick man sätta sig och få massage....avslappnande och skönt.



Ungdomarna kom och de gillade det tillfälliga cafet, de ville inte ens åka hem när det var dags att börja städa undan....."där gav Jesus oss en ide...ungdomarna behöver få sitta och umgås så länge de vill", något vi bör kunna fixa.

Vi vuxna kommer att turas om att ordna ungdomscafe de gånger vi har Fokus Fest. För Gud använder oss på olika sätt och vi har olika gåvor, så det blir spännande för ungdomarna att se vad det blir för cafe för varje gång.

I morgon 20.11-2016 blir det Fokus Fest igen kl.17.00 i Jakobstads församlingscenter, med temat:KAMP. 
Alla kämpar vi och går igenom kamper av olika slag någongång i våra liv. 




Det är en samling för alla åldrar som avslutas med knytkalas och även ett eget cafe för alla 12 år och uppåt (ungdomar).
Barn upp till 12 år kommer att få pröva på sumobrottning. Min man har idag varit och lånat dräkter, som ligger på vårt köksgolv just nu...och ser roliga ut.





Kom med. DU/NI är välkommen. Det är öppet för alla, stor och liten, gammal och ung, kristen eller inte kristen...häng med.



INREDA BÖNERUMMET.
På årets kvinnoweekend ute vid Pörkenäs (som jag skrev om tidigare) hade jag fått förtroendet att inreda bönerummet.
Jag hade massor av ideer som bubblade fram.....men Gud hade andra planer. Småningom insåg även jag vad Jesus ville och fick lämna allt vad jag planerat och lyssna till vad Han ville att jag skulle göra...och det blev mycket bättre.

Så här såg det ut när jag skulle åka iväg med mitt pick och pack...hade liksom tömt halva huset😊.


Det började med ett helt vanligt klassrum.
Anki min vännina som alltid ställer upp på alla möjliga av mina mindre eller mer knasiga projekt hjälpte till att ställa allt i ordning och även att städa undan sen ...Tusen Tack Anki, ännu en gång.





- Det blev ett sinnenas bönerum, där man fick lyssna, se, dofta, känna och smaka.
- Det blev ett vitt rum, för tack vare Jesus är vi fria och förlåtna...vita som snö.
- Det blev mysbelysning här och där.
- Bibelord och ord påvägen att begrunda här och där.
- Höstinspiration.
- Stilla musik.
- Och något gott att äta.

När du steg in i bönerummet fick du själv välja om du ville ha det alldeles tyst eller lyssna till lugn musik.






Inget kan skilja oss från Jesu kärlek.





Man fick "vandra" på bönens väg. På kvällen när det blev mörkt gällde det att följa ljusen för att hitta den rätta vägen. Liksom vi bör följa Jesus vårt ljus för att hitta rätt i vårt liv och i vår kaotiska värld.

Vandra på bönens väg den bär dig genom hela livet.
Höstlöven hade jag glömt att plocka, men jag fick en hel låda av planeringsgruppen...Tusen Tack kära ni. 
Be att Herren ger dig precis det du behöver.

Jag hade fått låna vita lakan från höger och vänster, b.l.a av svärmor och av Anki. Det behövdes en hel del med lakan😊.





Bönen är så viktig, den är ett av våra vapen, som vi kristna har och som vi bör använda dagligen.




Vi bör få "känna" att vi är omslutna av Guds kärlek.  Här fick du svepa om dig en skön och varm filt och känna på Guds kärlek. Han älskar dig och vill göra dig trygg, lugn, varm och fylla dig med Sin frid.













Bordet där glädjen och tacksamheten fick flöda. där doftade det gott och man fick njuta av godisarna i skålen. Jesus är mitt i glädjen och delar den med dig.








Bordet där vi fick be om förlåtelse för allt som blivit fel i våra liv. Bordet där sorg, förtvivlan och ilska vågade komma fram. Där fanns näsdukar framsatta...för när vi kommer till vår Herre med det allra svåraste i våra liv då behövs näsdukar. Och när Jesus berör oss, då behövs det näsdukar...Tack Jesus för tårar, och för att jag kan gråta.
Jesus är med mitt i sorgen, Han gråter tillsammans med oss och Han tröstar oss.








