PYSSELDAGEN

Godmorgon på er alla. Nu sitter Hugo och jag här i soffan imorn igen, och börjar en ny dag. Mannen är i jobb  och barnen sover.
Där ute har det snöat inatt, det är så vitt och rent...härligt.


Underbart med snö.

Balkongen är fylld med snö...ljuvligt.


Idag är dagen när vi fixar det sista. Den som vill ha hemmagjord godis till julafton, kokar julgodis. Den som vill ha rena sängkläder fixar till det. Den som tycker att golven bör dammsugas, gör det. Den som störs av tvätthögen viker bort den. Den som tycker att det är dags att vi får upp julgranen där ute sätter upp den. Och de sista klapparna paketeras in.
Jag stannsar alltid upp alla julkort på röda band som får hänga fint och påminna oss om alla julhälsningar som kommit med posten, de övriga har vi i våra hjärtan.

Sen åker vi för att handla mat. Där har vi lärt oss med åren att man behöver inte handla allt....jul och nyårshelgen är lång, vi hinner nog äta allt gott vi vill. Och vi äter oftast små plock och CHOKLAD....det blir liksom buffe i flera dagar.

Choklad  och godis har vi så det räcker, och mer lär det bli.



På julafton äter vi tomtegröt innan julkyrkan. Sen när vi kommer hem ställer vi till med buffe. Alla familjemedlemmar har fått välja 2-3 saker som absolut skall vara på julbordet. Det är ju ingen vits att vi gör en massa traditionella julrätter som ingen äter.
I år lär det bli potatismos, chiliköttfärs, knackorv, Jans hemkokta starka senap, potatissallad, fetaostsallad, ärter, bacon, Malaxlimpa och julmust.

Vad vi än gör så här dagen innan julafton, så skall vi göra allt till Herrens ära (som det står om i bibelordet här nedan).
Se och lyssna till varann mitt i julstöket, ta tid för en glögg, stanna och ge en julkram mitt i butiken (istället för att rusa förbi varann och ropa god jul), leva i nuet.  Inse att julen kommer fast vi inte hann göra allt som vi tänkt..... att vi skulle göra i år.

JULEN ÄR HÄR NU.


Jesaja 9:6
Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig Fader, Fredsfurste.

1 Korinthierbrevet 10:31
Om ni äter eller dricker eller vad ni än gör, så gör allt till Guds ära.

1 Korinthierbrevet 10:23-24
Allt är tillåtet- men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet- men allt bygger inte upp. Sök inte ert eget bästa utan andras.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023