ÄLSKADE BARN

VÅR DOTTER
För 12 år sedan på påskdagen klockan 7.29 föddes vår dotter på Jakobstads bb, 2960 gram och 48 cm.





En mycket nöjd och glad liten tjej.



Det var väldigt lugnt på bb, så Matilda och jag fick ett eget rum. Vi bara njöt....av att ligga och se på varandra och att lära känna varandra. Jag sög in den underbara babydoften och jag berättade för henne hur efterlängtad hon var och jag sjöng högt för henne och jag såg genast att hon njöt av det.Tänk, hon var vår....vår älskade dotter.

Pappa och storabröderna hade varit och firat till Mc Donalds. Pojkarna hade för ovanlighetensskull fått en hamburgare med leksak...ett fult lila gosedjur. Mattias gav sin till lillasyster. Sen sov hon sött i sin plastsäng (ni vet såna de har på bb, syns på bilden) med ett lila fult monster bredvid sig...vilken syskonkärlek.



Monstret.


Genast där och då började tur ordningen, vem som skulle få hålla henne, vems tur var det att sköta....ja hon var så älskad och efterlängtad.






ETT LIV FYLLT AV FART
Lilla damen växte upp och blev mera vild än tam med två finurliga storabröder...för de "tog" henne med på alla sina äventyr.



När hon var ca 1 mån var det en storebror som skulle rulla henne i vagnen....men allt skulle gå med raserfart (bilar, bollar och även barnvagnar). Så vagnen stjälpte med framhjulen snurrande upp i luften och Matilda rutchade ner i vagnen....men hon sov lungt och skönt vidare.

Bilderna här under är fotade direkt ur fotoalmbumet..... julkortet 2003 och en bild ifrån husbilen, när hon klättrat upp på bordet och tagit en banan........ och en dag ute i snön. Redan från liten var hon en riktig frilufts människa.






När hon var 8 månader satt hon i sittpulkan och storabröderna sprang så snön yrde och hon njöt och skrattade...var skall detta sluta tänkte vi då...det har inte slutat , det har bara fortsatt.
Idag åker hon linbana upp och ner, cyklar med enhjuling, skottar snö uppe på garagetaket m.m.
Och väldigt ofta blir hon nerbrottad eller upp och ner svängd av sina bröder...och hon älskar det.

SOLEN I VÅRT LIV OCH FYLLD AV LIV
Hon är oftast glad, busig och VÄLDIGT UPPFINNINGSRIK, det har hon fått från sin pappa som i sin tur hade en uppfinningsrik morfar. Mottot för dem "allt går att fixa eller bygga...själv".



Jag kan verkligen skryta på vår dotter i dessa tider när de säger att barnen BARA sitter framför skärmar. Hon pysslar och fixar, skriver låtar, syr, bakar, dansar, läser och uppfinner.

Men naturligtvis sitter även hon framför skärmen.....det är ju framtiden för våra barn...ett liv där nästan allt sker via skärmen....de som känner mig vet att jag inte gillar det...och jag håller hårt på bromsen.
Samtidigt är det vårt ansvar som föräldrar att lära barnen att använda all teknik på rätt sätt.

Jag har en känsla av att om 20 år ser "leksakerna" annorlunda ut än vad de gör nu och våra dagisar och skolor består mest av datorer och teknik....och allt vad det medför.




Jag har även upptäckt att så länge det finns leksaker i huset (som sagt jag jobbar ju som dagmamma, så här finns leksaker för alla åldrar) så leker barnen...så plocka inte bort allt bara för att de blir äldre....Man kan ju alltid spara en låda med leksaker för gäster med små barn, som även de egna, äldre barnen kan greja med när andan faller på. Här i huset är vi många som bygger med kaplaklossar ...ibland.

En tågstation...byggd med kaplaklossar.