Bordet som påminnde oss om att vi skall be för våra nära och kära.....och vi skall be med Tro, Hopp och Kärlek. 
Där fanns även en hjärttallrik med vackra bilder med bibelord på som man fick ta.










Bordet som ville påminna oss om hur viktigt det är att vi läser uppbyggande litteratur. Bordet där vi fick fundera vad vi fyller vårt sinne med. Man kunde ta en bok, sätta sig ner och läsa. Eller så fick man ideer på vad man kan ge som gåva till sig själv eller till någon annan.
Vi var flera personer som hade samlat ihop bra böcker, inspirerande böcker, uppbyggande böcker, roliga böcker och aktuella böcker.



Ett av de sista bibelorden innan man gick ut ur rummet "Allt förmår jag i honom som ger mig kraft". Ja det är så sant, med Jesukraft kan vi t.o.m. flytta berg.



Så här såg det ut när hela klassrummet hade blivit förvandlad till ett bönerum för alla sinnen.





VARDAGSRUMMET.
Sen tillbaka hem till vardagsrumsrenoveringen, som vi är så nöjda med. Det blev ljust och fräscht och mindre dammhyllor som ändå ingen orkade torka damm av😏.

Vårt vardagsrum har oftast sett ut så här...hittade en gammal bra bild😉. Vi gör liksom allt i vårt vardagsrum, hänger tvätt, sorterar tvätt, ser på tv, leker, läser, äter, eldar i kakelugnen, samlar väskor och grejer på hög, som ingen orkar tömma eller hitta en annan plats till. "vi kan säga att det är ett levande vardagsrum i en levande familj".



Och sen blev det så här. Lite mindre grejer och lite ljusare.  Här är dock inte allt på rätt plats ännu, som ex.lamporna.

I dagens läge är det lite mera grejer fram...tvätthögar m.m.


Vi fick vår lilla Ikea inspirerade soffmyshörna, som vi drömt om.



Och vår matsalshörna vid det större fönstret.

Och ser ni att rosa väggen är borta...till pojkarnas stora glädje.


Det nya vitrinskåpet passar fint. Men pianot skulle Jan ännu vilja ha ut. Vi disskuterar vilt och jag har en deal...om han tar fram de gamla bräderna i vårt tak (de bör slipas, spacklas och målas) då går jag med på att pianot får åka ut (vi har även ett elpiano).
Men det kommer nog aldrig att ske, så jag är inte alls orolig att pianot åker ut (men man skall väl aldrig säga aldrig).
Vårt tak består av uppstansade paffskivor ovanpå det äkta trätaket😏...engång i tiden var det åtminnstone en nybliven fru som ville ha det så.



Och pianot hör liksom ihop med vår gamla kakelugn...färgen är på pricken lika.


Och nu har vi mera remont pågång...det ena leder till det andra...vi målar trappuppgången och aulan där uppe. 
Det skulle bli ljusgrå, men i dagsljus ser det mera ut som ljusblå...verkligen inte vår färg. Men som alltid så inser vi att nytt är nytt och vill vi måla om någongång så kan vi ju göra det. Nu är vi bara så glada att vi får lite omväxling på våra blekta, smutsiga, gamla tapeter.


LÅT HERREN VARA DIN BYGGMÄSTARE.
Vad än vi bygger i våra liv om det är ett rum, ett äktenskap, en familj, ett trädgårdsland, en barngrupp, ett bönerum eller ett gubbcafe SÅ MÅSTE VI LÅTA JESUS VARA VÅR BYGGMÄSTARE om det skall gå väl i det långa loppet.

Bygg din dag, ditt liv och din framtid på Jesu ord :
"JAG ÄR VÄGEN, SANNINGEN OCH LIVET INGEN KOMMER TILL FADERN UTOM GENOM MIG" (Johannesevangeliet 14:6)

Nu skall jag be och fråga Herren om nästa projekt, att inreda ett rum för ett möte imorgon. Det är ingen stor sak men det är en rolig sak...och allt förmår jag i honom som ger mig kraft (Filipperbrevet 4:13).

Önskar er alla en skön och välsignad lördagskväll.


PSALTAREN 127:1a
Om inte Herren bygger huset bygger arbetarna förgäves.

ORDSPRÅKSBOKEN 16:3
Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.

ODSPRÅKSBOKEN 16:9
Människans hjärta tänker ut sin väg, men Herren styr hennes steg.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023