HÖSTLOVSBESÖK I ÅBO

Det går inte att förklaras, det måste upplevas.....den äkta glädjen och kärleken när ett mammahjärta får träffa sin son som flyttat långt bort hemifrån för att studera, som bor i egen lägenhet och lever sitt eget liv.



Vackra Matilda i vackra Åbo (storabröderna är svårare att få på bild😉).





Som jag skrivit tidigare, jag har haft och har ännu (om ändå inte lika svårt) väldigt svårt när våra barn börjat flytta hemifrån.

Först var det militären och nu studier. Det är livets gång och så skall det vara.....men oj vad jag saknar och längtar så hjärtat vill spricka ibland.

Men nu har vi fått hälsa på Mikael, fått se hur han bor och hur han har det. Hjärtat är både lättare och varmare just nu.

Hugo trivdes hos Mikaels.

Han har det så bra med en av sina bästa kompisar i den lägenhet som de hyr. De bor på bästa avstånd till skola, butiker m.m.

Han har en underbar utsikt från sitt rum och från deras kök.



Ljuvlig utsikt (även om jag inte lyckades att få det på bild, det mäktiga i att vara på sjunde våningen och se ut över staden och alla ruska färger).






Och samma fönster sent på kvällen.



Och jag förundrades över hur fint och snyggt det var i lägenheten, allt från inredning, städning till hur fint alla strykta skjortor hängde i skåpet.....vi föräldrar undrade hur han har kunnat bli så ordningsam med oss som föräldrar.......kanske just p.g.a att han har oss till föräldrar😉.

Han trivs bra med skola, studier och vänner. Och att bo i vackra Åbo är helt bra.

Dessa bilder är från lördagskvällenspromenad.







Och denna bild från söndagsmorgonen när det var soligt och varmt då Hugo och jag tog vår morgonpromenad.


Nära Mikaels finns "Kuppispark". 



En park med stora grönområden, flera fotbollsplaner, trafikstad med riktiga trafikljus för barn, flera lekplatser, två stora inhägnader med getter och flera slags fåglar m.m.
En härlig park som vi besökte två gånger. 

Bilar parkerade längs med vägen, det var människor som endera kom för att rasta sina hundar eller för att "rasta" sina barn i den stora parken. De lastade ur barnvagnar, balanscyklar och ryggväskor med troligtvis mellanmål i.

Ja, tänk att bo i en stor stad, i ett högt hus utan egen gårdsplan. Att behöva köra till en park för att kunna springa fritt. Men det mesta går när man är inställd på det.





Bord med färdiga schackrutor.

Trafikstaden var fylld av barn med cyklar, balanscyklar, kickbikes och trampbilar.



Trafikstaden.


Vi träffade även på en stor älg.











Mattias ville sova hos Mikael och vi andra övernattade på hotell. Vi hade ju Hugo med så vi övernattade på ett Scandic hotell där djur är välkomna. Det var väldigt praktiskt och fungerade på alla sätt.




Hugo fick t.o.m. följa med till morgonmålet. Medan vi njöt av allt gott så låg han på den mjuka heltäckandemattan och sov på sin kisse.



Pumpan åt jag inte😉, den var dekoration.

Mattias stannade kvar i Åbo hos Mikael när vi åkte hemåt igårkväll. Eller vi åkte ju inte hem utan tillbaka hit till Tuuri. Vi började nämligen vår resa på fredagkväll genom att dra husvagnen hit och sova en natt här.
Nu skall vi semestra ett par dagar även här.

Tuuri by night.

Jag är så tacksam för att vi fått och får ha familjetid. Det blir inte lika ofta som förrut, men det blir nu som då...Tack Jesus.
LIVET FÖRÄNDRAS MEN DET ÄR HÄR OCH NU OCH HERREN LEDER OCH BÄR.



Vi träffade också på en elefant i Åbo.

HERREN ÄR GOD MOT DEM SOM VÄNTAR PÅ HONOM, MOT DEN SJÄL SOM SÖKER HONOM. DET ÄR GOTT ATT I STILLHET HOPPAS PÅ HJÄLP FRÅN HERREN (Klagovisorna 3:25-26).

VÅR SJÄL VÄNTAR PÅ HERREN, HAN ÄR VÅR  HJÄLP OCH VÅR SKÖLD. I HONOM GLÄDER SIG VÅRT HJÄRTA, PÅ HANS HELIGA NAMN FÖRTRÖSTAR VI (Psaltaren 33:20-21).

SÅ SKALL MIN GUD, EFTER SIN RIKEDOM PÅ ETT HÄRLIGT SÄTT I KRISTUS JESUS GE ER ALLT VAD NI BEHÖVER (Filipperbrevet 4:19).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023