DET ÄR PÅ SOMMAREN SOM DET SKER

Tro det eller ej men jag har skaffat.....nej, där blev det fel....de har fixat Instagram till mig. Och "de" inkluderar min man och dotter.
I nuläget vet jag inte helt hur jag skall använda det, men jag får lära mig, ett steg i taget.

Denna bild lade jag som profilbild.


Facebook (ett av de ev alternativen) ville jag inte ha, däremot instagram kunde jag tänka mig. Instagram har Jan, Mikael och även Matilda, så nu hänger jag med lite mer.

Många tycks tro att eftersom Jan har facebook så vet också jag automatiskt allt vad han/och andra läser, gillar, kommenterar och skriver....vilket är långt från verkligheten.

Ibland säger vänner: gå in på Jan`s facebook och se vad jag skrivit, ibland gör jag det, men oftast inte.

På något vis vill jag inte finnas med i flödet av vad alla gör, säger, reser o.s.v....på sociala medier.....Jag vill se dem i verkligheten och prata med dem öga mot öga. 

Men även jag har förstått att tiderna har förändrats, så skall man hänga med i sina vänners liv så räcker det inte med att springa på varann mitt i grönsaksdisken i Prisma (där är ju för kallt för att stå och prata för länge), eller att man träffas en-några gånger/år.


FÖRSTA INLÄGGET
Mitt första inlägg på instagram skrev jag i morse ute vid villan till denna bild.





JAG GILLAR BLOGGAR
Jag som själv bloggar gillar bloggar. Jag följer inga, utan väljer själv när jag klickar in mig och tar del av deras liv och special områden.
De flesta bloggar som jag läser skrivs av kristna. Det är inget som jag automatiskt valt, utan något som bara blivit, de tycks tilltala mig mest.

Alla får behöver en herde. Jesus säger: Jag är den gode Herden. Den gode Herden ger sitt liv för fåren (Joh. 10:11).

Jag har inte ännu lärt mig hur man sätter till bloggar som man läser, så jag tog en screenshot (en skärmbild).
Av följande nedanstående bloggar läser jag vissa varje vecka....ja t.o.m varje dag när jag hinner (som nu på semestern), andra kollar jag in på ibland.

De två första är för min egen blogg, den första rutan är där jag skriver (har dock aldrig ännu bloggat via telefonen) och den andra där jag läser min blogg (även det något som jag sällan gjort via telefonen, men det kan ju vara bra att ha).




ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ SOCIALA MEDIER
Jag är inte så inkommen i sociala medier, men jag tror att Jesus gillar att vi möts på instagram, facebook, twitter, snapshat o.s.v......Han gillar det så länge vi tänker efter vad vi skriver och lägger ut. Och jag vet att Han blir glad om även Han får vara med😊......om vi ber Honom om råd om vad vi skall skriva och vilka bilder vi ska sätta upp.

På tal om bilder så har Jan och jag en överenskommelse, vi har förtroende för varandra att sätta upp bilder på varann.
Oftast blir det helt bra😉.



Ibland har jag dock önskat att han valt bild två istället för bild ett, så skulle jag kanske ha haft ögonen öppna eller hunnit ta ut fingret ur näsan...ni vet😉. Men det står jag också för, vem av oss petar väl inte näsan ibland?


STÖRRE BESLUT
Ja, det är på sommaren det händer, här hos oss, det är den tid när vi tar de stora besluten😉.
En sommar gjorde jag bettskena, en annan gjorde "de" whatsupp till mig.
Denna sommar har jag fått instagram och håll i er.....jag har även varit och gjort läsglasögon. Texten började bli så otroligt liten, speciellt när jag skulle läsa innehållsförteckningarna i Prisma.

Optikern sa: att nu skall hon se om jag är vuxen?.....och det var jag, enligt henne eftersom jag behövde glasögon.
Det är tydligen inte alls ovanligt att man får köpa (oja, de kostar ju en hel del också) glasögon vid 45-års ålder, om inte före.

Och bågarnas färg, kan ni gissa? Naturligtvis...rosa. Eller enligt mig är de mörkrosa, enligt Matilda är de lila och enligt Jan är de "kalisrosa" (från ordet sarisrosa...men han gillar att säga det med kalis före).

Läsglasögon...och tidigare i sommar köpe jag även solglasögon....helt vanliga.


Försökte att få en bra bild (och ja mamma...jag vet att spegeln är väldigt smutsig, och den lär nog bli tvättad.....någongång.)



Och jag började likna dig mamma.



Detta är mina första glasögon någonsin, så jag vet inte vad som är normalt eller onormalt. Just nu när jag bloggar med glasögonen på känns de jättestarka, mina fingrar känns ovanligt stora och klumpiga och jag blir trött i ögonen och tycker att nu är det dags att ta av glasögonen. Sen om jag inte håller huvudet stilla blir jag rent av snurrig. Så nu åkte de upp på huvudet.

Så nu får jag bara testa vidare med både instagram och glasögon...livet är fullt av utmaningar😉.


VAD VI MATAR VÅRA ÖGON MED
Bibelordet här nedan "ögat är kroppens lampa", vill lära oss mera än om bara ögat i sig.
Vårt liv kan vara mörkt p.g.a att vi har släppt in fel saker i vårt liv. Vi kan ha mycket som gör att vi "ser" suddigt, att vårt liv är "grumligt", det kommer liksom en vägg mellan Gud och oss.

Då finns det de bästa glasögon vi kan ta till = Jesus. Vi får komma och säga förlåt, lägga fram allt inför Honom, som kan göra våra ögon klara igen. 

JESUS ÄR DEN BÄSTA ÖGONLÄKAREN AV ALLA.....HAN GÖR ATT VI KAN SE KLART IGEN (och för Jesus är inget omöjligt, Han kan även hela dig från fysiska ögon problem.)
HAN GÖR SÅ ATT VI KAN SLÄPPA IN LJUSET OCH LIVET, så som Han har tänkt från första början.





ÖGAT ÄR KROPPENS LAMPA. OM DITT ÖGA ÄR FRISKT FÅR HELA DIN KROPP LJUS. MEN OM DITT ÖGA ÄR SJUKT, LIGGER HELA DIN KROPP I MÖRKER (Matteusevangeliet 6:22-23a).

ÄVEN OM MIN YTTRE MÄNNISKA BRYTS NED FÖRNYAS MIN INRE DAG FÖR DAG
(2 Korintierbrevet 4:16). 


ÖRAT SOM HÖR OCH ÖGAT SOM SER, BÅDA HAR HERREN GJORT (Ordspråksboken 20:12).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023