JULHANDLAR DAG

Nu är det måndagmorgon, jag sitter i soffan och skriver medan Hugo tuggar på sitt grisöra. Ljusen är tända och Carola sjunger vackert O Helga natt. Jag har julledigt, barnen sover och Jan är i jobb.




Idag skall jag med Matilda till tandläkaren (kontroll efter en tandoperation) på ett möte och sen skall jag tillbringa resten av dagen med att handla julklappar. En dag när bara jag går runt och njuter, kanske sätter mig ner på ett cafe och tar en kopp te, handlar lite till, pratar och kramas med alla jag möter.....EN LUGN JULHANDLAR DAG, när jag handlar det jag hittar. Det jag inte hittar, tar jag som att det behövs inte. Eventuellt imorgon, far vi en liten sväng till Kokkola ännu, för att njuta av julstämmningen där...och hämta hem några paket .


När jag var liten var det vanligt att man även fick en "gottagubb" (en gubbe gjord av bulladeg) i julgåva. Det var en uppskattad present, för mamma hade gjort dem stora och med russin ögon och knappar....och den var BARA MIN...MUMS.


Min älskling....gör julos i vårt julehus.
I lördags var vi på Matildas skolljulfest. Det var en sån fin fest med så vackert program att det rörde mig till tårar, flera gånger.
Det var allt från Luciatåg, fartfylld gymnastikuppvisning, sång och musik till en rolig video som en språkkurs gjort (tror att det var spanska kursen).
Men det bästa, det starkaste av allt var när en av lärarna höll tal. Han berättade om julen när han var liten, vad han minns ...det var att alla lådor skulle städas och listerna torkas (alla skrattade gott). Han sa att julen inte är att det är städat överallt, inte heller alla paket, utan att få vara tillsammans.
I en färsk studie som gjorts nyligen visar att många barn känner sig ensamma, att de inte har föräldrar som tar sitt ansvar.
Och till barnen sa han att en av de bästa julklapparna de kan få, är när de följer med farmor till julkyrkan.

Han avslutade med att önska en God Jul till alla och att julen kommer även om inte alla listerna är torkade och även om du inte får den där julklappen du helst önskar (han gav exempel på den nyaste dyraste telefonen eller om det var en platta...jag vet inte). Och att vi skall ta tid med varandra.

Vi avslutade med "Nu tändas tusen ljuleljus".

Efter julfesten fick vi senare på eftermiddagen åka på jullunch till svärföräldrarnas.
Hugo fick också följa med, han låg mest och sov på mysfilten....med grisörat bredvid.




Jag vill önska dig som läser en riktigt skön dag. KOM IHÅG: STRESSA INTE...JULEN KOMMER ÄNDÅ (det är ett ord som jag själv får ta till mig varje dag i juletid).


EN STOR JULKRAM TILL ER ALLA




Psaltaren 118:24
Detta är dagen som Herren gjort, låt oss fröjdas och vara glada.

Amos 5:14
Sök det goda och inte det onda, så att ni får leva. Då skall Herren, härskarornas Gud, vara med er.

Johannesevangeliet 11:25-26
Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än är död, och den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023