KVINNOWEEKEND 2018

När hösten är här med sina färgsprakande färger, då vet man också att en av höstens höjdpunkter närmar sig, nämligen kvinnoweekenden ute vid Pörkenäs lägergård som ordnas av KU (Kyrkans Ungdom).
Senaste helg var det dags igen. Vi samlades kvinnor i olika åldrar, alla med vår egen livsresa, alla med vårt eget sanna nu.





VID DIN SIDA
Vi fick liksom temat för denna helg "vid din sida" erfara att Herren fanns och finns vid vår sida och vi fick även finnas vid varandras sida och dela livet.

Dessa härliga kvinnor får jag ha vid min sida.

Fredagkväll inleddes med en färggrann och välsmakande middag. Liksom förut så var även i år borden fint dukade och var och en av oss fick ett eget bibelord.



Jag fick kolosserbrevet 3:23 Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor.

Här skall man inte missuppfatta detta bibelord så man tror att vi inte ska tjäna varandra.
Vi skall dock inte göra alla människor till lags med allt. Här måste hjärtat vara med och i allt vi tar oss för ska vi först fråga Herren vad Han vill att vi ska göra. Då blir det Han som i sin kärlek använder oss för att tjäna andra människor. 
Man måste lyda Gud mer än människor (Apostlagärningarna 5:29 b).

Bibelordet påminner om att vad än vi tar oss för så ska vi göra det fullt ut, av hjärtat, liksom vi gör när vi tjänar den Högste.






UNDERVISNING
Vi fick en bra och bibelstark undervisning av Eleonore Gustafsson från Sverige.
Det var också en lite annorlunda undervisning som jag gillade, för hon satte oss att fundera på en hel del saker kring ex. Jesu barndom, sånt som ingen vet, som det inget står om i bibeln, sånt som vi kan  fundera på, om vi vill.



Som alltid på kvinnoweekend så är det en avslappnad stämning. Under undervisningen sitter någon och lyssnar med en skön filt runtomkring sig eller dynan bakom ryggen, en annan lyssnar med slutna ögon eller med blicken ut mot havet, medan flera samtidigt njuter av att låta sticksömnen jobba i fingrarna.



Denna bild återkom Eleonore till om och om igen. Det är en bild av treenigheten, Sonen i Faderns famn och den Helige Anden som en fågel ovanför.
Och där i den famnen får även du och jag sätta oss, lägga oss och kasta oss. Och där i den famnen är vi.





Fredagskväll avslutades med nattvardsmässa.
Därefter kunde man välja fritt mellan lovsång och förbön i kapellet, bastubad med dopp i havet, sitta och njuta i lugna cafet med en tekopp och tilltugg eller njuta av mera hålligång och mycket gott uppe på loftet .


I kapellet.





Gott och ännu mera gott uppe på loftet.








Vi åt och njöt och samtalade tills ögonlocken började kännas tunga. Sen kröp vi i säng efter kl.23, låg och pratade en stund innan sömnen tog oss.

Det fanns en tid för länge sedan när alltid kvinnoweekend innebar att man satt uppe och pratade halva natten. Men allt har sin tid.


LÖRDAG
Jag vaknade med ett ryck av att någon ute i korridoren hälsade godmorgon till någon annan.
Jag hade tänkt mig att jag nog vaknar till där vid 6-tiden och skulle då tassa ner till bönerummet (som jag hade fått i uppgift att inreda ) för att sätta på lugn lovsångsmusik och tända alla små ljusslingor och lyktor, så att allt skulle vara klart för den morgonpigga.
Nu var dock klockan någon minut före 8 och jag tassade inte ner utan rusade ner för att ställa i ordning rummet.

Bönerummet var ett rum för alla sinnen.
Man fick följa en väg, alla har vi ju vår egen väg att vandra. Längs vägen fanns olika stationer, man kunde välja om man stannade till eller gick vidare.



Ingen kan allt men alla kan något.


DOFTA


På fredagkväll var det extra mysigt när rummet inte lystes upp av dagsljuset utan endast av alla lyktor och ljusslingor.








Längst framme fanns en "soffa" där kunde man sätta sig i lugn och ro. Man fick svepa en filt omkring sig, tänka sig att man satt i Jesu famn och Han frågade: vad vill du att jag ska göra för dig idag?
Och i den famnen får vi sitta varje dag.



