ATT LEVA ÄR ATT BYGGA

Jag gillar Netflix, åtminnstone när det regnar som nu och när jag har semester och vi bor i husvagnen vid villan. Då är det skönt att krypa ner i sängen med datorn, chipspåsen och sätta på en bra film.

Igår kväll såg vi att denna fantastiska film (baserad på en verklig händelse) finns på netflix nu.
Filmtips.
Vi (jag och Matilda) såg den (även om det tog till kl 01:05 innan den var slut) och den var så otroligt bra.
I slutet av filmen får man se den riktiga familjen och deras dotter som det handlar om, hon som berör oss alla, så djupt.
Vilken kamp denna familj haft, från många olika håll. Och ofta är det ju tyvärr så att drabbas en familj/en person av något extra svårt så är det många områden som påverkas.

Se den, om du vill se en bra och verklighetsbaserad film, vi rekommenderar den starkt.

Den finns även som bok.


ATT VÄLJA FILM
Tänk vad bra att vi alla fått en egen vilja, så vi kan välja vad vi fyller vårt inre med😉. Vi vet vad vi borde, men en annan sak vad vi gör...eller hur?

Tänk så lätt det var att välja film åt barnen. Nej den där passar inte, den är alldeles för spännande eller den är nog för våldsam, men den här blir bra för den är rolig och du lär dig samtidigt något bra.

Det är inte bara engång som jag valt en thriller för att den verkat så spännande, och ofta har den varit för läskig. Men, har jag börjat se den så måste jag ju absolut få se hur den slutar också...ni vet?
Sen får man ju fundera om jag lär mig något gott överhuvudtaget av de filmerna.....knappast.



Jag gillar bäst verklighetsbaseraddrama, komedier, romantiskdrama, kriminaldrama och kristnafilmer (de finns, men de är få).
Helst skall en film innehålla både humor, spänning och romantik.


Denna kristnafilm, som jag även tipsat om förrut är jättebra, dessutom också spännande och full av humor.








Och här är tips på en bra, rörande och verklighetsbaseradfilm, som handlar om tsunamin i Thailand 2004.





DEN MAN UMGÅS MED BLIR MAN LIK
Vi bör alla tänka på vad vi fyller oss med, gott eller ont, bra eller dåliga saker, uppbyggande eller nedbrytande filmer och litteratur.
Som bibelordet säger här nedanför "vad hjärtat är fullt av det talar munnen"....det är så sant.

Och det vi fyller oss med, det blir vi fyllda med.....och när det väl är där inne i vårt sinne, då är det inte lika enkelt att glömma det, därför skall vi fylla oss med det som är gott, uppbyggande, roligt, glädjefyllt och lärorikt AMEN


Tillsist vill jag ge tips på en kristen tidning "JUNIA", som du kanske inte ens vet att finns. Den prenumererar min man på....till mig😊, inte illa alls.



HJÄLP OSS JESUS ATT VÄLJA DIG FRAMFÖR ALLT ANNAT SOM DENNA VÄRLD HAR ATT ERBJUDA. HJÄLP OSS ATT FYLLA OSS MED DET SOM ÄR LIVGIVANDE BÅDE I DENNA VÄRLD OCH I DIN VÄRLD AMEN.


"Att leva är att bygga", att bygga våra liv och att välja det bästa virket.....och att välja vem vi vill ha som byggmästare.

(sen bygger vi väl lite annat också, liksom Jan som fått färdigt sitt "hus" innan regnet kom idag😊, på denna bild är den dock inte helt klar).







EN GOD MÄNNISKA BÄR FRAM DET SOM ÄR GOTT UR SITT  HJÄRTAS GODA FÖRRÅD, OCH EN OND MÄNNISKA BÄR FRAM DET SOM ÄR ONT UR SITT HJÄRTAS ONDA FÖRRÅD. VAD HJÄRTAT ÄR FULLT AV, DET TALAR MUNNEN (Lukasevangeliet 6:45)

DET GODA SOM JAG VILL GÖR JAG INTE, MEN DET ONDA SOM JAG INTE VILL, DET GÖR JAG. MEN OM JAG GÖR DET JAG INTE VILL, DÅ ÄR DET INTE LÄNGRE JAG SOM GÖR DET UTAN SYNDEN SOM BOR I MIG (Romarbrevet 7:19-20).

HERRE, JAG HAR HÖRT BUDSKAPET OM DIG OCH JAG BÄVAR. HERRE, GE LIV ÅT DITT VERK I VÅRA DAGAR, LÅT DET BLI KÄNT I VÅR TID (Habackuk 3:2).

EN VÄG KAN VERKA RÄTT FÖR EN MÄNNISKA, MEN TILL SLUT LEDA TILL DÖDEN (Ordspråksboken 14:12).

DEN BARMHÄRTIGE GÖR VÄL MOT SIN SJÄL, DEN GRYMME SKADAR SITT EGET KÖTT (Ordspråksboken 11:17).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023