VEM ÄR JAG NU?

Vem är jag nu när livet svänger riktning? Vem är jag nu när saknaden vill äta upp mig ? Vem är jag nu när jag vaknar och räknar dagarna tills de kommer hem? Vem är jag nu när jag kryper till sängs och bara tänker på var och hur de sover?

Jag saknar tiden när jag kokade många potatisar, stekte massor av köttbullar och gjorde en stor skål med sallad......för då visste jag inte hur dagar med fyra potatisar i kastrullen skulle kännas. 

SVAR: Jag är en kvinna i medelåldern som är precis den jag alltid har varit, jag har bara en livskris just nu.
En kris som jag kommer att ta mig igenom och jag kommer att komma ur den starkare...och om några år då kommer jag eventuellt att skratta åt den här tiden. 
Jag är en mamma som plötsligt har bara ett av tre barn hemma. Och så skall det vara, för det är livets gång.....men det är så annorlunda och det är så nytt.

Det goda är att jag har något gott att vänta på, när de kommer hem på permission. Samtidigt som jag får lära mig att ibland måste de stanna där och ibland är det bara en av dem som får permission.
I kväll kom den ena av sönerna hem och den andre "sitter inne" (som de säger) och skall ut på övernattning i skogen på söndag.

LIVSKRISER.
Det är något vi alla går igenom, för det hör livet till. En kris kan göra oss starkare eller skörare. Vi kan (oftast) välja själva vilken väg vi vill vandra, om vi vill komma ut på andra sidan både starkare och med mera livsvisdom eller om vi väljer den väg som endast bär neråt.
En kris är inte lätt men den behöver inte heller vara jätte svår.

Ibland är det lite väl isigt och halt i livet...liksom vår gårdsplan just nu.


NÄR JAG TÄNKER TILLBAKA.
När jag ser tillbaka det senaste 1,5 året så ser jag ju att Jesus hela tiden har förberett mig för denna tid.
Vi skaffade Hugo sommaren 2015. Han som ger oss så mycket glädje, kärlek och hålligång. Han som gör att jag/vi tar underbara promenader ute i vår härliga finska natur flera gånger varje dag. Hur tråkigt och lugnt skulle inte vårt liv vara utan honom.



Hugo gillar att busa och leka med kvistar.

Hösten 2016 fick jag möjlighet att åka på ryggrehabilitering (skall 2:a gången 13.2-17.2) till Härmä. Jag lärde mig att börja tänka mera på mig själv, på min kropp och hälsa. Jag började simma 1ggr/vecka och att göra stärkande mag och ryggövningar (skall skriva mera om det en annan gång, hur det gått och går).



Sen tro det eller ej, har inte sagt det till någon....endast de jag bor med kan inte undgå att se, att jag börjat dansa igen. Jag har alltid gillat att dansa, att röra på mig till musik...jag kan liksom inte hålla mig stilla när jag hör musik.
Främst är det lovsångsdans som ligger mig varmt om hjärtat. Jag liksom börjar med en känd låt som jag kan sjunga med i och sen med inövade rörelser....men sen bara leder den helige Ande mig att dansa vidare...lovsångsdans är en bön till vår Herre, det är lovprisning och tack......jag känner att lovsångsdansen innehåller allt vad jag vill säga till min Jesus. Och Han i sin tur fyller mig med kraft, glädje och frid.

Jan och jag har den senaste tiden haft möjlighet att fara ut och äta, när Matilda varit på sitt. Vi-tid är alltid bra.....för äktenskapet.

Och Matilda och jag har haft tid tillsammans på ett nytt sätt, tid att riktigt prata och umgås. I kväll har vi t.e.x. varit ut och shoppat lite ett som annat nödvändigt till henne...och vi började med att fara ut och äta......och fira att hon är frisk nu (magsjukan är ett minne blott).


Så Jesus har förberett och förbereder mig på livet som ligger framför mig/oss nu.

Det kommer att bli bra, det kommer att bli så bra.......nu tar jag bara ett steg i taget, en dag i taget......med mina kära och med Jesus. TACK JESUS ATT DU HAR ALLT UNDER KONTROLL......när jag förlorar kontrollen ibland.

JESUS HAR ÄVEN DITT LIV UNDER KONTROLL......Han hjälper dig om du tillåter honom att ta kontrollen. Han tvingar sig inte på.....men Han väntar på DIG.





PREDIKAREN 3:1
Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen.

1 KORINTHIERBREVET 13:13
Så består nu tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

PSALTAREN 40:2-4a
Jag väntade och väntade på Herren, och han böjde sig till mig och hörde mitt rop. Han drog mig upp ur fördärvets grop, upp ur den djupa dyn. han ställde mina fötter på klippan och gjorde mina steg fasta, han lade en ny sång i min mun, en lovsång till vår Gud.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023