JESUS ÄR UPPSTÅNDEN JA HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN

Så hälsar vi på varandra idag. Tre gånger säger vi det...JESUS ÄR UPPSTÅNDEN JA, HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN. 
Korset är tomt, graven är tom...Vår Frälsare lever. Han finns HÄR för dig och mig. Han har tagit all vår synd på sig. Han har öppnat dörren till himlen. Idag vill vi glädjas och fira.



Vad betyder Påsk för dig?

För mig är Påsken en tid för eftertanke. Jag ber att jag skall kunna förstå innebörden av vad Jesus gjort på Korset för mig. För varje år blir det mer och mer tydligt men ännu finns mycket att ta in och lära.

Så är det ju med allt i bibeln som vi har svårt att greppa eller förstå......vi måste först be att den Helige Anden öppnar ordet för oss så att vi kan förstå och ta det till oss. Vårt eget förstånd räcker inte alltid till. Så det gäller att inte bara läsa ...utan även att be.



Korset är tomt..Jesus har uppstått.
På tisdagkväll gick jag Jakobstads församlings Påskvandring. Det var ett fint sätt att gå in i påskveckan, genom att vandra....... från station till station....en vandring med Jesus på den svåra väg Han gick/genomled för dig och mig. Och det var en vandring med mig själv.

Sista stationen var ljus och vacker JESUS VAR UPPSTÅNDEN. Vi fick avsluta med att gå fram och tända vårt lilla ljus (lilla jag) från Jesu stora ljus. Med Jesus i hjärtat hålls vi brinnande. Han skall vara ljuset i vårt liv.





På torsdagkväll var vi hela familjen till kyrkan och till nattvarden. I nattvarden möter jag Jesus, tar del av Honom och allt Han vill ge mig.Stegen känns aldrig så lätta som när man går ner från nattvarden...jag är fri och förlåten och jag är buren...inte ensam och jag har en  plats i himlen....det eviga livet...den största mäktigaste festen som någonsin kommer att skådas och upplevas....som består för evigt....den skall JAG (lilla jag) få delta i. Även du. Du säger väl ja till den festen...ja till Jesus.

Så här vacker Påskträdgård har de i Jakobstadskyrka.


Påsken för mig är även vila, umgås med släkt och vänner, äta god  (mat) och godis. 

För den som inte vet kan jag informera att Mignon äggen är helt MJÖLKFRIA. Super för oss mjölkallergiker.





Jan HADE gjort en god mjölkfri pasha....den är redan slut.


Denna höna står på vårt köksbord, hur jag än fyller den med ägg så är den alltid tom...konstigt.



Jag har fått måla en påskhäxa. Och vi har fått besök av 19 stycken utklädda härliga barn..alltifrån påskhäxor, påskharar till tigrar och dracula..ja tiderna förändras.


Det är Gud som har gett oss alla vackra färger....måla livet med vackra färger.


Det här är en söt och snäll påskhäxa...som bara vill ha godis.

Det här med påskhäxor är lite tudelat för mig.
För jag vet att det finns vuxna människor som väljer att hålla på med svartkonst, magi..... använda sig av den ondes krafter. De som helt enkelt vill vara häxa.
  
Men i barnens värld är det något färgsprakande, roligt, skojigt , oskyldigt och så skall det få vara...när man är liten. Sen var gränsen går mellan liten och stor och vad man behöver veta eller ej det är föräldrarnas uppgift.



På påsklördagen målade jag inta bara en färgsprakande häxa utan även ett skåp, som blev vitt.




Sen gick jag ut och drack min första tekopp ute i solen...i år.



Senare på kvällen satte Jan fram vårt stora trädgårdsbord och trädgårdsgunga. Härligt...våren är här...även om det kanske kommer lite snö ännu.

Utemöblerna är på plats.
Våra påskkaniner (som vi inte äter upp) har vi städat fint åt och gosat med. De älskar att ligga i famnen som en baby och bli "pajade" (smekta).

Selma somnar i min famn när jag gosar med henne.

Selma och Konrad vill ha mycket gos.





Jag har kavlat marsipan till marsipanpåsktårtan som vi skall fira med idag. Jag blir bättre på det för varje år...nu fick jag den att täcka hela tårtan och utan att gå sönder...de ni...jag är såååå stolt över mig själv...det bör man vara. Speciellt om man klarar av sådana livsviktiga saker som att sätta marsipanskal på en tårta. 



Jag hade tänkt dekorera tårtan med pudersocker, det skulle stå Jesus är uppstånden...men sockret var slut. Man tager vad man haver...RUSSIN. Första försöket blev en kyckling.

Första försöket.

Inget fel på kycklingar på påsk men Jesus är den som skall ha största platsen i vårt firas och i vårt liv. Så det blev ett kors...ETT TOMT KORS.....JESUS LEVER.

Andra försöket. Korset är tomt...JESUS ÄR UPPSTÅNDEN JA HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN.

JAG VILL ÖNSKA DIG EN GLAD OCH GOD PÅSK.



JESUS SÄGER: JAG DOG FÖR DIN SKULL


När Gud skapade den här världen ....till oss, då gav Han oss en fri vilja att bestämma hur vi lever våra liv och hur vi tar hand om vår jord. Den viljan har vi ännu. Välj det enda rätta...Jesus och det liv Han vill erbjuda dig. Jag lovar dig...då blir ditt liv förändrat...till det bättre.



Romarbrevet 10:9
Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad.

Filipperbrevet 2:6-7
Han ägde Guds gestalt men vakade inte över sin jämlikhet med Gud utan avstod från allt och antog en tjänares gestalt då han blev en av oss. när han till det yttre hade blivit människa gjorde han sig ödmjuk och var lydig ända till döden, döden på ett kors. Därför har Gud upphöjt honom över alla andra namn för att alla knän skall böjas för Jesu namn i himlen, på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är herre, Gud fadern till ära.

Johannesevangeliet 3:16
Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan hava evigt liv.

Johannesevangeliet 14:6
Jesus svarade, Jag är vägen , sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023