ÖVERGÅNGSÅLDERN OCH ANEMI

I december månad var jag trött som vanligt och jag tänkte inte så mycket på det.
Men när jag hade första lediga dagen var jag helt kaputt, jag fick tillbringa dagen i vågrät läge och bara uträtta det nödvändigaste.
På natten vaknade jag av att hela nedre magen var sjuk, och det liksom pumpade på höger sida. Jag visste att jag hade ägglossning vilket i vanliga fall gör mig jättetrött och ger mig ont i endera sidan....men inte så där ont. Men jag anade dock ganska snabbt vad det handlade om.

Ibland behöver man sträcka ut sig och vila.


LÄKARBESÖK
En gång tidigare har jag haft en sådan kraftig ägglossning att det rivit sönder ett litet blodkärl och blod sipprat ut i magen, vilket gjorde att bukhinnan blev rejält öm.

Denna gång väntade jag i sex dagar innan jag bokade läkartid (eftersom smärtan ändå inte blev värre, utan lättade för varje dag), och mycket riktigt så var det precis vad som hade hänt även denna gång.
Läkaren var inte nöjd att jag väntat så länge. Jag kunde ju inte veta att blödningen hade avstannat;sa han.
Jag blev ordinerad lugn i en vecka, inga hopp och inget springande hit och dit. Det var ganska enkelt att uppfylla den ordinationen eftersom jag var julledig och den lugna nyårshelgen låg framför.


Vi tillbringade ju nyåret på tumis ute vid villan.

Det var vila, lugna promenader, god mat, bastubad och mys framför brasan.

EN NY FAS 
Men där och då hos läkaren (gynekologen) fick jag även reda på att min högra äggstock helt slutat att fungera och att den vänstra också har börjat trappa ner.
Att det hade pumpat i högra sidan berodde på att jag legat på den sidan så att allt blod hade runnit dit, förklarade läkaren. Han informerade mig också om "att jag hade kommit i övergångsåldern".....något som förklarar en hel del konstigheter jag haft den senaste tiden.
Vi tycks komma tidigt in i övergångsåldern i vår släkt....jag har forskat 😉.
Så nu är jag inne i en ny fas i livet igen 😉.



ANEMI
Nåja eftersom jag hade haft en ordentlig blödning inne i magen så hade jag förlorat en hel del blod..men trots det så klingade inga varningsklockor, att jag ju har väldigt lätt för att drabbas av anemi. Mitt hb brukar vara som högst 126.

Så förra veckan när jag fick min mens (som den senaste tiden hoppat på som den vill) blev jag alldeles knäsvag och vinglig. Jag fick även huvudvärk som höll i så gott som hela veckan.
På fredag kom jag själv på att kanske jag borde kolla mitt hb? så jag åkte in till arbetshälsovården. Och mycket riktigt, mitt hb var 113.

Så nu äter jag den högsta dosen, 120 droppar järn / dygn...och lever med de biverkningar som det ger (ni som prövat vet😏).


Ordination: 120 droppar järn /dag. Det tar sin tid att droppa upp dem 😉.


Och den här veckan köpte Jan blodplättar till mig 😖, som jag lyckades få i mig med mycket lingonsylt.

Järnrikt....blodplättar med lingonsylt och mos. Och broccoli /blomkål /ananassallad

Denna vecka tack och lov så har jag inte känt mig lika svag och trött som förra veckan, så det går åt rätt håll.
På måndag skall jag på ett ordentligt blodprov för att kolla mina järndepåer.




LIVET MED ELLER UTAN JESUS
Ensam klarar vi en hel del, men med Jesus klarar vi allt.

Jag  började så här smått med instagram i somras, jag kollade dagligen in där. Men nu är jag jätte lat att kolla mina/våra vänners uppdateringar......men allt har sin tid.
Men det som jag kollar så gott som varje dag är "instapray".....för det kommer så gott som alltid först i mitt flöde. Och instapray ger mig så mycket uppmuntran och påminnelser om att jag aldrig är ensam. Hur än livet ser ut och hur än det känns så är Jesus med.

Den här veckan kom b.l.a denna underbara, roliga bild.
Med Jesus kan jag t.o.m lägga mig ner på vattenytan och njuta. Istället för att varje dag och stund kämpa för att hålla mig över vattenytan.....i denna oroliga värld.
MED JESUS genom allt, så vill jag leva mitt liv.
Och just nu innebär det "Med Jesus genom övergångsåldern och anemi "😊. 






JAG HAR ALLTID HERREN FÖR ÖGONEN. HAN ÄR VID MIN HÖGRA SIDA FÖR ATT JAG INTE SKA VACKLA. DÄRFÖR GLÄDS MITT HJÄRTA OCH JUBLAR MIN TUNGA. ÄVEN MIN KROPP FÅR VILA I TRYGGHET (Apostlagärningarna 2: 25-26).

OCH KASTA ALLA ERA BEKYMMER PÅ HONOM, FÖR HAN HAR OMSORG OM ER ( 1 Petrusbrevet 5:7).

MEN HERREN ÄR MED MIG SOM EN MÄKTIG HJÄLTE ( Jeremia 20:11a).

MEN VÄLSIGNAD ÄR DEN SOM LITAR TILL HERREN OCH HAR HERREN TILL SIN TRYGGHET . HAN ÄR SOM ETT TRÄD PLANTERAT VID VATTEN SOM STRÄCKER SINA RÖTTER TILL BÄCKEN. DET FRUKTAR INTE OM HETTA KOMMER, DESS LÖV ÄR ALLTID GRÖNA. DET OROAS INTE UNDER TORRA ÅR, OCH DET SLUTAR ALDRIG ATT BÄRA FRUKT (Jeremia 17:7-8).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023