VENEZIAD/ VILLA-AVSLUTNING 2019 DEL 2

Efter att vi hade deltagit i broloppet, som jag skrev om i senaste inlägg började vi invänta våra långväga gäster.
Gästerna kom från Finland, Sverige och USA. Det var min svärmors småkusiner, och två av dem hade sina äkta hälfter med.


Efter att vi presenterat oss och bekantat oss lite med varandra blev det en liten promenad för att hälsa på ytterligare släktingar.

Och där och då blev det också kö, bland vissa karlar för att pröva en "tjockcykel" . Ja, jag vet inte vad de heter dessa cyklar med tjocka, breda hjul, och jag är för ointresserad för att kolla upp det, men här kommer bildbevis.

Det går ju inte att ta mist på glädjen, eller hur?

Jan blev dock väldigt intresserad av dessa tjockhjulade cyklar. Jag fick genast påminna honom om "sovrumsrenoveringen", den som går väldigt långsamt fram... just för att han tycker att vi INTE ska slösa pengar på sånt som vi redan har, typ tapeter.
Och på tal om saker som vi redan har så påminde jag honom också om att han inte har bara en utan två cyklar och att han behöver knappast en tredje 😂.

Tillbaka vid villan satte vi igång och tillreda kvällens buffe (ni vet villabuffe😉).



Medan Jan skötte om kvällens grillning kokade jag ägg och stekte svartbönsbiffar. Dessa biffar var en ny upplevelse för mig, men riktigt goda.



Svärmor fixade sallad, bröd m.m.


Sen fick man sitta inne eller ute, helt enkelt sätta sig där man fick plats.

På denna bild, som tyvärr blev lite suddig syns alla våra gäster förutom en dam som valde utsidan.



Damen och utegänget.






Det blev en fin kväll när vi alla fick träna på vår engelska. Ungdomarna hade nog trots allt lättast att hitta orden och prata naturligt.
Men jag tyckte också att det gick riktigt galant, att det var inget större problem att kommunicera.

Våra gäster hade blivit inbjudna just denna kväll för att de var intresserade av att få se hur vi firar veneziansk/ villa-avslutning.

När mörkret lade sig tände vi lyktor, facklor och lampor. Likaså tände alla grannar sina "ljus".
Raketer och smällare började braka och dundra från alla håll redan innan mörkrets inbrott.

Här var lamporna uppsatta vid lillstugan, men ännu för ljust för att de skulle synas.



Skymningen sänker sig.



Här kommer lite bilder tagna från båda av helgens kvällar.







När det blev alldeles kolsvart använde sig min svägerska av pannlampa👍. Kunde vara bra om man skulle tända fyrverkeripjäser eller dylikt. Och den var säkert helt suverän när man skulle ta sig fram från ex. stranden till villan.



Och svärmor tände alla sina fina lyktor inne i villan.


Har tyvärr inga bilder av raketerna, för de som var med tog inga och jag höll ju mig i husvagnen med Hugo. Hugo är inte rädd för raketer men det är ju onödigt att utsätta honom för dem. Men ni kan ju tänka er ändå hur högt det smäller genom husvagnsväggar, så visst hade vi liv och hålligång även på insidan😊. Men vi dämpade smällarna med lovsångsmusik ur högtalaren.


DAGEN EFTER
Medan de andra ännu sov intog svärmor och jag hennes goda blåbärspaj med vaniljsås.


Om jag skall säga hur det egentligen låg till så var det hennes svärdotter (läs jag) som vaknade och kände genast en otrolig längtan efter svärmors goda blåbärspaj, som hon serverat kvällen innan. Då hade hon meddelat att det fanns massor, eller sa hon kanske många bitar av pajen, och detta hade jag lagt bakom örat. Viktiga saker må man inte glömma.
Så denna söndagmorgon gick jag in till svärmor och frågade om jag kan få en pajbit, och snäll som hon är så bjöd hon mig på blåbärspaj med vaniljsås. Och sen tyckte hon också att hon ville göra mig sällskap, så då satt vi där och intog vårt goda morgonmål. Och blåbär är ju faktiskt riktigt hälsosamma👍😊.


Resten av dagen tog vi det lungt och bara njöt i det fina, varma vädret.


Förrutom att jag hade varit en sväng till Bennäs tågstation med ännu en son som flyttade tillbaka till sin studieort efter sommarlovet, vilket jag ska skriva om i ett annat inlägg.



INTE SLUT
Även fast vi nu firat Veneziansk/villa-avslutning så betyder det ju inte att vi genast slutar att vistas ute vid villan. Nej nog kommer vi ännu att tillbringa tid där, hinna vandra i skogen och på stranden, bada bastu, grilla korv och njuta av hösten ute vid villan.



SEPTEMBER
Sommaren kom och gick, och som alltid så tycker man att det gick så fort. Nu har vi september redan och hösten knackar på.

Tack Gud för sommaren och tack för den kommande hösten, låt oss få njuta av den och din vackra natur.
Just nu idag, igår och under flera stunder denna vecka har vi fått njuta av regn, ordentligt med regn.



I måndags när jag kom hemcyklande från jobbet var jag genom dränkt, det lisom bara hällde ner.



I dag såg jag nästan ut på samma sätt.

Regniga dagar kan man blanda ihop en nyttig microkladdkaka, krypa under filten, sätta på en bra film och njuta. Det gjorde jag faktiskt igår.
Jan har varit hela veckan i Sverige, Matilda kommer hem närmare kl.16 varje dag, pojkarna är ju på sina studieorter och Hugo ville inte gå så värst långt i regnvädret, så det blev en skön siesta.


Annars på tal om den nyttiga kladdkakan bestående av ägg, kakao, banan, kokosflingor och lite salt så kan du hitta receptet på  "Lindas bakskola".
Hon liksom dök upp på mitt Instagram och jag som oftast väljer att inte följa någon (eftersom jag tycker att jag har fullt upp att hinna med dem jag redan har/följer😂), valde att börja följa henne. Och vet ni hon har så otroligt härliga recept och nya kommer det hela tiden....härliga tider👍😉.



Önskar dig som läser en trevlig höst, förgyll dessa dagar med Ljus (både Jesus 👍😉, dagsljus och stearin ljus), värme, människor, något gott att dricka/äta, en bra bok, en bra film/serie och många, långa promenader ute i friska luften.


Måndagskvällens regnbåge över Jakobstads torg.

VÄLJ DÅ LIVET, SÅ ATT DU OCH DINA EFTERKOMMANDE FÅR LEVA, GENOM ATT DU ÄLSKAR HERREN DIN GUD OCH LYSSNAR TILL HANS RÖST OCH HÅLLER DIG TILL HONOM (5 Mosebok 30:19b).

HERREN GÅR SJÄLV FRAMFÖR DIG OCH HAN SKA VARA MED DIG, HAN SKA INTE LÄMNA DIG ELLER ÖVERGE DIG. VAR INTE RÄDD ELLER FÖRFÄRAD. (5 Mosebok 31:8).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023