VÅRTECKEN

Våren är här och den är nog den allra bästa tiden. Jag är så förväntansfull inför vad som skall komma. Naturen är så vacker och den förändras för varje dag....och jag får bara tacka och ta emot....och njuta.
Jag trallar runt på Charlotte Höglunds sång "Nu är det vår tralalala, nu är det vår tralalala, kom med mig och sjung om våren som kommit igen".

VÅRTECKEN HEMMA HOS OSS.

Selma märker ut sitt revir .....på allt.
Kaniner har ju doftkörtlar under hakan...därför går de och stryker hakan över allt (och alla) och doftmarkerar sitt revir.

Det händer saker i blombänkarna.

B.l.a påsknarcisser börjar kika fram.


Det som gömts i snö kommer upp i tö.



Kälken och sparkstöttingarna står plötsligt på gräset.





Vi leker i "rapa" och lera...och vi känner på doften att nu är våren här.




Varje morgon sitter en eller flera fåglar i tujan och sjunger en vacker sång......jag är alldeles säker på att de sjunger för oss men främst till sin Skapare. 



Flygplanen börjar sväva här över.




Påsknarcisserna delar plats på bordet med en målad snökaka.




Jag tar fram krattan och upptäcker att även denna vår får jag köpa en ny.




Matilda och hennes kompis Adine ställer till med fina bakverk där ute...nu när man kan baka med både sand, vatten, snö och is. Sen har de även använt ett melonskal som ingrediens.



Jesus vill komma till oss likt ett vårregn (bibelordet här under) och vattna oss med sin Helige Ande och väcka oss till liv... igen, om vi håller på att torka och Han vill fylla på med mera kraft, glädje, frid (andens frukter, se bibelordet nedan).

Alla vet vi hur en torr grässmatta ser ut och vilken förvandling det blir när den får regn...den grönskar, blir frisk och kry...den mår bra. Detsamma vill Jesus ge till dig/mig...Han vill ge liv....ett liv som lever, grönskar och bär frukt.

Nu får vi ta nya tag.... men inte bara med krattan utan även med Jesus...så blir vi levande. Vi får be att den Helige Anden får komma och beröra oss. Han är ju kraften, tröstaren och rådgivaren...Gud själv som fyller oss med det vi behöver.


Våren är här...den är en gåva ifrån vår Himmelske Fader till dig och mig. Vi får bara stiga ut och öppna den och njuta. Vi får den inte som en gåva att känna stress över , vi får den som EN GÅVA ATT NJUTA AV. Ut och njut och tacka.



Hosea 6:3
Låt oss lära känna honom, låt oss sträva efter kunskap om Herren. Så visst som gryningen skall han träda fram, han skall komma till oss som ett regn, ett vårregn som vattnar jorden.

1 Mosebok 8.22
Så länge jorden består skall sådd och skörd, köld och värme, sommar och vinter, dag och natt aldrig upphöra att skifta.

Galaterbrevet 5:22-23
Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning.

Psaltaren118:24
Detta är dagen som Herren har gjort, låt oss fröjdas och vara glada.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023