GOTT NYTT ÅR, VAR INTE RÄDD JAG ÄLSKAR DIG

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA.




VAR INTE RÄDD JAG ÄLSKAR DIG DU KAN LITA PÅ MITT ORD OCH DU SKALL SE HUR JAG SKALL LEDA STEG FÖR STEG.




De här orden kom till mig imorse, de började snurra i mitt huvud. Jag gick och nynnade på den gamla låten en god stund innan jag började fundera på hur den egentligen låter, vad den vill berätta. Jag hittade den på youtube, här kommer den, lyssna på den. Sången sjungs som om det är Jesus som sjunger/säger till dig och mig "Jag har allting i min hand".




Det är så här Gud jobbar i våra liv. 
Jag var kanske på mitt livs första konsert på Charlotte Höglund här i Jakobstad i (håll i er nu) idrottsgården, när jag var tonåring. Hon var min idol...och jag skulle ju också bli stjärna och börja sjunga kristna låtar😉.

Det här är en av de låtar som jag gillade då, som jag inte tänkt på, hört på under de senaste ca 30 åren. OCH NU DENNA NYÅRSDAG 2017 PÅMINNER MIG GUD OM JUST DEN LÅTEN.
Den skall få bli min nyårslåt...kanske även din. FÖR KANSKE DEN ÄVEN HAR NÅGOT ATT SÄGA DIG...ibland kan det vara "bara ett enda ord" som Herren vill ge oss.






NYÅRSAFTON.
Vi avslutade det gamla året och började detta nya år tillsammans med goda vänner. Ungdomarna hade vikt servetterna, alla fick en specialdesignad servett. Jag valde en blomma.





Min kusin och hans fru.



Småkusiner som spelar kort.




Den här körde och spelade musik så gott som hela kvällen, både unga och äldre prövade den.




Vi hade en frågesport "tvärtemot frågesport", och den som vann fick årets smällkaramell. Den lycklige blev den unge herremannen i soffan....som snällt delade med sig av innehållet.




Klockan 01.45 såg jag ut så här...när jag tydligen gick i sömn och dukade av bordet😊.


Fotografen (Matilda, som var pigg och kry) sa: du kan väl se lite gladare ut. Jag gjorde ett försök.


Jag kan dock intyga att jag var så glad och tacksam för denna kväll, för detta år, för min familj och för alla våra goda vänner. (Och jag hade t.o.m. druckit kaffe för att orka hålla mig vaken och det hade gått riktigt bra...ända tills nu.)

TACK KÄRA VÄNNER FÖR EN TREVLIG KVÄLL/NATT😉.



NYÅRSDAGEN. 
Hugo och jag tog en morgonpromenad kl.10 och jag kan intyga att hela Jakobstad tycktes vara helt tomt...förrutom vi hundägare.

När vi kom hem var jag väldigt tacksam för att jag i natt tackade jag till att behålla en liten bit av den goda kladdkakan som lämnade efter allt firande. Det var den unga damen som vi hade till gäst som hade bakat den goda kakan.
I natt när magen var alldeles fylld av allt sött och gott konstaterade jag att jag inte behöver någon bit, men Marina övertygade mig att ta en bit. Så jag sparade en stor bit och tänkte att kanske pojkarna vill njuta av den när de kommer hem ännu senare på natten.

Men glädjen var obeskrivlig när jag såg den orörd i köket imorse.
Så när alla de övriga sov kokade jag en liten kaffekopp och fyllde på med massor av havremjölk och intog den godaste kladdkakan..... på detta år.


Det godaste och mest ohälsosamma morgonmål hittills på detta år.


I dag har vi varit till Nedervetil för att fira min ena storasyster som fyller 48 år i dag.

Och nu har vi nyligen kommit hem. Jan åkte en sväng till jobbet och barnen är hos kompisar. Jag tände ljus, satte på julmusik (jepp jag lyssnar på julmusik ända fram till Tjugondedag knut) och slängde mig på sängen för att blogga lite.



