MYSIGA STUNDER I ADVENT

Det närmar sig, snart kommer pojkarna hem, snart får jag semester igen och snart är julen här på riktigt. 

En morgon denna vecka bjöd jag min man 💗 på en morgondate, i köket innan jobbet. 

En fin morgonstund fick vi tillsammans.

I går var vi från jobbet på julmarknad, där fick vi åka häst och släde under månljuset till bjäller klang, så stämmningsfullt och mysigt det var.

Pepparkakshuset blev byggt i måndags och står nu på sin plats i köket.

I dag har jag varit till tandläkaren och där var det också mysigt och julligt. 

Tanden som värkte (rejält för två veckor sedan) och slutade att värka tappade en bit här om dagen. Alltså den hade fått en spricka och mat slapp in där vilket orsakat inflammation i tandköttet. Även om den inte värkte längre så sa tandläkaren att tandköttet var nog rött och irriterat. Men nu är det fixat. 

Efter tandläkarbesöket fortsatte jag till grannstaden Kokkola för lite loppisbesök samt lite julshopping. 

Jag hittade en julmatta (egentligen är det en rya att ha på väggen) till glashuset. 

En kväll besökte jag en väninna vars liv totalt ändrat det senaste året. Vi delade det svåra och vi delade det nya och allt det fina, vi delade livet medan vi drack glögg och mumsade på pepparkakor.

En annan kväll bjöd jag hem en väninna och firade hennes födelsedag en hel månad på förhand. 


Det är bättre att träffas och fira när man verkligen har ordentligt med tid istället för att få till en snabb träff någon kväll.


Hon och jag som är barndomsvänner.


Måndag eftermiddag styrde min man och jag kosan till skogen för att hämta hem mera granris, men den resan slutade inte som vi hade tänkt. Skogsvägen var inte plogad och där fanns endast ett traktorspår att köra i och höga drivor på sidorna. Men min man som är envis ville ändå testa hur långt vi skulle komma med vår framhjulsdrivna volvo.
Och jo vi kom en bra bit, men sen insåg vi att spåret bara fortsatte rakt alltså det fanns ingen möjlighet att svänga. Så Jan satte i backen och vi körde baklänges tillbaka efter den snöiga skogsvägen i det enda hjulspåret som fanns. Skulle jag ha kört skulle det inte ha tagit länge innan vi varit med bakhjulen in i snödrivan men Jan fixade det galant. Det var en spännande bakåtkörning men det gick bra. 
Men det blev inget granris.

I morgon jobbar jag långdag och likaså på söndag men därefter får jag ledigt, jag har både inplanerade lediga dagar samt några semesterdagar så jag kommer att få vara hemma och fira jul med familjen i hela åtta dagar.

I kväll har jag storstädat Mikaels 💗 rum, för han är den av pojkarna som kommer hem först. Mikael och hans flickvän Amanda kommer med båten från Umeå till Vasa på söndagkväll. Jag är ju tyvärr på jobb men Jan åker för att hämta dem.

Mattias 💗 som ännu är på ambulanspraktik i Sibbo slutar sitt sista skifte den 22.12 på morgonen, de jobbar 24 h åt gången. Så han kommer hem med tåget sent på kvällen. Hans flickvän Amanda åker hem dagen innan. Ja, jag skrev inte fel ifall någon undrar, pojkarna har faktiskt varsin Amanda 💗.
Mattias rum skall jag också storstäda någon dag.

I söndags tyckte Jan att vi skulle se på "finsk" gudstjänst.


  Jag förstod nog inte så mycket .....


..... men de sjöng svängigt och fint.


TACK JESUS FÖR FINA STUNDER I ADVENT, I VÄNTAN PÅ JUL, DIN FÖDELSEDAG.

Jag hoppas att även du som läser hittar fina stunder i adventstiden.

Ännu en fin stund, det var när jag på måndag morgon efter fem flunssiga dagar äntligen orkade (fick) gå ut på promenad igen.


LÅT MIN MUNS TAL OCH MITT HJÄRTAS TANKAR BEHAGA DIG, HERRE, MIN KLIPPA OCH MIN ÅTERLÖSARE (Psaltaren 19:15).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023