KYRKHELG OCH TREVLIG GÄST

Årets kyrkhelg i Karleby var 14-16 september.


Made by Barnoas

Matilda åkte iväg tidigt på lördagmorgon med BarnOas teamet, de drog häftigt, svängigt program för barn i skolåldern under hela lördagen.
Här en bild på en del av teamet från i våras.




Jag åkte iväg på eftermiddagen med bilen full av glada damer.
Vår Fokus kör "Himlakören" som Heidi Storbacka leder drog seminariet "Upp till himlen når vår sång", som bestod av härlig lovsång och förbön". Marianne och Jan-Erik Sandström medverkade också.

Jan och Hugo hade dragit ut till villan och skulle sova där (Jan började fira sin snart inkommande 50 års dag), så han kom inte till kvällsfesten, men jag stannade kvar eftersom Matilda och teamet ännu drog barnprogram under kvällsmötet.


I väntan på bastun.



FÖRBÖN
Innan kvällsmötet passade jag på att ta tillfället i akt och gå till förbön. Alla behöver vi gå till förbön ibland, kanske rensa bort allt dåligt och låta den helige Ande få fylla på med nytt fräscht liv i alla sina former.
Det var just vad jag gjorde. Jag bekände en synd som jag ofta faller tillbaka i, ni vet fram med allt dåligt i ljuset så försvinner dess kraft och jag överlämnade min familj, min sjuka rygg och min höst i Herrens händer.

Sen gick jag lätt i hjärtat och satte mig uppe på läktaren (och satt sen och stickade under själva mötet, och min väninna satt och virkade).




Som vanligt så samlar denna helg massor av systrar och bröder i Kristus från alla håll.



Här hade redan barnen gått ut till sitt program .



DEBATT OM SANNINGEN
Vi kristna tycker och tänker olika om det ena och det andra som har att göra med vår tro.
För mig är det viktigast att Jesus får vara kärnan, den vi har gett våra liv till, den vi behöver varje dag och att vi lever ut den förlåtelse vi själva fått till våra medmänniskor.



Jag har också mina åsikter om det ena och det andra och även om de vanligaste tvistade frågorna just nu.
Men de är inte de viktigaste i min tro, så jag ser ingen orsak till att lyfta plakat och kriga mot dem som tycker annorlunda än mig.
Jag vet vad jag tycker, vad som är rätt i mitt hjärta, i mina ögon och öron och jag ber att Herren skall ändra på mig om det är jag som har fel, det är Han och inte människor som skall förvandla mig. 


TRO, HOPP OCH KÄRLEK, OCH STÖRST AV DEM ÄR KÄRLEKEN.

Det jag inte tycker om är när vi kristna kritiserar och smutskastar varandra. Vi sprider inte kärlek och Jesu budskap om vi trycker ner varandra, våra systrar och bröder i Kristus med fula ord och beskrivnigar som verkligen inte Jesus skulle ha sagt om någon.
Bättre då att träffas öga mot öga med den du inte håller med eller kommer överrens med och disskutera saken då.

Mitt råd när vi möter de som tänker och tycker annorlunda än oss själva, är att handla i kärlek enligt: Vad skulle Jesus säga? Vad skulle Jesus göra? Vart skulle Jesus gå?

Och visst kunde Jesus tillrättavisa skarpt ex när hela templet hade blivit till ett "köpcentrum" i dagens ögon. Så visst kan det behövas skarp tillrättavisning ibland men då skall det inte komma från oss människor, som jag upplever att det så ofta gör. INTE FRÅN OSS MÄNNISKOR UTAN GENOM OSS MÄNNISKOR, men då endast om Herren själv talat till oss och uppmanat oss att handla enligt Hans beslut.
Och Herren talar till oss genom sitt ord varje dag i bibeln, men det är inte varje dag som Han uppmanar oss att skrika till.....men den tiden kommer också att komma, ja den är redan här för vissa, men inte för oss alla.

Kyrkhelgen inleddes faktiskt med en debatt om sanningen och jag är så led att jag inte hade möjlighet att närvara.







ÄVEN MAT FÖR MAGEN
Kyrkhelgen innebär också alltid rykande varm soppa i isolerade koppar.



Och efter kvällsmötet får man äta goda semlor med pålägg....och här fanns ännu kvar kräm från middagens efterrätt, så jag tog en burk.