EN TRO SOM BÄR
Matilda har en stark och trygg tro. Redan när hon var 3 år och vi cyklade förbi en sjö med änder och hon frågade: vem matar de här änderna? Och vi svarade : de hittar mat åt sig själva. Så svarade hon bestämt: nää, det är ju Gud som ger dem mat. Ja så sant...så är det. Han bryr sig om och sköter om både människor och djur.



När hon var 8 år och vi var vid Tuuri och det var gratis tivoli för barnen (det har de oftast i juli, varje år) då satt hon i husbilen och bad att det skulle sluta regna , så att hon skulle kunna fara och åka i allt, utan att bli genomblöt...och vips så slutade regnet och solen tittade fram.....den flickan har en stark tro.

Den som ber han får, så står det i bibeln och varje kväll ber hon för nära och kära och speciellt för dem hon vet att är sjuk eller på annat sätt har det svårt. Och bönesvaren ser vi. Ni är omslutna i bön. Ja vi har mycket att lära av vår dotters trosliv.


FÖDELSEDAGSPRESENT
Det var tänkt att hundvalpen ( som vi får först i slutet av juli) skulle bli hennes present och så blir det men hon behövde även en större cykel så i lördags var vi och köpte en fin, vit cykel med dynamolampa...det var ett måste (vet av erfarenhet att tonåringar inte använder lampa på cykeln om de måste byta batterier och komma ihåg att ta in den ifall det regnar).



Matilda har cyklat med min över 30 åriga gamla Nopsa cykel...som är för liten nu. Även den hade Jan fixat och målat upp...så den blev som ny. Men allt har sin tid.

KALAS OCH FEST
Igår hade vi kalas för släkt och vänner. Ikväll har hon haft tjejkväll med film...och jag fick stå i biokiosken...de ni.
Nu är kalasen med ballonger och serpentiner slut...nu blir det annorlunda kalas. Kalas med musik och film ......mor i huset hade försökt mörklägga alla fönster...i vardagsrummet (det är ju väldigt ljust ute nu).

Flaggan i topp för födelsedagsbarnet.
















Matilda har de senaste åren själv ställt till inför sina tjejkalas. Och de kompisar som velat vara med har fått komma och baka och fixa med henne, det har blivit ett omtyckt inslag innan själva kalaset börjat.
I år har de dessutom gjort ett eget recept på en choklad kaka som de förtestade förra veckan...super god.

ÅREN GÅR
Älskade barn vad tiden rinner iväg...nu är du 12 år men din mor är precis lika gammal som när hon fick dig (känner ni igen den känslan).

Eller hur?



MED JESUS HELA LIVET
Nu är hon påväg ut i vuxenvärlden och vi kan bara låta henne fortsätta att utvecklas och lära sig saker. Hon kommer att lära sig i livets skola.Vi finns här för henne och bär henne med våra böner och hoppas att hon alltid vill vandra på Jesu väg och låta honom leda henne.




Ja tänk vad skönt att vi har en Jesus som lovat att vandra med. Vi får lämna våra barns liv och framtid i Hans händer.
Ifall du inte lämnat dina barn i bön till Herren...gör det nu. Han vill leda dem varje dag, skratta och gråta med dem och bära dem när livet känns tungt. Han vill utrusta dem och använda dem. Han vill bara få vara deras Far....deras Himmelske Far.



Psaltaren 71:5-6
Du är mitt hopp, o Herre, min Gud, min trygghet ända från min ungdom. Från min första stund har du varit mitt stöd, från moderlivet min styrka, jag sjunger ständigt ditt lov.

Johannesevangeliet 14:14
Om ni ber om något i mitt namn skall jag göra det.

Psaltaren 36:7b
Herre, du hjälper både människor och djur.

Psaltaren 149:3
Med dans skall de prisa hans namn, till tamburin och lyra skall de sjunga hans lov.

Matteus 7:7-8
Be så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner och för den som bultar, skall dörren öppnas.

Matteus 19:14
Låt barnen komma till mig och hindra dem inte.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023