KVINNOWEEKEND 2017

Senaste helg fick jag delta i en av höstens höjdpunkter, nämligen kvinnoweekend ute vid Pörkenäs.

Härliga damer som står på en stadig "Klippa".
Det är nåd att en fredagseftermiddag få hoppa in i bilen när väninnan kommer och hämtar mig.
Det är nåd att få ett dygn för sig själv och med kvinnor som delar ens tro. Det är nåd att bara få komma och ta emot för kropp, själ och ande.

Årets kvinnoweekend blev inte vad jag hade förväntat mig eller planerat, men på många sätt blev den så mycket mer.

Det fanns bibelord uppsatta lite här och där,  t.o.m. i wc:n.


TEMAT "LEVA I NÅD".
Vi fick i inledningen ta till oss orden: Vi får ta emot Guds nåd, vi bör vara nådiga mot varandra och vi skall vara nådiga mot oss själva. 

Vi svängde och vände på ordet nåd och vad det betyder i olika sammanhang.

Den förlorade sonen hinner inte ens be om förlåtelse, han bara sluts in i värmen, in i sin Pappas famn....det är nåd. För Pappa vet redan att sonen har ångrat sig...därför kom han ju hem igen.


Endast av nåd får vi komma, endast Din nåd ger oss liv.



Vi pratade om att vi behöver visa nåd även i samhällsklimatet och debattklimatet. Vi måste sluta att dumpa ner varann, och istället försöka att förstå varann, även om vi har helt skilda åsikter.




MORS VILA
När massor av kvinnor samlas, kvinnor som vill dela livet med varann, då blir det liv, ljud, kramar, tårar och skratt.


Det var vackert dekorerat överallt.


Att få gå till färdigt dukat bord och njuta av mat och efterrätt som man inte behövt tillreda själv, det uppskattar jag, det är lyx.



En bild från morgonmålet.

Hjärtan av smör och nybakat gott bröd.



STRANDEN OCH HAVET
Ifjol på kvinnoweekenden så var det storm och korset nere vid stranden blåste omkull. Nu stod det stadigt och högt och predikade om vilken plats vi befann oss på.




Nere vid stranden var det vackert och mäktigt som alltid. Det var lätt att känna att  "GUDS NÅD ÄR NY VARJE MORGON".

På lördagmorgon lyste solen så vackert på "Paradisön" där intill. 



Och min vän Anki lyste också....som alltid. 



ORDET NÅD
För någon kanske ordet nåd förknippas med "Nåde dig" (pekfinger och straff).

Men Guds nåd är något helt annat, den är vid, djup och gratis. Vi kan inte göra något för att förtjäna den, den ges till oss.

Han älskar DIG och MIG  precis för den vi är och Han förlåter dig och mig för allt som blivit fel i våra liv. 

Det enda Han vill är att vi kommer till Honom, Han tvingar sig inte på. Han vill att du och jag väljer att komma.....och Han tar emot oss med öppna armar och säger: Jag har så väntat på dig, älskade barn, kom hem.





PINSAMT
Vem har väl inte varit med i ett sammanhang där massor av människor är samlade för att lyssna till en talare. Det är tyst och stilla förrutom talarens stämma.....och plötsligt så ringer en telefon, ännu en gång någon som glömt att stänga av telefonen.
Nåja det är ju sånt som händer andra...eller?

Mitt i lördagens morgonföreläsning så hördes en signal och jag tänkte som ofta: pinsamt (kanske) för den som glömt på telefonen...men mig stör det inte.

Men så var det plötsligt något med den där signalen som lät bekant och när jag lyssnade riktigt noga så spelade det väldigt nära mig. Jag insåg: å nej det är ju min telefon, och plötsligt så störde det mig.

Orsaken till att jag inte kände igen signalen genast, var för att min telefon VAR avstängd.....MEN, det var min väckning som började signalera. Väckningen som jag hade haft inställd till senaste helg.

Som tur var så börjar alltid väckningen ganska lågt och ökar sen vartefter, så den hann aldrig bli så där jätte hög, innan mitt finger tryckte av.

Nåja, nu har även jag fått uppleva den känslan.


TACK
Tack till er alla som planerat, ordnat och fixat för att vi skulle få sitta ner och bara ta emot, utan att behöva göra något......DET ÅR NÅD.




ALLA HAR SYNDAT OCH SAKNAR HÄRLIGHETEN FRÅN GUD, OCH DE FÖRKLARAS RÄTTFÄRDIGA SOM EN GÅVA, AV HANS NÅD, DÄRFÖR ATT DE ÄR FRIKÖPTA AV KRISTUS JESUS, HONOM HAR GUD STÄLLT FRAM SOM EN NÅDASTOL GENOM TRON PÅ HANS BLOD (Romarbrevet 3:23-25a).

I HONOM ÄR VI FRIKÖPTA GENOM HANS BLOD OCH HAR FÖRLÅTELSE FÖR VÅRA SYNDER, TACK VARE DEN RIKA NÅD SOM HAN LÅT FLÖDA ÖVER OSS MED ALL VISHET OCH INSIKT (Efesierbrevet 1:7-8

NÅD OCH FRID VARE MED ER I ALLT RIKARE MÅTT GENOM KUNSKAPEN OM GUD OCH VÅR HERRE JESUS (2 Petrusbrev 1:2).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023