TJUGONDEDAG KNUT

I går var det Tjugondedag Knut.Tjugondedag Knut och julen städades ut.

Jag är en verklig JULMÄNNISKA, jag njuter SÅÅÅ av allt julpysslas och pyntas.
Det kändes vemodigt att plocka bort allt det vackra, mysiga, glittrande och hemtrevliga som hör julen till.

Men samtidigt.....julen är slut nu och vi går mot en ljusare tid. Så nog vill jag plocka bort allt extra....som juldukar fulla av stearindroppar (jag njuter så av tända ljus, varje dag och kväll i juletid), tomma skålar här och där (innehållet har någon ätit upp, eller så är det ruttnade äppel och apelsiner med intryckta nejlikor i) och dammiga julpynt som gör att jag nyser när jag rör vid dem .
Och sen fick vi ju också...... äntligen äta upp pepparkakshuset och Matildas pepparkaks adventsljusstake (nåja det finns lite kvar ännu).

Även röken i skorstenen smakade gott.


Igårkväll medan jag plockade och städade undan lyssnade jag en sista gång på de allra finaste julsångerna. Jag tände många ljus och bara njöt. Jag vred även upp julkyrkan och lyssnade till Stilla natt....innan den åkte ner i sin låda (det är ett intressant knep och knåp varje år att lyckas få in alla delar).

Julkyrkan...spelar Stilla natt. 


Julgranen, den klädde jag och barnen (dagbarnen) av redan på dagen när vi hade julgransplundring (de hittade små påsar som innehöll pepparkakor och klisterbilder gömda inne i granen). Vi dansade kring granen och sjöng "Nu är glada julen slut,slut,slut och julegranen kastas ut, ut, ut". Och även det gjorde vi...vi slängde ut den dammiga plastgranen i snödrivan....gissa om det var kul.
Tänk att även en plastgran kan barra...golvet var och är fortfarande (ingen dammsugare har hittat fram ännu) fullt av gröna barr.

På Tjugondedag Knut får alltid barnen (de egna) en liten överraskning i julstrumpan, innan den åker in i sin påse.

Även i år kom det en överraskning i strumpan.


Jag plockade bort den ljuvliga glada tomteorkestern och de båda julkrubborna. Tog ner de hemtrevliga julgardinerna och slutligen plockade jag bort de många ljusen och lycktorna. Sen åkte lådorna ut och upp på vedlider vinden.


Den glada tomteorkestern.


Lilla Jesu barnet i en krubba låg........


Jag älskar dessa julgardiner.



De här ljusen tänder vi sällan på...men vi njuter  av att se på dem.


Pepparkaksburken börjar också bli tom.

MEN, den som jag INTE PLOCKADE BORT eller slängde ut det är JESUS. Han stannar kvar. Han ber vi att skall finnas i våra hjärtan och i vårt hem, nu och för alltid Amen.



Matteus 28:20b
...Och jag är med er alla dagar intill tidens slut.

Hebreerbrevet 13:8
Jesus Kristus är den samma i går, i dag och i evighet.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023