ETT NYTT ÅR

Vi har fått börja ett nytt år..... med nya möjligheter. Ett nytt år som vi själva (till stor del) väljer vad vi fyller med.
Vi får komma ihåg att viktigare än alla nyårslöften är bönen att Jesus skall få fylla vårt liv och vår tid med det viktigaste. Bibelordet Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen i Matt 6:33-34 är ett ord som bär.
För hur ofta går jag inte min egen väg, gör upp mina egna planer utan att fråga Jesus om råd. Men när jag tar tid med Jesus, läser hans ord, pratar med honom och lyssnar vad Han har att säga...då faller alla pusselbitar på plats och han fyller alla mina behov långt mer än vad jag kan tänka eller förstå.

Jesus är den som vill fylla alla dina behov. Han vill hela dig från alla sår som livet gett dig. Han vill fylla dig med liv, glädje, frid, kraft och allt det som du just nu känner att du saknar. Han är den som vill och kan och kommer att sätta alla dina pusselbitar på plats....så ge hela ditt liv till Honom. Du har inget att förlora men ett helt liv att vinna.


Matilda tycker om att bygga och fixa. Här utspelar sig allt på en tågstation........det ser ut som om hundar, glass, att sitta och njuta på en bänk och friluftsliv  ingår i hennes nyårsplaner. 


På nyårsafton fick ljusstaken lite glitter.
Och följande ord kommer från min fina, kloka svägerska Jonna....hon sa de här orden idag. Det här med att börja ett nytt år och tro att man skall ändra på allt just då, det är ju något som vi människor hittat på. Varje dag är ju en ny dag när vi  får börja på nytt och varje stund är en ny stund av möjligheter.

Så är det. Var dag är en sällsam gåva en skimrande möjlighet. Vi får komma till Jesus med våra misslyckanden, lyckanden, våra fel och brister och vår glädje och tacksamhet varje dag året runt.

Jag vill önska er alla ett välsignat gott nytt år med Jesus.

HERREN VÄLSIGNE ER OCH BEVARE ER.
HERREN LÅTE SITT ANSIKTE LYSA ÖVER ER, OCH VARE ER NÅDIG.
HERREN VÄNDE SITT ANSIKTE TILL ER OCH GIVE ER FRID
I FADERNS,  SONENS OCH DEN HELIGE ANDES NAMN. 

Också några bibelord inför det nya året.

Efesierbrevet 4:32
Var goda mot varandra, visa medkänsla och förlåt varandra, liksom Gud har förlåtit er i Kristus.

Filipperbrevet 3:13-14
....jag glömmer det som ligger bakom mig och sträcker mig mot det som ligger framför mig
och löper mot målet för att vinna det pris där uppe som Gud har kallat oss till genom Kristus Jesus.

Uppenbarelseboken 3:8
Se, jag har ställt en dörr öppen för dig som ingen kan stänga.

Ordspråksboken 19:21
Människan gör upp många planer, men det är Herrens vilja som sker.

Jesaja 41:10
Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand.

Petrus andra brev 1:5-8
Sök därför med all iver att till er tro foga styrka, till styrkan kunskap, till kunskapen självbehärskning, till självbehärskningen uthållighet, till uthålligheten gudsfruktan, till gudsfruktan broderlig omtanke och till omtanken kärlek. ty om allt detta finns hos er och får växa till blir er kunskap om vår Herre Jesus Kristus inte overksam utan bär frukt.

Johannesevangeliet 15:16
Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er till att gå ut i världen och bära frukt, frukt som består, och då skall fadern ge er vad ni än ber honom om i mitt namn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023