Träffade en mamma vars barn hade fått äta ovanligt många glassar denna helg, men det är också något som hör till, det ska vara festligt på olika sätt...och alla hittar vi vårt eget.




EN FRÖJD FÖR ÖGAT
Det ska vara vackert för ögat också, och det var precis vad det var. Här och där såg man fina arrangemang och tänkvärda bibelord.





TREVLIG GÄST
Vi kom hemkörande i den mörka kvällen och jag kände en viss stress att komma hem snabbt för denna helg hade vi också en gäst på besök, en gäst som jag visste att satt ute i vår mörka trädgård i +5 grader och väntade på oss just denna kväll....snacka om gästvänlighet.


Där i den kalla solstolen satt hon glatt och inväntade oss.

Denna helg innebar nämligen kärt besök av min/vår vän Gunilla från Liljendal.



Hon kom med buss sent på fredagkväll och jag hämtade upp henne på busstationen och vi fick trevliga samtal över en kopp te och smörgåsar långt in på natten.

Kören hon sjunger i Amigo Choral hade tillsammans med Betaniakören två konserter denna helg och bandade även in en skiva.



Så lördagkväll hade deras konserttillfälle avslutats kl.22 och vi startade hemåt från Karleby typ 22.10 och det tar ca 30 min att köra.
Gunilla fick skjuts hem till oss med en vänlig broder och satte sig sen och väntade på utsidan i mörkret i några plus grader med en filt runtomkring sig.
Jan var ju vid villan och även om det fanns möjlighet att få fram en nyckel innan vi kom hem så valde hon att sitta ute och läsa nyheterna på telefonen under stjärnhimlen.


Vi var så glada över att hon ville komma och övernatta hos oss även om vi råkade ha annat program just denna helg. Men som sagt vi använde sena kvällar och nätter för att hinna umgås och samtala. Och söndagmorgon hann vi med en längre brunch.


Det här var "tiden" när ännu Mikaels soffa stod mitt i vårt vardagsrum, med massagestolen.
Gunilla fick här lite välbehövlig massage innan söndagens konsert och bussfärd hem. Och hon blev bara mer och mer avslappnad och gladare, som bilderna visar.



Tyvärr så hann jag inte på någon konsert eftersom vi var på kyrkhelgen på lördag och på söndag var jag mötesledare på Fokus och behövde åka dit och ställa i ordning. Men skivan lär ju komma ut snart.




Vi har blivit bekanta med Gunilla via Ku:s sommarläger i Pieksämäki.
Hennes/deras son är lika gammal som våra pojkar och de har haft roligt och busat och upplevt många sommarläger tillsammans. Och vi mammor har sprungit runt och jagat dem när de var små, för att få in dem till natten, för att få vätska i dem eller för att få in dem i duschen och rena kläder på. Det var tider det 😊.
Och nu senast så har ju pojkarna tillbringat tid i Dragsvik samtidigt, när de gjorde sin militärtjänstgörning (2017).




Gunilla är en riktig djurvän, de har två söta katter där hemma.
Nu ville hon gärna hinna se Hugo (han hade ju bott med Jan ute vid villan från lör-sön) en sista gång innan de skulle ha sista konserten och sen genast åka hem, så vi tog en promenad och kom med ännu flera pussar (från Hugo) och kramar (från mig).





Sen skulle det busas också.




Och låtsas bitas.



 TACK GUNILLA för en fin helg, välkommen igen min vän.

Gunilla och jag på senaste sommarläger.


OM NÅD OCH RÄTT VILL JAG SJUNGA, DIG HERRE VILL JAG PRISA. JAG VILL GE AKT PÅ DEN FULLKOMLIGA VÄGEN ( Psaltaren 101:1-2a).

MÅ UTHÅLLIGHETENS OCH TRÖSTENS GUD HJÄLPA ER ATT VARA ENIGA MED VARANDRA EFTER KRISTI JESU VILJA, SÅ ATT NI ALLA MED EN MUN PRISAR VÅR HERRE JESU KRISTI GUD OCH FAR (Romarbrevet 15:5-6).

EN VÄNS KÄRLEK BESTÅR ALLTID, EN BRODER (SYSTER) FÖDS FÖR ATT HJÄLPA I NÖD (Ordspråksboken 17:17). 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023