FARSDAG 2016

En av årets finaste dagar, det är farsdag. En dag när jag känner sådan otrolig glädje över de "farar" (ett nytt ord som jag hittade på just nu 😃😃) som finns i mitt liv.

Firat min man, barnens fantastiska pappa.
Glädje och tacksamhet över min man som är den bäste far för våra barn. Han blev firad i sängen av Hugo och mig innan vi tog vår morgonpromenad.

Jan i sin nya farsdagsskjorta...och Hugo som ser ledsen ut, men han var nog helt glad att få vara med på fest. Sen mamma i köksdörren som ropar att kaffet är serverat.

Hugo trodde att det var hans paket.


Efter promenaden kokade jag kaffe till Jan, hällde upp i en mugg och lät det svalna.....ja för så vill min man helst ha sitt kaffe.

Barnen kom upptrippande en efter en och gratulerade. Pojkarna hade köpt presenter och Matilda hade bakat en sockerkaka med jordnötssmör i.






Firat min pappa, Jan`s svärfar och barnens morfar.
Vi körde iväg  för att fira pappa till en 12-tiden. När vi kom fram (lite tidigare än beräknat) så var dörren låst, garagedörrarna stod på vid gavel och bilen var borta.
Syrrans kom på samma gång, vi letade fram nyckeln och gick in, där var det ställt för fest men ingen var hemma.
Då rusade tankarna iväg, vi kom fram till att det fanns tre alternativ var de kunnde vara.
1. De har farit till kyrkan och det har dragit ut på tiden, så de har blivit försenade.
2. Någon har skadat sig eller blivit sjuk och de har åkt iväg till sjukhuset.
3. De har kört iväg för att hämta pizza, till Uffes i Purmo.

En av gissningarna var rätt, man känner liksom sina föräldrar. De hade farit en sväng till Purmo för att hämta pizza, det blev en trevlig och god överraskning.

Barnen vid mommo och moffas.
Och Hugo som tog mammas stol så fort den blev ledig.
Vi åt och drack och hade det trevligt. Vi hade även frågesport som Matilda drog, det var endast geografifrågor. Kan säga att jag inte kunde så många. Däremot pappa, syrran och Mikael hade det mesta på klart.
Även Jan skulle ha klarat sig bra i frågesporten men han jobbade med datorn, så vi fick fram bilderna från mammas, pappas och syster Marias resa till Teneriffa. Vi fick se och njuta av bilderna innan vi tackade för oss och drog vidare....till nästa ställe.


Firat Jan`s pappa, min svärfar och barnens farfar.
En 16-tiden åkte vi vidare för att fira Jan`s pappa. Där var även Jan`s syster med familj.
Vi fick mera gott att fylla våra magar med b.l.a "radiokaka"...mums, en av mina favoriter. Jag glömde helt bort att ta en bild av den.
Barnen spelade spel (behöver knappast tillägga att de även satt och tryckte på sina telefoner mellanvarven). Vi vuxna satt och pratade och herrarna såg även på Formel 1.

Barnen hos farmor och farfars.
Farsdag, en dag av tid.
För oss är farsdag en av de dagar när vi umgås med släkten hela dagen. Vi träffar våra föräldrar och våra systrar med familjer (förrutom min syster Maria som bor i Sverige, hon kommer hem till jul). Det är en dag när vi är tillsammans alla åldrar och vi tar tid för att äta, prata och bara vara tillsammans....ingen stress eller tider att passa.

Och så här ser det ut när man både pratar och äter på sammagång. Jag som annars inte äter sött (för tillfället) har njutit av sött  hela dagen.



Det är även en dag när vi påminns om vår himmelske Far. Han som ville dig och mig. Han som ville ditt liv och mitt liv. Han som vill att du och jag skall sätta hela vårt liv i Hans händer, för Han vill leda oss...så att vi hittar "hem" till Honom.

Det finns en vacker sång, med så fina ord. Vi sjöng den redan när jag var ung och den hänger med ännu:

SOM NÄR ETT BARN KOMMER HEM OM KVÄLLEN.
Som när ett barn kommer hem om kvällen och möts av en vänlig famn.  Så var det för mig att komma till Gud jag kände att där hörde jag hemma. Där fanns en plats i Guds stora rum, en plats som väntade på mig . Och jag kände: Här är jag hemma, jag vill vara ett barn i Guds hem.






PSALTAREN 103:13
Så som en far förbarmar sig över barnen, så förbarmar sig Herren över dem som vördar honom.

HEBREERBREVET 13:1
Håll syskonkärleken levande.

1 JOHANNESBREVET 3:1
Se vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn.

2 TIMOTEUSBREVET 2:1
Mitt barn, hämta nu kraft i den nåd som finns hos Kristus Jesus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023