HÄNGA I SOFFAN DAGEN

Idag på julannandag då har vi en slappar dag. Ni vet en sån dag när man tillåter sig att vara.... inte lat utan extremt lat...bara ligga i soffan/sängen, äta onyttiga saker, se på filmer, läsa böcker, sova en stund, spela spel, äta lite mat, njuta av levande brasa OCH BARA HA TID FÖR VARANN.
Hugo vill också vara med och kramas och gosa.





Denna bok har jag fått låna av en vän och håller på att läsa ,den är sååå bra, rekommenderas. Dessutom fick jag en alldeles egen till julklapp av syrran....TACK Maria. 


Jan och jag började morgonen med att ta en promenad med Hugo ute i det stormiga vädret. Vi kom in PIGGA, kalla och röda om kinderna. ...dags att börja slappa.


Vi värmde pizza, tände ljus och satt och mumsade.

Jag älskar ljus och har massor på samtidigt, börjar bli dax att byta ljus här.

....Och Nordisk julkonsert sjunger och spelar i tv:n.


Härligt med levande, värmande brasa.

Julkyrkan har fått fastlimmat sitt kors, som varit på villovägar i stora jullådan.



NJUT AV STUNDEN, DAGEN OCH LIVET OCH KOM IHÅG HERDEN (Jesus), HAN VANDRAR MED DIG.

Jag minns inte var eller när, men någon sa, troligtvis på ett möte: Att Jesus knackar på hos alla människor, någongång i livet. Vi väljer själva om vi lyssnar till Herden. Vi kan tänka att vi är som ett hus. När herden knackar på dörren och ifall vi inte öppnar då, så ger han inte upp. Då kanske han knackar på fönstret eller kommer och bankar på den mest obekväma, smutsiga källaringången. MEN HAN GER ALDRIG UPP, HAN VILL INTE ATT DU GÅR FÖRLORAD. HAN VILL VARA DIN HERDE SOM LEDER DIG, både lata dagar i soffan och dagar när livet kör i full växel.
Men han tränger sig aldrig på, du får själv välja, om och när du släpper in honom.


Hugo föredrar att titta "ut" genom fönstret.

JESUS KOM IN, RENA MITT "HUS", KOM IN I MITT HJÄRTA JESUS.
KOM IN BO KVAR, MIN STYRKA VAR, KOM IN I MITT HJÄRTA JESUS.




Andra Petrusbrevet 3:8-9
Men en sak får ni inte glömma, mina kära: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag. Det är inte så som många menar, att Herren är sen att uppfylla sitt löfte. Han dröjer för er skull, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla SKALL FÅ TID att omvända sig.

Johannesevangeliet 10:10b-11
Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd. Jag är den gode herden. Den gode herden ger sitt liv för fåren.

Johannesevangeliet 10:2-4
..... den som går in genom grinden är fårens herde. För honom öppnar grindvakten, och fåren hör hans röst, och han ropar på sina får med deras namn och för ut dem. När han har släppt ut sina får, går han före dem.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023