ABSTINENS, OSTRUKEN DUK OCH SAKNAD.

I dag är det 3:e dagen utan socker och det går, men det är inte lätt.

Dagarna går helt bra, för då jobbar jag ju. Barnen och jag håller oss sysselsatta där ute i det minst sagt varierande vädret.
Vi bygger och grejar i snön .


Och när det stormar får vi bygga tak på vår koja och krypa in och mysa. Vi har gjort ett kikhål, så vi kan titta ut, men ingen ser in till oss😉. Barnen har satt varsin spade och en dammsugare utanför😊.



Kvällarna går det sämre, för då slår sötsuget till ordentligt.
Men måndag gick helt bra, för då var jag som vanligt till simhallen.
I gårkväll såg Matilda och jag på en film och åt chips.....jag måste liksom få salt när jag inte får sött. I kväll har jag ätit en stor portion mat och tog dessutom två knäckebröd till och avslutade med lite salta cashewnötter....nu är jag så mätt att jag varken vill ha sött eller salt.
Och Matilda har haft kompisar här och de har bakat en chokladkaka (en hel ugnsplåt😋), och jag har klarat av att inte ens äta en liten bit...jag är stolt över mig själv.

Det är ju inte första gången (och det lär inte vara sista heller) som jag väljer bort sockret (vanligt vitt socker, kakor, godis, glass och alla möjliga söta bakverk) så jag vet att det kommer att ta en till två veckor innan allt sötsug är borta.....och jag vet att jag kommer att klara det.

Min sockerabstinens består alltid av att jag blir jättetrött när kvällen kommer och jättesugen på att få något sött i munnen.
Jag har huvudvärk och är extra trött på morgnarna, vilket jag just nu avhjälper med kaffe. (Kaffe som inte alls är bra för min magkatarr. Men eftersom min mage mått så mycket bättre den senaste tiden p.g.a. min stränga diet, så får kaffet vara ett hjälpmedel just nu).
Det ena leder till det andra, sen får jag väl kaffeabstinens...som jag kanske avhjälper med socker😉 ).

Det som hjälper mig mot sockerabstinens är att motionera, att äta något annat (ex. tugga på knapriga morötter eller paprika) och att göra något som för tankarna bort från socker, kylskåp och butik, som ex. nu när jag försöker att få ihop ett blogginlägg.

Att städa i köket fungerar också helt bra .
Denna duk har inte fått träffa på något strykjärn ännu...och lär knappast få göra det heller. På något vis så passar ostrykta dukar ihop med mig och mitt/vårt kök. Det är ju inte så ofta det ser ut så här ...fint, därför gillar jag att dokumentera det😊.



Nu skall jag ta en kvällspromenad med Hugo och sen slappna av i bastun innan natten.
Jag kan intyga att mina/våra kvällar ser väldigt annorlunda ut nu när pojkarna är i armen. Jan jobbar ofta länge så det är endast Matilda och jag som sitter vid köksbordet och intar kvällsmaten och disskuterar dagen tillsammans.
Jag plockar i och ur och startar endast en diskmaskin/dag.
Vi handlar inte lika ofta, för kylskåpet blir inte lika snabbt tomt😉och vill jag tvätta kläder så är tvättmaskinen alltid ledig, det är bara att slänga i.
Jag somnar när jag vill, som vanligt..MEN jag blir inte väckt av "några" som börjar steka ägg kl.23:13 en vanlig vardagskväll. Och jag blir inte väckt av "någon/några" som vill äta sina stekta ägg kl.23:23 i vår säng och prata lite på samma gång....om det ena och det andra.

Och visst är det en skön tid /en annorlunda tid (bara abstinensen ger sig) och visst.... jag njuter av den just nu när jag ligger här och bloggar (och Matilda håller på med något experiment igen😉). Men samtidigt saknar jag pojkarna och tiden som var och som knappast kommer igen.

SOCKERABSTINENS, EN OSTRUKEN DUK, PLÖTSLIG EGEN TID  OCH EN SAKNAD SVÅR ATT BESKRIVA.....allt förstår du Jesus.

Har du saker i ditt liv som du tror att ingen förstår, som du tror att ingen annan går och bär på.......jo de människorna finns nog där ute någonstans, OCH HERREN KÄNNER DEM OCH HERREN KÄNNER DIG. OCH HAN OCH INGEN ANNAN HAR ALLT I SIN HAND. 
Vi får också komma ihåg att den onde gillar när vi mår dåligt och ger upp. VI SKALL INTE GE UPP, ALDRIG, FÖR VI HAR DEN STÖRSTE TILL VÅR HERRE, VI HAR INGET ATT FRUKTA.

Om vi håller blicken fäst på Jesus har vi inget att frukta.


ALLT HAR SIN TID.


PSALTAREN 27:8
Mitt hjärta tänker på ditt ord. "Sök mitt ansikte!" Ja, ditt ansikte, HERRE, söker jag.

ROMARBREVET 12:12
Var glada i hoppet, tåliga i lidandet, uthålliga i bönen.

EFESIERBREVET 6:10-11
Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp


Kommentarer

  1. Lycka till med sockeravvänjning. Något som är superbra att ha i frysen är frysta vindruvor. Monica

    SvaraRadera
  2. Hej och tusen tack för tipset,jag har prövat mig fram.
    Lade in vindruvor i frysen igår, efter en timme var de super. Nu är de för kalla för tänderna och är rädd att de skall fastna i halsen. Så nästagång (idag) delar jag dem i mindre bitar och fryser in...då får jag bra lördagsgodis. De smakar annars väldigt söta när de varit i frysen. En skön helg till dig Monica. KRAM Camilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023