SMAKA och se att HERREN ÄR GODare än en godis😉. Godis är för stunden, Herren är för alltid, för evigt.

KÄNNA      Salvan berör våra torra händer, Herren vill beröra hela dig och mig.
Här fanns näsdukar för den som behövde få gråta.


Livet kan vara trassligt som denna ljusslinga, men där finns alltid Ljuset, Jesus. Allt förmår vi i Honom som ger oss kraft.



Bär varandras bördor....till Jesus.

Allt är möjligt för Herren.

Till detta bönerum hade jag fått låna vita lakan av både mamma, svärmor, Anki och Maria, TACK KÄRA NI för hjälpen.



Tillbaka till lördagmorgon, efter att jag rusat ner och ställt i ordning bönerummet.
Efter en snabb morgondusch fick vi gå till en härlig morgonbuffe och det är ju aldrig fel.
En morgonbuffe som någon annan stigit upp tidigt för att ställa i ordning för oss, över 80 st hungriga kaffe/tesugna kvinnor.



Och de bakar det godaste brödet på denna plats.



MORGONANDAKT
Den höll Helena Smeds. I nuläget minns jag inte ens vad hon sa, men jag minns stämningen, lugnet och friden. Jag minns inga ord, men jag minns att de berörde mig och verkligen gick in i mitt hjärta.....så kan det va.

Det var endera Helena vid morgonandakten eller Eleonore under första passet som nämnde något i stil med: vad var det första du tänkte när du vaknade imorse? Var det en lugn och skön tanke eller?

Där fick jag mig både ett gott skratt (ni vet hur jag rusade upp för att ställa i ordning bönerummet) och en välbehövlig tanke.



UTELIV
Vi hann även ut på en liten promenad. Vi vandrade och fick njuta av en solig stund i skogen, vid vattnet och på stranden, Herrens vackra natur.




Försökte få den gulliga lilla ekorren på bild här, den hoppade i trädet och bytte sida lika snabbt som jag och kameran gjorde det.










Denna gång tog jag bild av korset från andra hållet, vanligtvis fotografierar man korset med det vackra havet bakom.





Havet är Herrens och allt vad det rymmer.




MÅLTIDER
På kvinnoweekend behöver man aldrig gå hungrig.




Här åt vi den sista måltiden ute vid Pörkenäs innan weekenden var slut.



Därefter blev det hejdå och kramkalas, vemodigt på sitt sätt. Jag har alltid tyckt att kvinnoweekenden borde vara två nätter och avsluta med gudstjänst på söndag.


STÄDA UNDAN
Sen blev det dags att städa undan. För min del betydde det att jag fick riva bönerummet och packa ner alla grejer som jag hade släpat med hemifrån 😉.



En underbar kvinna som jag inte är riktigt säker på namnet på kom och hjälpte mig att plocka alla stolar och bord på sin rätta plats igen, TACK KÄRA DU FÖR HJÄLPEN.




DE MINA
När vi var klara med allt bortplockande ringde jag till Jan, de var redan påväg 😊💗. Det var Jan och Hugo som kom för att hämta mig.
Vi tog en liten promenad ner till havet och i skogen innan vi körde hem i den mörka kvällen.






Lamporna lyste vackert på vägen ner till havet /upp till lägergårdarna.





Och Hugo fick belöning för att han kom så snällt när Jan ropade på honom. När jag är med så lyder Hugo inte alltid Jan, men nu hade de jobbat på det medan jag tillbringat dygnet med underbara kvinnor.




TACK FÖR EN VÄLSIGNAD OCH FIN KVINNOWEEKEND I ÅR IGEN.



Här en bild när jag stod och väntade på de mina.

LÅT MIG OM MORGONEN ERFARA DIN NÅD, TY JAG FÖRTRÖSTAR PÅ DIG. VISA MIG DEN VÄG JAG SKA GÅ, TILL DIG UPPLYFTER JAG MIN SJÄL (Psaltaren 143:8)

FÅR NÅGON AV ER LIDA, SKALL HAN BE. ÄR NÅGON GLAD, SKALL HAN SJUNGA LOVSÅNGER (Jakobsbrevet 5:13).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023