FINLAND I SORG

Ännu en gång rubbades vår vardag och våra liv av en tragedi.
Tidigt på torsdagmorgon i Raseborg, i södra Finland, mitt i snöfallet var olyckan framme. Ett militärfordon, en "lastbil" körde rakt in i en rälsbuss/tåg och fyra personer dog (tre beväringar som alla satt på flaket och en person i tåget) och elva skadades, varav fyra allvarligt.

Dagen som började så härligt med nyfallen snö......slutade i tragedi.


I slutet av dagen fick ljusen brinna.


VI BÖR OMSLUTA OCH BÄRA
Två av de omkomna pojkarna var hemma härifrån Österbotten och även flera av de skadade.

Det som är det värsta som kan hända har hänt för dessa drabbade familjer. Just nu lever dessa mammor/pappor och syskon mitt i det värsta.

Just nu är det vi som bör omsluta dem med våra förböner, be att de får kraft att orka andas för varje ny dag. Kraft att orka vidare och kraft att hitta tröst hos varandra.



Vi får omsluta de skadade med förböner om kraft att orka vidare, snabbt tillfrisknande och helande från alla fysiska och psykiska men.

Och kanske vi känner dem så nära eller att Herren lägger på våra hjärtan att sträcka ut våra händer på ett eller annat praktiskt sätt...för att få en omöjlig dag att ändå fungera på något sätt (koka mat, handla, skotta snö, tanka bilen, hjälp med skjuts, hjälp med läxor, en famn att gråta ut i...).


KRAMA OM VARANDRA
Jag själv mår inte heller bra, det skakade om mig rejält. Det kom nära och ändå förskonades vi från den värsta tragedi man kan tänka sig.

Mikael kom ju civil i juni och Mattias kom civil nu i september. Vi kunde ha varit de föräldrar som väntat på det där samtalet om allt är bra....samtalet som inte alla fick. Eller samtalet att ens barn är svårt skadad.
En av de svårt skadade är vän med våra pojkar. Där tar orden slut....där får vi bara sucka till Gud om helande på alla sätt.

Nu har vi kramat varandra extra mycket för att vi kan och vill.

Mikael som är i Åbo har jag ringt till ett par gånger och berättat hur mycket vi älskar honom.

Att kramas och berätta för varann hur mycket vi betyder för varandra det skall vi ju alltid göra....men nu ännu mera.....för nu behöver vi det....för att orka vidare, för att hitta färgerna i livet igen.



VAD SÄGER MAN
Imorgon kväll är det jag som är mötesledare på Fokus, och aldrig förr har jag kännt mig så utan ord....ja, vad säger man efter att något så här tragiskt har inträffat?

För ju närmre en tragedi kommer, liksom nu när alla känner endera de omkomna eller de skadade och deras familjer på ett eller annat sätt, desto svårare blir det.

Men som alltid, när vi går i Herrens tjänst, det är inte mina egna ord som jag skall säga imorgon, utan det som Herren lägger på mitt hjärta och på mina läppar.


HITTA KRAFTEN IGEN
I gårkväll åkte jag och min vän Anki på lovsångs och förböns kväll till Terjärv.
Våra döttrar är ju med i Barnoas, som stod för barnprogrammet från skolålder och uppåt. Så vi mammor tyckte att vi kunde hänga med.

Vi satt och pratade i soffan medan vi väntade på att mötet skulle börja.

Det var ett bra val att just denna fredagkväll hänga med till Terjärv.
Där fick vi be för alla de drabbade och lämna dem i Guds helande händer. Där fick vi lovsjunga vår Herre och Gud som har sista ordet....Jesus kommer att komma tillbaka och rädda oss från denna hemska värld. Han kommer att skapa en ny jord och en ny himmel, där inga tårar, inga tragedier, ingen sjukdom och elände finns, utan endast kärlek, frid, skratt och glädje. Och där och då skall vi för evigt få rå om varandra.

Vi fick även be om kraft för oss själva att orka vidare fast världen ser ut som den gör just nu. Vi fick gå fram och bli smord med olja, vi fick ta emot det som den helige Anden ville ge oss just då.
Jag fick b.l.a glädjen och fick börja skratta mitt i bedrövligheterna, mitt i mötet. Det var Guds glädje som han gav till mig, som tankade mig , som gav mig livets färger igen....TACK JESUS.

Denna bild tog jag i det som jag tror att är ungdomarnas ställe, ett mysigt inrett rum nere i källaren i församlingshemmet.

Texten är så talande...så rätt......I tider av svårigheter och smärta, sök Herren och lita på Honom.

LIVFÖRSÄKRING
Om igen vill jag påminna om att GE DITT LIV TILL JESUS OM DU INTE REDAN GJORT DET. FÖR HAN ÄR DEN ENDA SOM HAR DET EVIGA LIVET.


Vi har inga garantier här i livet, hur länge vi får leva. Ingen av oss vet när det är just vår tid att lämna jorde livet.....DÅ HAR VI INGET ATT FRUKTA, OM VI GETT VÅRA LIV TILL HERREN. GENAST VI LÄMNAR DETTA LIV STÅR HERREN DÄR MED VIDÖPPNA ARMAR OCH TAR EMOT OSS......OCH VI FÅR TRÄFFA ALLA VÅRA NÄRA OCH KÄRA IGEN. ALLA SOM VALT ATT DELA LIVET OCH EVIGHETEN MED HERREN.





OCH JAG SÅG EN NY HIMMEL OCH EN NY JORD. TY DEN FÖRSTA HIMLEN OCH DEN FÖRSTA JORDEN VAR BORTA, OCH HAVET FANNS INTE MER.
HAN SKALL TORKA ALLA TÅRAR FRÅN DERAS ÖGON. DÖDEN SKALL INTE FINNAS MER, OCH INGEN SORG OCH INGEN KLAGAN OCH INGEN SMÄRTA SKALL FINNAS MER. TY DET SOM EN GÅNG VAR ÄR BORTA. OCH HAN SOM SATT PÅ TRONEN SADE: SE, JAG GÖR ALLTING NYTT (Uppenbarelseboken 21: 1, 4).


BÄR VARANDRAS BÖRDOR, SÅ UPPFYLLER NI KRISTI LAG (Galaterbrevet 6:2).

MIN NÅD ÄR ALLT DU BEHÖVER. JA, I SVAGHETEN BLIR KRAFTEN STÖRST (2 Korinthierbrevet 12:9).






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023