EFTER REGN KOMMER SOLSKEN

Så sjunger Laila Dahl på en gammal kasett. Och så är det ju ofta både när det gäller vädret eller livet i allmänhet....efter regn kommer solsken, förr eller senare.

Idag har det varit en regnig dag, på utsidan men vi har fått vara på kalas och fira 12-åriga kusinen...så vi har haft solsken på insidan.

Idag var det regnväder när vi körde till Nedervetil .....på kalas.

Mitt i regnet fick vi se ett svanpar som gick ute på en åker och letade mat. Det var så vackert...så starkt på något sätt. Ett svanpar sägs hålla ihop hela livet.

Ett svanpar....även tillsammans i regnet.


Vi såg även massor av gamla lador längs vägen. När jag ser lador, då går tankarna till barndomens "majlindo" (1 maj utflykt). Ifall att det regnade, då picknickade vi inne i en lada, mitt i höet med munkar och mjöd.

En gammal ängslada i skogsbrynet.



Vi körde på en vacker skogsväg...en grusväg, där granarna lyste så vackert gröna. Där tiden tycktes stå stilla för ett ögonblick, det syntes inga elstolpar, kablar, vägbelysning, asfalt e.t.c. 


En vacker grusväg.



Ännu regnar det där ute. Vattnet väter vår torra jord, så det kan börja växa och blomma igen. Imorgon hoppas vi på solsken. 



Snart kommer solen fram.
Även i våra liv behöver vi få uppleva regn och sol omvartannat. Om alla dagar skulle bestå av solsken då skulle vi inte uppskatta dem lika mycket som vi gör, efter ett riktigt regn.

Det är konstigt hur humöret påverkas av vädret.
Jag är en utemänniska som verkligen gillar att vara ute i alla väder. Luften är aldrig så frisk, att andas in som när det regnar...pröva, ifall du inte tänkt på det. 
Ni vet..."det finns inget dåligt väder, endast dåliga kläder". Och det är alldesles sant, ifall jag vill vara ute och t.e.x. fixa i trädgården. Men, ifall jag vill ligga i trädgårdsgungan och njuta av solen och en bra bok...ja då vill jag inte ligga där i regnkläder och paraply.....då sjunker nog mysfaktorn ganska rejält.

Den bästa viloplatsen...när det inte regnar.


Egentligen gillar jag inte jämförelsen, regn =dåligt, sol =bra. Men ofta är det bara så det är.
Allt beror på vem jag är och vad jag skall göra. Är jag en friluftsmänniska som älskar att meta...ja då trivs jag väl i regnet...eller?

Det lär nappa bra när det regnar.
Men regn är även något bra, något uppfriskande, som återuppväcker jorden, efter en kall vinter. Regnet ger liv.

Likadant är det för en kristen, vi behöver Andens regn för att bli levande, växa och bära frukt....i våra liv.

Kanske ditt liv känns som det värsta störtregn just nu, som gör att du blir dyblöt och kall ända in på bara kroppen. Kanske du upplever att solen är långt borta att solstrålarna inte räcker ända fram till dig. Att molnen känns för mörka och för många.
Kom då ihåg...om ingen människa på hela jorden kan förstå dig.... helt och hållet, så kan Jesus. Han fick uppleva det hårda livet här på jorden. Han blev övergiven av sina vänner, Han blev hånad, plågad, Han upplevde den svåraste ångest någon kan uppleva....så svår att han svettades blod.
Han och endast Han vet hur du har det och vad du går igenom just nu. Endast Han har lösningen. Ropa till Honom och Han vill hjälpa dig. Han säger: kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor, Jag skall skänka er vila (Matt 11:28).Lämna ALLT till Jesus.
Be även om Andens regn.....så får du ALLT vad du behöver...dag för dag.




Hosea 6:3b
Så visst som gryningen skall han träda fram, han skall komma till oss som ett regn, ett vårregn som vattnar jorden.

Jesaja 55:10-11
Liksom regn och snö faller från himlen och inte vänder tillbaka dit utan vattnar jorden, får den att grönska och bära frukt, och ger säd att så och bröd att äta, så är det med ordet som kommer från min mun: det vänder inte fruktlöst tillbaka utan gör det jag vill och utför mitt uppdrag.

Johannes 7:37
Är någon törstig, så kom till mig och drick. Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten, som skriften säger. Detta sade han om Anden, som de som trodde  på honom skulle få.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023