EN LITEN HÄLSNING FRÅN OSS PÅ KU:S FAMILJELÄGER

Nu är vi här och nu är det lägerliv som gäller till 100%.




Vi har väckning varje morgon där kring kl.8, då beger vi oss till morgonmålet, eller tar ner det till husvagnen (så kan man också göra).

Den här bor jag med.

För de morgonpigga finns det även möjlighet att delta i gemensam morgonlenkki eller morgonbön redan kl.7.30.

Detta är inte en bild från den tidiga morgonbönen😉, utan en bild från kvällsprogrammet.

Sen rullar dagen på (mera om dagarna i ett senare inlägg).




Vi har 24 ekipage (husbilar, husvagnar), plus fyra tältfamiljer på vårt område. Som Jan sa: vi har ett positivt problem (om man nu kan ha det) att få alla att rymmas in på området.
Det bör ju alltid vara fyra meter mellan varje vagn/bil, för brandrisken.

En bild från den ena sidan av lägerkaravanområdet.

Och en bild från andra sidan.


Det är första året som Matilda inte sover med oss. I år valde hon att sova på "flickmass" (flickornas massinkvartering😊) .


Så vi har det lugnt i husvagnen, ingen att vänta på mitt i natten😉.

Men igårkväll knackade det på vår låsta dörr ca kl 23.30, vi trodde att det var någon på vårt husvagnsområde som behövde hjälp med något.
Men där utanför stod Matilda och hennes kompis och var hungriga😉. Som tur är så har ju vi karavanare vårt eget kylskåp och där finns alltid något för hungriga, växande ungdomar.
Så när de hade fått sig något till livs tackade dom, sa godnatt och försvann i natten, då hade de några minuter innan dörrarna skulle stängas på flickmass😉.

Och Hugo han trivs bra och är på G.


Bollek i förtältet.

I år valde jag att gå på förbön i början av lägret och inte vänta med det till sista kvällen typ.
Alla har vi saker som är jobbiga och som vi oroar oss för eller funderar på, då är det skönt att lämna allt till Jesus och få bli fylld med frid, kraft och glädje.

Denna ljuvliga väg får vi vandra på ner till stranden.

Även om man inte har något som tynger ens hjärta så skall man gå på förbön. Jesus möter dig där och då på ett helt fantastiskt sätt, de som ber för dig kan få tilltal från Herren eller en bild eller ett bibelord (liksom profeterna vi läser om i bibeln. Det finns många profeter även nu i vår tid) som Jesus vill ge dig just då.
Det är också bra att gå på förbön i början av lägret, så Jesus får en chans att rensa bort allt "skräp" ur ens liv så att där finns rum för allt vad han vill fylla oss med, under denna vecka.



Jag vet att förbönen gör så att jag landar riktigt ordentligt, Jesus tar ner mig på den nivå där Han vill ha mig😉, och ser till att jag får en dos av det som jag behöver just då (ofta tror jag att det är en sak medan Jesus vet vad det egentligen är).

För dig som undrar, vad är förbön och för vem?...så vill jag berätta, men det blir i ett senare inlägg. Men ett kort svar på frågan: förbön är för oss alla. Förbön är något vi skall gå till och något vi får ge (be för varandra).

Ha det gott alla.....och ni hinner ännu komma hit om ni vill😊.

I kväll är det dessutom kvinnornaskväll, för det blir "Jatkot för kvinnor" från kl.22.30.





PS. Och imorgon kommer Mikael hit, jag är en lycklig mamma. 
Mattias är dock i militären och kommer inte hit detta år.




Idag på morgonsamlingen fick vi lära oss att Jesus aldrig får vara "ett pålägg" (som vi sätter på smörgåsen ibland, när vi själva önskar). Han skall vara vårt bröd, vår fasta föda, som vi äter varje dag. 
Det fungerar inte att ta lite Jesus och lite av något/någon annan. Om vi vill ha del av Jesus och Hans välsignelser så är det allt och alltid som gäller.




JESUS SVARADE "JAG ÄR LIVETS BRÖD. DEN SOM KOMMER TILL MIG SKALL ALDRIG HUNGRA, OCH DEN SOM TROR PÅ MIG SKALL ALDRIG NÅGONSIN TÖRSTA" (Johannesevangeliet 6:35).


HOS DIG FÅR INTE FINNAS NÅGON ANNAN gud, DU SKALL INTE TILLBE NÅGON FRÄMMANDE gud. JAG ÄR HERREN, DIN GUD, SOM HAR FÖRT DIG UPP UR (EGYPTENS) LAND. ÖPPNA DIN MUN HELT SÅ ATT JAG FÅR FYLLA DEN (Psaltaren 81:10-11).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023