MAGSJUKA IGEN

Så har vi varit där igen, i magsjukans otrevliga värld. Denna gång var det inte jag som insjuknade (och inte han på bilden heller, han bara busar med en gammal tutt som han hittade bland alla dockkläderna).



Jan fick magsjuka i lördags och på tisdag fick Matilda. Pojkarna som var hemma på permission i helgen lär ha klarat sig...efter vad vi senast hört därifrån.

Det tycks vara samma agressiva magsjuka som jag hade innan julen. Man är verkligt dålig när den ger på som värst och helt slut när den lugnat ner sig, då sover man klockan runt...och därefter börjar det se ljusare ut.

Blåbärssmoothie är bra och gott.

Jan var i så bra skick att han for till jobbet på tisdag.
Jag däremot har inte jobbat på hela veckan eftersom jag kan ju inte ta emot barn i huset när vi har magsjuka här.

Leksakerna har stått stilla hittills denna vecka.
Så jag har varit hemma och varit fru, mamma, sjuksyster och städerska.
I måndags hade jag storstädning och hoppades på att inte någon annan av oss skulle bli sjuka, men sån tur hade vi inte. Sen dess har jag fått städa lite eller mycket varje dag.
Skurlubban är inte van att jobba så hårt, så idag gav den upp och gick mitt itu.....när jag gned hårt och kämpade för att få bort en fläck från golvet.



I går när Matilda var så pass bra i skick...... att munnen pratade nästan hela dagen men kroppen var trött, då låg hon i vår säng medan jag storstädade vårt sovrum/lekrum. Jag/vi t.o. m kom på hur vi kunde möblera om för att få lite omväxling och nya roliga lekställen för barnen (fast vi leker ju inte bara i detta rum, vi leker i hela nedra våningen). Det blev riktigt bra, det är alltid trevligt med lite omväxling.

Matilda ligger under filten och myser, med min dator.

Nu fick vi mera rum kring det lilla bordet där de ofta kokar, dukar, spelar spel och bygger pussel.

Som dagmamma är det knepigt när familjemedlemmar blir sjuka. Då kan vi ju inte ta emot dagbarnen (åtminnstone inte vid magsjuka) och oftast vill ju inte föräldrarna föra sina barn till ett hem med smittor. Gäller det lite feber så brukar det ändå gå.

Vi har några alternativ att välja på.
Om familjemedlemmarna är så pass gamla (10 år eller äldre) så de räknas klara sig själva då får man åka och jobba till familjedagvårdens reservdaghem. I annat fall måste vi ta ut av våra övertidstimmar, av våra semesterdagar eller tjänsteledigt.

I vissa fall kan man få special tillstånd att vara hemma med sjukt barn och få räkna det som en arbetsdag (för att inte föra smittan vidare till reservdaghemmet).

Jag fick räkna måndag som arbetsdag, för här behövdes verkligen städas innan några barn kunde tas emot. Och de ville inte ha mig till reservdaghemmet med magsjukesmitta. Resten av veckan har jag tagit tjänstledigt. Jag har aldrig valt att arbeta borta när mina egna barn varit sjuka, skulle inte kännas ok.

I morgon fredag kommer jag att ha vanlig arbetsdag igen, vet åtminnstone ett dagbarn som är på kommande. Matilda är hemma även imorgon, fast hon lär vara helt frisk då. För de har dagsverke. I fjol var hon på Jan`s jobb och i år vill hon vara med på mitt jobb.


Barn från 10 år räknas kunna klara sig själva när de är sjuka. Då får inte föräldrarna stanna hemma och få betalt i tre dygn som gäller för yngre barn. Men jag tror nog inte att det finns någon förälder som lämnar sitt barn helt ensamt hemma när det är ordentligt sjukt, endera tar de ledigt eller så har de mor eller farföräldrar som hoppar in.
Att däremot lämna ett större barn ensamt hemma med lite feber.....och tv, dator och telefon, det tror jag att de flesta ändå gör.....och ringer eller tittar till dem under dagen.

Som sagt i måndags hade jag storstädning, tisdag var jag sjuksyster, igår städade jag och tvättade massor och sen låg vi och myste och såg på film, på Sound of Music.

Jag har ett helt tvättberg som väntar på att bli invikt i skåpet.

I dag har jag städat det sista (wc:n, handtag, bordsytor och stolar och alla handdukar) också har jag försökt få Matilda att börja äta något, så hon får energi igen.
Däremellan har jag tagit promenader med Hugo också har vi bara myst, pratat och sett på en film (OldDogs).
Man måste helt enkelt göra det bästa av situationen.

Dessa sjukstugedagar har jag fyllt mig med lovsång (medan jag städat) så mycket som möjligt.......lovsången är stark, den berör och den lyfter upp mig och den ger mig kraft. Och det gör den för att den förmedlar Guds ord, Jesu kärlek och den helige Andes berörelse rakt in i mitt liv.

Lyssna gärna på denna min favorit (just nu).




VI KAN INTE BÄRA ANDRA OM VI INTE SJÄLVA BLIR BURNA.  
Jag är buren av den Högste och det är mig nog. 

ÖNSKAR ATT DU SOM LÄSER FÅR KÄNNA DIG BUREN.
LÅT DEN STÖRSTE AV ALLA, GUD SJÄLV SOM SKAPAT ALLT OCH ALLA FÅ BÄRA DIG, NU OCH FÖR EVIGT.




GALATERBREVET 6:2
Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag.

LUKASEVANGELIET 6:47-48
Den som kommer till mig och hör mina ord och handlar efter dem- jag ska visa er vem han liknar. Han liknar en man som byggde ett hus och grävde djupt och lade grunden på klippan. När översvämningen kom, vräkte sig floden mot huset, men den kunde inte rubba det, eftersom det var välbyggt.











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023