JAG ÄR INTE PERFEKT

- Akta!
- Se upp!
- Ta en annan väg!
- Cykla försiktigt!

I går morse fick jag hoppa in som trafikpolis och även gatsopare.
Någon hade (igen) tappat eller slängt en glasflaska i cykeltunneln här nära (ca 50 m från vårt hus).



Så bra som det låter (om jag den duktige) så var det ändå inte.
För på torsdag kväll (alltså kvällen innan) kom jag hem promenerande från bönegruppen...sent, klockan var 23.00. Jag både såg att det gnistrade i tunneln och det knastrade under mina fötter.
Men eftersom just JAG var så trött och behövde gå isäng.... genast för att orka upp nästa morgon, så var det just precis vad jag gjorde.
Jag kom hem, åt en appelsin, borstade tänderna och kröp isäng, OCH hoppades att någon annan skulle göra något åt glassplittret.

Sen sjönk jag ännu mera, för på morgonen när jag gick ut med Hugo på promenad insåg jag att glaset låg kvar där ännu. Tror ni att jag tog sopskyffeln och sopborsten och tog hand om saken?...NEJ.

Jag svängde åt andra hållet, men (för att bedöva mitt dåliga samvete) så fungerade jag som trafikpolis och varnade alla som jag mötte.
De som kom från andra hållet fick dock ingen varning, vad jag vet.

Ofta trasslar vi till det i livet....liksom knutar på gardinerna😉, så får vi även knutar i livet......som Jesus kan och vill lösa upp.

Promenaden med Hugo blev dock kortare än vanligt, endast 20 min.
Sen kom jag hem (kl.7.50, 10 minuter innan jag skulle börja jobba) och gjorde det som jag borde ha gjort från första stund. Jag tog sopskyffeln, borsten och en plasthink och gick de få stegen som behövdes för att städa upp i tunneln, samtidigt som jag fortsatte att leka trafikpolis.

I lekstugan leker vi polis ibland.

Rycktet hade tydligen gått under dagen, att Camilla var så fantastiskt snäll och sopade och fixade upp i tunneln.
Många som kom förbi på väg hem från jobbet på eftermiddagen stannade och tackade. Tror ni att jag berättade hela storyn? NEJ ...inte åt alla åtminnstone.
Men kära vänner, grannar och förbicyklande så bra som det såg ut så var det inte.

Hur det egentligen var.
Jag ville inte, orkade inte och önskade att Gud skulle fixa dit någon annan. För jag hade inte tid, inte ork och inte lust.
Under tiden som jag inte gjorde något åt saken så fanns det ju en ganska så stor risk att många fick punktering på sina cyklar.....och flera olika slags djur fick sår i sina tassar eller munnar/magar. Jag ber dock att det inte hände.

FÖRLÅT, jag är inte perfekt, jag gör fel i tankar, ord och gärningar, varje dag. Och vet ni, det är därför som jag behöver Jesus så mycket, Hans nåd, Hans förlåtelse och Hans hjälp att reda upp saker i mitt liv och Hans hjälp att bli en bättre människa....steg för steg.



Och vet ni vad? ingen av oss är perfekt, DÄRFÖR BEHÖVER VI ALLA JESU HJÄLP, FÖR ATT DEN HÄR VÄRLDEN SKALL BLI  BÄTTRE OCH VACKRARE. Så att vi alla börjar tänka lite mindre på oss själva och lite mera på andra.....speciellt de gånger som Herren verkligen kallar oss till det.
Och det kan börja med att man tar tag i en sopborste....eller leker polis en stund.


TACK JESUS ATT DU ÄR GATSOPAREN I MITT INRE OCH ORDNINGSPOLISEN I MITT LIV.

Får Jesus vara den som sopar och dirigerar i ditt liv?





ATT HANDLA RÄTT OCH RÄTTFÄRDIGT ÄR MER VÄRT FÖR HERREN ÄN OFFER (Ordspråksboken 21:3).

JAG VILL LÄRA DIG OCH UNDERVISA DIG OM DEN VÄG DU SKALL VANDRA, JAG VILL GE DIG RÅD OCH LÅTA MITT ÖGA VAKA ÖVER DIG (Psaltaren 32:8).

SE, JAG KOMMER SNART OCH HAR MIN LÖN MED MIG FÖR ATT GE VAR OCH EN EFTER HANS GÄRNINGAR. JAG ÄR A OCH O, DEN FÖRSTE OCH DEN SISTE, BEGYNNELSEN OCH ÄNDEN (Uppenbarelseboken 22:12-13).

SE, HERRENS ÖGON SER TILL DEM SOM FRUKTAR HONOM, TILL DEM SOM VÄNTAR PÅ HANS NÅD (Psaltaren 33:18).

I HONOM ÄR VI FRIKÖPTA GENOM HANS BLOD OCH HAR FÖRLÅTELSE FÖR VÅRA SYNDER, TACK VARE DIN RIKA NÅD (Efesierbrevet 1:7).

SÖK HERREN MEDAN HAN LÅTER SIG FINNAS, ÅKALLA HONOM MEDAN HAN ÄR NÄRA (Jesaja 55:6).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023