NYTT ÅR OCH NYA TIDER.
Tillbaka till sången och dess budskap.
Gud vet att min svaghet är oron, min synd är oron (jag litar inte alltid fullt ut på att Herren har lösningen och gör därför mina egna dumma beslut och handlingar). 
Men även min starkhet..... har jag p.g.a min oro. 
Herren känner mig, därav fick jag den sång jag fick, av Herren i morse.

Jag är trygg i Herren och att han har hela mitt liv i sin hand och att han aldrig överger mig. Men oron dyker upp nu som då hur det skall gå för nära och kära som inte sagt JA till Jesus. Oron dyker upp för nära och kära och livet i allmänhet.

Den nyaste oron har nyligen börjat och den beror på att "våra pojkar åker in i det militära imorgon". Jag litar fullständigt på att Herren är med dem  och att han även bär denna moders hjärta😉...problemet ligger liksom inte hos dem utan hos mig. Men hur mycket jag än vet att Han håller oss alla och allt i sin starka hand, vad än som händer, så finns oron ändå där.

MEN tack vare denna min oro så är min tro så stark, för just p.g.a den så måste jag hela tiden hålla mig nära Jesu hjärta för att fungera. Han fyller mig med mera tro, när Han om och om igen bevisar för mig att även denna gång hade Han allt under kontroll och det blev så bra. Han fyller mig med glädje, frid, kraft, kärlek, tålamod och vishet...bara jag håller mig nära Honom.

SÅ OFTAST ÄR DEN DÄR ORON VÄLDIGT LITEN....... JÄMFÖRT MED ALLA MINA ANDRA KÄNSLOR, men, den finns ändå där. Och det är den som jag jobbar med i mitt liv och tydligen så är jag och Jesus på samma nivå just nu😉 för även Han vill att jag just detta år skall ta itu med den. "Hur" vet jag inte ännu, men det jag vet är att Jesus går hela vägen med mig och att Han aldrig lämnar mig, att Han och ingen annan har hela min/vår framtid i sin hand.

OCH HAN HAR ÄVEN DIN FRAMTID I SIN HAND.




DET ÄR TACK VARE HERREN SOM JAG KAN SJUNGA OCH DANSA AV GLÄDJE OCH LYFTA MINA HÄNDER I LOVPRISNING.....trots oron. 
Tankarna går till alla människor som lever i denna oroliga värld utan Jesus i sitt hjärta. 
Vi har mycket och många att be för i vår värld just nu.

OCH DET ATT MAN SER ANDRA OCH DERAS PROBLEM, "ATT MAN för en stund GÅR I DERAS SKOR", DET GÖR OFTA ATT ENS EGNA PROBLEM BLIR SÅ MYCKET MINDRE😊.


Böcker som jag åtminstone skall läsa i år. Min rosa bibel, och de två senare är julgåvor jag fått...Tack för dem.


PSALTAREN 87:7
Under sång och dans skall man säga: "Alla mina källor har jag i dig".

PSALTAREN 42:12
Varför så bedrövad, min själ, varför så orolig i mig? Hoppas på Gud. Jag ska åter få tacka honom. min frälsning och min Gud.

FILIPPERBREVET: 4:6-7
Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.

MATTEUSEVANGELIET 6:33-34a
Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Bekymra er alltså inte för morgondagen.......

Kommentarer

  1. Gott nytt år! Roligt att se att du skriver ännu. Kommer in då och då. Nu en kväll pratade dottern om då hon blir stor och börjar köra bil. Då ska hon köra så, så och så (visade med händerna åt vilket håll hon skulle svänga) och hälsa på dagmamman och se om de har nå spel som ni kunde spela ihop ❤❤❤ Så nu vet du vad hon planerar :) Kärlek till er alla!

    SvaraRadera
  2. Hej Åsa. Å vad härligt...det värmer mitt hjärta. Å ni behöver inte vänta tills hon börjar köra bil utan ni kan sticka er in någongång så tar vi lite speltajm. Många KRAMAR till er alla och god fortsättning på det nya året. Kram Camilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023