VINGAR MED CAJSA TENGBLAD.

Nu skall jag försöka att sammanfatta det Cajsa delade med oss på Kvinnoweekenden i helgen ute vid Pörkenäs. Det var så bra, så givande att mina anteckningar har lite hål ...luckor här och där...smile. Jag lämnade bara och lyssna ibland, skratta...gapskratta ( för Cajsa både låg, stod och gömde sig mellan varven...levde sig in i det hon berättade) så jag glömde att anteckna.

Vingar...fjärilen som har så vackra vingar, lär vara den enda insekten som inte kan se sina egna vingar. Och så kan det även vara för oss människor.
 Vi ser inte alltid våra vingar (gåvor, talanger). Istället för att hyvla ner varandra...du skall inte tro att du är något, behöver vi hjälpa varann att upptäcka våra vingar. Våga säga till varandra...jag ser att du är väldigt bra på det här...det här borde du satsa på. Vi bör lära oss att uppmuntra varann och glädjas över andras framgång. Vi bör fundera...vad är min dröm? Vad skulle jag vilja göra som jag kanske aldrig vågat? Våga...ta steget....eller ett litet steg i taget..... mot målet.

Ibland flyger vi för fort, så vingarna bryts...utmattning...utbrändhet.Vi bör prioritera, stanna upp och leva i nuet. Om man är en person som har mycket pågång, så behöver man bli lika duktig på att vila. Ju mera ansträngning ju mera vila behöver man. Man vilar på olika sätt. Någon vilar genom långa promenader ute i naturen en annan genom att ligga på soffan.
När vi är stressade går vi runt med knutna nävar och kan varken ge eller ta emot. Det finns ett ordspråk som säger: ur en knuten hand kommer inget ut eller in. 
Det finns en risk att vi försöker förtjäna vårt värde hela livet genom prestationer...ett värde som vi redan har. Du är skapad av Gud och innerligt älskad av Honom för den du är..du är unik.

Vi behöver fysisk beröring för att må bra, något som sociala medier aldrig kan ge oss. En studie visar att vuxna ser 168 gånger/ dag på mobilen...skrämmande. 
Vi skall istället vårda våra relationer, ta hand om varandra, bär varandras( inte bara andras) bördor.
När du ligger på dödsbädden, då vill du inte veta hur många "gillanden" du fått på facebook eller hur mycket du har på ditt bankkonto...då är det dina nära och kära du vill ha hos dig. Ta hand om varandra.  

Man bör fundera: VAD ÄR VIKTIGAST I LIVET FÖR MIG? 
"Det viktiga är sällan bråttom och det som är bråttom är sällan viktigt".

Efesierbrevet 2:10
Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till.


Det är så vackert ute vid Pörkenäs.

Man kan sätta sig och bara njuta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023