DAX IGEN DAG 1

Det kunde inte komma mera passligt, samtidigt som det inte kunde komma mera olägligt...alltså det är så tudelat.

Det blir dagar av vila, träning, bad, god mat och trevligt sällskap.

Jag vill, just för att jag om någon kan behöva en sorts paus i denna månad.
Jag vill inte alls, just för att jag känner att tiden inte räcker till, för att jag har så mycket som borde göras och fixas.
Men jag kommer garanterat att njuta och trivas nu när jag väl är här.

För idag har jag fått träffa det här härliga gänget igen (bilden är dock från förra gången). Vi skall få dela den sista av våra tre veckor av ryggrehabilitering här i Härmä.




HUR DET GÅTT
Hur har det nu gått då för mig sen senaste gång?....nja inte lika bra som mellan första och andra gången. Jag har nog gympat (mina övningar) men inte alls så mycket som jag borde och lika är det med träningen (simningen).
Men jag har ändå målet inställt på en bättre rygg, att det skall gå åt rätt håll. Så jag har inte givit upp utan kämpar vidare i min egen takt.


SÖMNBRIST
Det var inte bara jag som kom hit imorse med sömnbrist, vi var väldigt många som hade varit sent uppe igårkväll (packat och ställt) och inte riktigt hittat sömnen sen.
Jag såg på klockan ännu 01.00 och när jag väl somnat så vaknade jag av att Jan skulle åka iväg med flygtaxin kl.4.15, det blev en hejdåkram och Guds välsignelse på resan.
Tror ni att jag somnade sen? Nej, eller jag tror inte det, åtminnstone kändes det som om jag inte sovit många minuter.

Just nu ligger jag och Tanja i våra sängar och försöker hålla oss vakna tills vi kan börja sova....låter inte klokt, men det är sant.


VECKANS PROGRAM
Här kommer hela veckans program (klicka på bilderna, så blir de större).





Jag har liksom de övriga gångerna bokat in två spa behandlingar. Jag skall unna mig massage för nacke och rygg och så skall jag få ansiktsbehandling.


MEDVANDRARE
När de andra hade djupvattenträning idag fick jag stå över (pga kvinnliga besvär), men jag tog en skön skogspromenad istället.


Det var/är soligt men rätt blåsigt och svalt, men in i skogen var det varmt och skönt. Och jag hittade en alldeles underbar glänta där solen kikade fram.


När jag startade min skogspromenad hade jag bra tid att prata med Jesus och lämnade hela veckan i Hans händer och även min framtid (jag har lite nytt på gång, som jag kanske avslöjar sen någongång, när Jesus arbetat med mig tillräckligt😉, Han har nämligen lite nya planer för mig).

Jag bad att Han skulle ge mig ett bibelord som jag får suga på, fundera på och be över just denna vecka, sen tryckte jag på mannakornsappen och fick detta starka bibelord:



Jag vandrade, bad och var även lite sportig och äventyrlig av mig där ensam i skogen. Jag prövade på b.l.a dessa.

Det gick bäst när jag kunde hålla repet framför mig.



LIVET ÄR OCKSÅ EN BALANSGÅNG.

TANKEN SLOG MIG: Här på kursen får vi vara varandras medvandrare, bära och bli burna och under hela livet vill Jesus vara vår medvandrare i med och motgång.


VAD JAG FÖRVÄNTAR MIG AV VECKAN?
I dag när vi hade grupdiskussion med psykologen så skulle vi välja ett eller flera vykort som passar ihop med det vi förväntar oss av denna vecka. Det fanns tre bord fulla av vykort att välja från.




Jag valde dessa.


Sen skulle vi förklara vårt val inför gruppen. Min förklaring blev: Jag kom för att få vila, för att röra på mig och för att skratta och ha roligt tillsammans med gänget......och dela livet.

Att jag kom glad, men vill fara hem ännu gladare.



PÅ HEMMAFRONTEN
På hemmafronten är det mamma som tar hand om hus, barn och djur.
Igår kväll var vi på en runda så mamma skulle få träna på att rasta Hugo. Hon är inte bekymrad för nya uppgifter, hon fixar allt......vilken krutmamma jag har. TACK KÄRA MAMMA, att du ställde upp....igen.



Jan har ju åkt på arbetsresa, så vi har lite grubblat på hur vi skulle lösa det, men det löste sig fint.
Jag ringde här på eftermiddagen och kollade läget och de hade det bra.

GODNATT
Nu skall jag hoppa i duschen och sen i nattkläderna. Sen skall jag knäppa mina händer, tacka för så mycket, be om förlåtelse för allt som blivit fel (i mina tankar, ord och gärningar), lämna nära och kära i Hans vård och omsorg och be om en välsignad och givande vecka för mig och dig.
(sen lägger jag också in en liten egoistisk bön, men en från hjärtat önskan om att just jag skulle få vara den som vinner badtunnan som Halpa Halli butiken lottar ut......Vi får ju be om ALLT,  för Gud kan ta ALLA våra böner. Men sen svarar Han på dem enligt vad Han tycker att är bäst för oss😉). 


SÅ SÄGER HERREN, DIN ÅTERLÖSARE, ISRAELS HELIGE: JAG ÄR HERREN, DIN GUD, SOM LÄR DIG VAD NYTTIGT ÄR, SOM LEDER DIG PÅ DEN VÄG DU SKALL VANDRA (Jesaja 48:17).

JAG ÄR ÖVERTYGAD OM ATT HAN SOM HAR BÖRJAT ETT GOTT VERK I ER OCKSÅ SKALL FULLBORDA DET INTILL KRISTI JESU DAG (Filipperbrevet 1:6).

JESUS SADE TILL HONOM:"OM DU KAN, SÄGER DU.  ALLT FÖRMÅR DEN SOM TROR" (Markusevangeliet 9:23).



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023