INGEN GLANSBILDS VÄRLD

Det går att äta lussebullar på luciamorgonen på otorkat köksbord. För oss går det helt bra. Alla barnen var glada över att få lussebullar till morgonmål....inte en enda av dem kom att tänka på att bordet var ostädat sedan lördagskvällens bakning.


Mums

Vi människor är så olika. Vi uppfostras olika, vi växer upp i olika familjer, miljöer och kulturer. Och så skall det vara. Vi får vara olika, och vi skall vara olika....vi skall vara oss själva.

För många skulle det nog vara otänktbart att stiga upp på söndagmorgon/luciamorgon med ett kök i kaos......

Pepparkakshuset lämnade på hälft, men lussekatterna blev klara.


.......och en oklädd, avsvimmad gran i ett hörn i vardagsrummet.....

Plastgranen är intagen...men den behöver lite I-hjälp, innan den kan kläs.


...... hela badkaret fullt av tvätt.....

Vår tvättkorg räcker aldrig till....det svämmar över till badkaret.


...och tvätt hängande på tork...här och där.


Men det är vårt liv, som vi oftast trivs helt bra med (förrutom när det blir "bombnedslags kaos " i hela huset...då röjer vi).


Både Jan och jag är väldigt eniga om att vi aldrig skall ge skenet av en glansbild, inte till våra barn och inte till någon annan heller.
Jag vet att det finns familjer där det blir panik ifall svärmor kommer på besök oanmäld, och de inte hunnit städa....det är sorgligt.
Här i huset har nog båda svärmödrarna och även alla andra fått och får se verkligheten. En verklighet som nog kan vara sååå verklig ibland.

Men som sagt vi är skapta olika, med olika gåvor och vi växer upp olika, så det är ju ingenting fel med att ha ett fint hem, som i en vacker inredningskatalog...ifall du hinner med det, och sen hinner njuta av det också.
Men det får aldrig bli till en glansbild...som förvränger verkligheten. Det får aldrig bli viktigare att sköta om hus och inredning, istället för familjemedlemmarna.

I dagens värld, med allt högre krav från alla håll, är en glansbildsvärld det sista vi skall ge våra barn, vänner.... ja vår omvärld.
En dag, fortare än vi tror, står våra barn på egna ben, med egen familj, hus e.t.c att ta hand om. Om de då tror att de bör ha ett vackert hem, en blomstrande trädgård, trendigt klädda barn, härliga middagsbjudningar med många rätter, polerade bilar och en vältrimmad kropp......hur länge orkar de då...innan glansbilden spricker.

KOM IHÅG ATT LÄGGA DIN TID PÅ DET SOM GER DIG ENERGI, INTE TAR AV DIN ENERGI. LÄGG DIN TID PÅ DET SOM GER DIG GLÄDJE OCH NJUTNING. OCH SÄTT ALLTID JESUS PÅ FÖRSTA PLATS.

Nu är vår avsvimmade gran upprätad och klädd och vi har börjat pynta lite smått och gott (och även det går helt fint, utan att dammet har blivit torkat....dammet syns inte i mysbelysning).


Julkransen är upp på dörren.



Och lite julmys där ute, medan vi väntar på snön.....med lycktor och en härligt, stor grön krans som jag fått.


Julstämningen är påväg att infinna sig, mer och mer för varje dag.
Julstämmningen för oss, beror inte på hur städat vi har. Julstämmningen kommer av att vi får vara tillsammans, vara lediga, när vi pyntar vårt hus, sätter oss ner med ett glas glögg och sprakande brasa, lyssnar på julmusik och fyller vårt hem med människor, kärlek och glädje, tårar och skratt.....livet.


Markusevangeliet 8:36
Vad hjälper det en människa att vinna hela världen, om hon får betala med sitt liv.

1 Johannesbrevet 3:18
Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning.

1 Korinthierbrevet 13:13
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

Psaltaren62:2a
Bara hos Gud finner jag ro.

Klagovisorna 3:22-23
Men Herrens nåd tar aldrig slut, hans barmhärtighet upphör aldrig. varje morgon är den ny-stor är din trofasthet.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023