EN ONSDAGS TANKE

I dag under min andakt gav mig Herren en tanke (den kommer i slutet av detta blogginlägg).

Alla har vi tankar som flyger och far, våra egna tankar, Herrens tankar, men även den ondes tankar.



Den onde kommer med de dåliga nedbrytande tankarna som vill få dig att känna dig svag, dålig och inte kapabel att klara av det ena och det andra. Den onde vill bryta ner dig genom dina tankar, så lyssna INTE på den rösten.

Herren kommer med de positiva, glada, uppbyggande tankarna, som gör att du känner dig stark och levande, så att du tar till dig bibelordet "allt förmår jag i honom som ger mig kraft".

Herren kommer också med de tillrättavisande tankarna, de som för dig upp på rätt väg igen om du valt fel.

Våra egna tankar bör vi också vara på vår vakt med. Vi kan styra dem en hel del. Vi kan se till så de dåliga tankarna inte stannar kvar och bygger bo i vårt huvud.

De positiva tankarna, de ska vi spara och låta dem få bli till vackra gärningar som får flöda över till alla vi möter.

Tanken Herren gav mig imorse "PRÖVA ATT KNÄBÖJA".



Knäböja kan vi alla. Skillnade ligger i VEM vi knäböjer inför.

Det är inte många gånger i mitt liv som jag knäböjt i bön, förutom framme vid altaret ex. vid nattvarden.
Här hemma har jag gjort det ett par gånger när nöden varit väldigt stor, varför det sänkt mig ner på knä har jag ingen förklaring på. Kanske man just då där i den svåraste nöd någonstans tror att Herren hör bättre, svarar genast bara man knäböjer. Det är en liten lustig tanke, Herren är ju så mycket större än det. Men ändå en tanke att fundera över.

Herren vill att vi kommer till Honom, söker Honom av hela vårt hjärta, med hela vår kropp. Så jag är ganska säker på att Herren blir glad när Han ser att nu är det allvar, nu ber vi t.o.m på våra knän, nu ropar vi till Den som har all makt över himmel och jord.

Så nu skall jag ta ett nytt steg i mitt böneliv, jag skall börja falla ner på knä här hemma (tryggt att börja i det trygga 😉) varje morgon när jag i lugn och ro hinner prata med Jesus. Kanske det blir till en god vana, Herren får leda mig rätt även här.

Jag tror att denna tanke "PRÖVA ATT KNÄBÖJA" är även till dig som läser. Pröva, du har verkligen inget att förlora.


OCH LÅT DE GODA TANKARNA FÅ BYGGA BO I DITT INRE IDAG. 
MEN LÅT DEM INTE FASTNA DÄR, SPRID UT DEM BLAND ALLA DU MÖTER . ALLA SOM BEHÖVER FÅ LYSSNA TILL ETT TRÖSTANDE ORD, ETT GLÄDJANDE ORD, ETT BEFRIANDE ORD, ELLER FÖRLÅTELSENS ORD.



Låt Jesus få uppta hela ditt hjärta, så lyser Han även ut genom dina ögon 😊.



DÄRFÖR HAR GUD OCKSÅ UPPHÖJT HONOM ÖVER ALLTING OCH GETT HONOM NAMNET ÖVER ALLA NAMN, FÖR ATT I JESU NAMN ALLA KNÄN SKA BÖJAS, I HIMLEN OCH PÅ JORDEN OCH UNDER JORDEN, OCH ALLA TUNGOR BEKÄNNA ATT JESUS KRISTUS ÄR HERREN, GUD FADERN TILL ÄRA (Filipperbrevet 2:9-11).

HAN SKALL VARA DIN FRAMTIDS SÄKRA GRUND, RIK PÅ FRÄLSNING, VISHET OCH KUNSKAP (Jesaja 33:6a).

VAPNEN VI STRIDER MED ÄR INTE KÖTTSLIGA UTAN HAR KRAFT FRÅN GUD ATT BRYTA NER FÄSTEN. JA, VI BRYTER NER TANKEBYGGNADER OCH ALLT HÖGT SOM RESER SIG MOT KUNSKAPEN OM GUD. VI GÖR VARJE TANKE TILL EN LYDIG FÅNGE HOS KRISTUS (2 Korintierbrevet 10:4-5).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023