MAMMA/TJEJ KVÄLL

I går var det Tjugondedagknut och Matilda och jag ställde till med fest.




Julen blev ju inte riktigt vad vi hade tänkt och planerat (p.g.a. maginfluensan) när det gällde att koka och göra julgodis och att umgås med vänner. Så vi beslöt att nu vill vi ta ut det sista av julen, både i smått och stort och i sött och gott.


Fem minuters kola.

Vi hade kokat vårt favoritgodis.

Rocky road.




Så vi bjöd in goda vänner (vi blev fyra vanliga mammor som är helt glada och fulla av energi...och trötta och slitna ibland och fem underbara, älskade döttrar).

När jag slutade jobbet tände jag facklor och lyktor, för att få den rätta mysfaktorn (utejulgranen hade dess värre gett upp och slocknat den natten, i stormvädret).


När jag kom in var Matilda i fullgång med att fixa här inne.

I vanliga fall om vi har matgäster så är det ju Jan som står för det mesta av matlagningen, Och väldigt ofta blir det då genomtänkta och lite annorlunda maträtter.
Men nu var det tjejerna i huset som kockade så det blev Matildas goda klyftpotatisar, ugnsrotsaker (dock efter Jan`s recept), tacokött och fetaostsallad.

Vi hade dukat med ett bibelord på varje tallrik och bett att varje person skulle få precis det de behövde...och Gud svarade på den bönen.



Vi körde med många levande ljus och instrumental julmusik hela kvällen, så vi inte skulle skrämma bort dem som eventuellt redan städat ut julen  med.....Nu är det jul igen och nu är det jul igen😉.

Vi ville även ha något slags program och hade b.l.a små paket under granen, som behövde lite gissning eller känna igen..... för att kunna delas ut.
På paketen stod det ex. Denna tjej älskar matematik och vill gärna åka ut i världen som utbyteselev. Eller....denna mor älskar att fixa och göra det vackert i sitt hem. Det blev en rolig stund när alla fick börja klura ut vem som skulle få vilket paket.

Paketen innehöll vackra vykort med tänkvärda ord, som passade bra så här i början av ett nytt år. Här hade jag också bett att var och en av oss skulle få just det bibelordet, dikten eller tänkvärda ordet som vi behövde denna kväll och i denna livssituation. Vykortet fick man naturligtvis behålla eller sända det till någon under årets lopp.





Vi hade även en liten tävling/frågesport mellan tjejerna och mammorna.




Det blev så att mammorna vann och de fick i pris...att välja och sjunga en sång till sina döttrar. De fick ju fritt välja sång men den behövde förmedla något till flickorna.
Mammorna valde "Du vet väl om att du är värdefull". 
Jag sjöng naturligtvis också med.....till min Matilda. Det var faktiskt lite häftigt och mycket känslosamt...det är inte var dag jag sjunger en sådan sång till min dotter.

Sen avslutade vi kvällen med sött och gott.....eller egentligen då började vi med den "fria" samvaron.

Jag har ingen "före" bild, bara en "efter" bild. Och det här är heller ingen "förebild" inför det nya året😋. Men gott var det.




Senare på kvällen blev det ännu mera fest för då kom våra rekryter hem på sin första permission....behöver jag ens nämna att glädjen, tacksamheten och kärleken svämmade över, där och då.



Och Hugo hittade en fin grön rekrytstrumpa i en stor svart känga imorse, och lyckan var total...tills jag sa att han inte får ha den.



Och imorse bakade Jan ut den sista pepparkaksdegen (som inte blev uppäten igår...ja, vi serverade faktiskt pepparkaksdeg) och pepparkaksdoften spred sig i huset.......och resten av dagen har vi varit många som jobbat på att tömma resterna i skålarna.



På måndag säger jag tack och adjö till sockret igen...nog är det gott, men jag mår så mycket bättre av att inte äta det. Och jag är så hääääääääääääär mycket klarare och piggare i huvudet utan socker.


TACK JESUS för julen som varit, för familj, släkt och vänner. 
Tack att jag orkat plocka och ställa undan "ALLA" julsaker idag. Tack att det känns helt bra att ha plockat undan den högtid som för mig är den allra bästa. Tack för att DU JESUS finns kvar, DIG stoppar vi inte in i någon papperslåda och för ut på garagevinden eller trycker in i ett skåp. DU stannar kvar i våra hjärtan och i vårt hem, nu och för alltid....TACK.

Denna text gäller både våra jordiska vänner och vår relation till vår Herre och Frälsare.
OCH VARJE NY DAG DETTA NYA ÅR FÅR VI GÖRA NYA VAL ELLER OM ALLT FUNGERAT OCH VARIT BRA OCH LIVGIVANDE FORTSÄTTA ATT GÖRA SAMMA  VAL....TILLSAMMANS MED JESUS.

Som att ha tid för varandra.


Matilda gosar med Selma (som njuter/somnar i hennes sköna famn).





PREDIKAREN 11:1
Sänd ditt bröd över vattnet, ty med tiden får du det tillbaka.

PSALTAREN 105:4
Fråga efter Herren och hans makt, sök alltid hans ansikte.

JESAJA 40:11
Han för sin hjord i bet som en herde, han samlar lammen i sina armar, han bär dem i sin famn. Sakta för han moderfåren fram-

1 TESSALONIKERBREVET 5:8-9
Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm. Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

HESEKIEL 34:16A
De förlorade skall jag söka upp, de som gått vilse skall jag föra tillbaka, de sårade skall jag förbinda, och de svaga skall jag stärka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023