NU FÅR VI TÄNKA TILL IGEN.

Vi har en stor fest på kommande om en vecka😊. Vi räknar med runt 100 gäster, som skall rymmas in i vårt lilla hus. Serveringen skall löpa någorlunda smidigt och alla skall ha en plats.



Förrut när vi har haft stora fester så har det varit vår, sommar eller höst med varmt väder så vi även kunnat festa på utsidan och ibland har vi haft ordnat med uppvärmda tält.


Men nu är det ju vinter och troligtvis minusgrader så vi lär nog få hålla oss på insidan.

I maj hade vi Mikaels studentfest😊 i dagarna två och nu är det Mattias som blir student😊 och vi kommer att fira honom den 5:e och 6:e december.
Studentdimenssionen är mån 5.12 (och Matilda är jätteglad över att få ledigt från skolan) och därefter firar vi hela em och kvällen. Tisdag (Självständighetsdagen) firar vi kl.15-20.

Menyn är klar och de flesta detaljer kring serveringen (dieterna skall jag ännu fundera över...viktigt att alla får njuta av gott, både salt och sött).
Men sen hur vi skall få tillräckligt med plats för alla, det funderar vi på ännu. Men vi brukar alltid säga att "finns det hjärterum så finns det stjärterum". 

Våra släktingar, vänner och bekanta har varit med förrut och vet att hemma hos oss får man sitta på alla ytor som går att sitta på...stolar, golv, trappan och sängar. Och det är ju bra för ryggen att stå, så här får man även gå runt (tränga sig fram) och mingla och chilla.

En annan sak vi bör fixa till är var alla skall få plats att hänga sina ytterkläder. Vi lär få tömma hela skåpet i farstun och slänga in våra kläder i bastun.....det där rimmade fint det😉.

Vi får också lyfta ut en hel del leksaker (stora mopor, bilar och dockvagnen) och de stora resesängarna som jag använder till dagbarnen får också åka in i bastun....vad skulle man göra utan en bastu när det är festtider😉?

Nu i helgen har vi röjt och målat uppe i aulan.

Före:





Efter:



En liten svart filur var väldigt intresserad av vad vi höll på med...och väldigt glad över att få ett nytt fönster att kika ut genom. Och en skön stol att vila i.


Ännu är det ju inte klart men nog äntligen pågång. Skrivbordet som vi nästan aldrig använt, förrutom till avställningsyta, det fick åka ut. Nu skall det bli en mysig läshörna i stället.

Matilda är den av barnen som har färdigt städat sitt rum.




De andra två skulle nog påbörja projektet så småningom (har de sagt i flera dagar nu😊).

Till helgen skall jag baka (kladdkakemuffins och bullar) och städa. Jan fixar alla tårtor (smörgåstårtor och chokladtårtor) som vanligt. Sen fyller vi på med kex, godis och chips.

Så här såg det ut i våras när tårtbakaren var i farten.

I dag har vi fixat annonsen till onsdagens tidning, köpt en lyra till studentmössan, bokat frisör till Matilda (som vill ha fint hår till festen), fixat med kökshjälp till festen och gjort en kom ihåg lista.

På tal om lyran. I våras när Mikael blev student då hade jag ingen aning om vad det var, när en bekant började prata om att de varit och fixat lyran.....såg jag nog ut som ett enda stort frågetecken 😮.



Nu vet jag att det är märket på studentmössan (sen vet jag inte så mycket mera). När man köper mössan finns det redan en lyra på den, med den är inte äkta. Så vill man ha en äkta får man gå till guldsmedsaffären.

Den övre lyran är den äkta.

Matilda hittade en fin långklänning i Kokkola i fredags. Skor behöver vi ännu få tag på. Jag själv har inte hittat någon klänning så det ser nog ut som om jag tar någon gammal goding ur skåpet, det brukar alltid funka.
Studenten själv har varit och köpt en ny fin kostym till sig.

Jag bara älskar fester, det är så roligt att få planera och fixa och ställa i ordning. Och om man inte tar världens stress av det så går det fint.
Som vanligt så vilar jag innan. I kväll har jag varit en sväng till simhallen och kopplat av (jag har faktiskt varit varje måndag till simhallen sen jag kom hem från rehabiliteringen i Härmä, inte illa alls).

Jan är i Sverige denna vecka och kommer hem natten till torsdag, så barnen och jag fixar och grejar här...lite i gången. Vi skall försöka så att vi bara har bakning och städning kvar till helgen.

Eftersom jag är en riktigt festfixare (och inte bara jag, även min man) så tänker jag ibland på hur himlafesten kommer att bli. JAG ÄR HELT ÖVERTYGAD OM ATT GUD HAR MASSOR AV ÖVERRASKNINGAR ÅT OSS PÅ DEN FESTEN...VAU VILKEN DAG/EVIGHET DET KOMMER ATT BLI. 

ÄR DU BEREDD FÖR HIMLAFESTEN? Ingen av oss vet när den blir, men att den här världen går under en dag, det tror jag att vi alla människor har räknat ut.
Det är endast vi som sagt JA TILL JESUS, som får komma med på festen. Så ta emot Jesus idag ifall du inte gjort det, vänta inte tills det är försent.

Också min favoritbild tillsist....igen.



1 TESSALONIKERBREVET 5:16-18
Var alltid glada, be oavbrutet och tacka Gud under alla livets förhållanden. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus.

FILIPPERBREVET 1:6
Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

PSALTAREN 90:12
Lär oss inse att våra dagar är räknade, så att vi får visa hjärtan.

MARKUSEVANGELIET 10:27
Jesus såg på dem och sade:"för människor är det omöjligt, men inte för Gud. Ty för Gud är allting möjligt".




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023