REHABILITERING DAG 3

I går låg jag och läste till kl.23.25, sen föll ögonen fast.
Jag hade druckit te sent på kvällen (och det var inte mitt vanliga kamomillte, utan något med koffein i), så jag var inte alls trött. Så jag njöt av min spännande bok. för jag visste ju att det var sovmorgon imorn och att här har jag ingen hund som väcker mig och vill ut på promenad en 7-tiden.

Det här glada hurtiga gänget fick jag ta en bild av, efter dagens skogspromenad.

Jag har inte haft något problem med att sova här, jag somnar som en stock och sover gott hela natten.
I morse vaknade jag av mig själv en 7.30- tiden och märkte ett visst motstånd i mina muskler att komma upp ur sängen. Även i går kändes det av att jag använt kroppen på annorlunda sätt än vanligt.
Men så länge det är träningsvärk så är det lungt, börjar det bli smärtan som ökar från disken, då är det inte bra.
Jag fick ordination av min läkare att inte ta i för hårt, utan känna efter vad som går och pröva mig fram. Hon sa att det finns en hel del personer som varit på liknande rehabiliteringar och fått sjukskriva sig efteråt. Många gånger kanske just för att man vill visa både för sig själv och för andra att nog kan jag och nog vill jag träna nu när jag är här....också tar man i alldeles för hårt.

På fritiden har vi (Tanja och jag) satsat på återhämtning, bastu, varmvattenpoolen, massage, stretching och lugna promenader.
Vi traskar runt här i våra jättestora badrockar.


När vi besöker badavdelningen sätter vi bara på vår badklocka, med den slipper vi in genom porten och öppnar och stänger våra skåp ...enkelt och bra.



Låser skåpet.
I kväll var vi en sväng till närmaste butik. Jag behövde mera hudlotion och köpte även en banan och en triangelsmörgås till natten.



På vägen tillbaka hittade vi ett loppis som vi ju absolut måste besöka.

Där bredvid fanns även en otroligt fin träkyrka, som jag tyvärr inte fick någon fin bild på.


Som vanligt så är det lite knepigt med mina matallergier. I dag när jag tog mat fanns det endast mjölkproteinfrimat på kallbordet....så det blev skinkrisotto och tonfisk +grönsaker. Men det var tredje dagen jag åt fisk (i går jättegod lax till lunch och till kvällen panerad sej) så när jag kom på vad min allergiläkare rekommenderat (eftersom allergitesterna visar att jag reagerar på fisk), att fortsätta att äta fisk men inte för ofta. Då gick jag och bad om varm mjölkproteinfrimat från köket. Därför har jag två tallrikar på bilden.



I dag har vi även haft kostföreläsning med en sjukskötare och sen hållningsträning.



Vi avslutade dagens gemensamma program med promenad i skogen. Vi som önskade fick gå med promenadstavar.


Jag har även varit på undersökning till fysioterapeuten. Jag fick bra övningar för att börja vänja min rygg att klara av framåtböjningar. Böjer jag framåt så strålar värken ner i vänster ben och gör att benet blir slött och lite avdomnat. Nu skall nya muskler, som jag tydligen inte vet att jag har, tränas upp långsamt och försiktigt.

I kväll har vi tagit vår vanliga återhämtningsrunda till badavdelningen, vi njöt av massage i poolen, bastubad och varm dusch.
Vi hade just hunnit upp till vårt rum, dragit myskläderna på och slängt oss i sängarna när brandalarmet gick. Vi gick ut i korridoren och där kom alla ut ur sina rum, vi fick klä på oss utekläder och ställa oss för att gå ut. Men innan vi hann ut kom meddelandet att de beklagar felalarmet. Vi fick gå in på våra rum igen och sjunka ner i de sköna sängarna.

Nu intar vi våra tiangel smörgåsar i sängen....snacka om morsvila.




Ännu en dag har gått till ända och ännu en dag har jag fått ösa ur Herrens källor. Han ger mig så otroligt mycket, så mycket som jag inte ens trodde att jag skulle få. Tack Jesus för att du bär varje dag, tack att Du fyller mina dagar med dina välsignelser. Tack för alla nya vänner och bekantskaper. Tack att du leder mig på dina vägar.

GODNATT PÅ ER.

PSALTAREN 37:3-4.
Lita på Herren och gör det goda, bo i landet och lev i trofasthet, och ha din glädje i Herren. Då ska han ge dig vad ditt hjärta begär.

JESAJA 12:3
Med fröjd ska ni ösa vatten ur frälsningens källor



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023