BADAT BASTU MED GUD

Det blev ingen bönegrupp ikväll, som vi vanligtvis har varannan torsdag. Men det blev ett nytt blogginlägg istället.

Under sportlovsveckan blev det många bastubad, ibland flera/dag. Eftersom jag är så jätte frusen, så värmde jag mig innan jag drog i väg till slalombacken. Och efter allt slalomåkande så fick jag gå in i bastun igen och värma upp den frusna kroppen.


Oftast så badade jag ensam, eller egentligen så var jag ju inte ensam, för Gud fanns ju där, för Han finns överallt.

Vi satt där på bastulaven och slog på, så att det brände i skinnet och vi blev röda som tomater. Vi pratade om livet, om mitt liv...vad som är bra och gott och vad som är motsatsen.
Vi pratade om hur jag skall fortsätta. Svaret var enkelt och självklart. Gud sa: Jag är vägen, sanningen och livet, följ mig, bekänn din synd, helga vilodagen, älska din nästa som dig själv, be så ska du få, var inte rädd jag går med dig, behåll din glädje. Där var allt i ett nötskal.
Vi både skrattade och grät tillsammans. Tänk att få ha en sådan enkel, ärlig och härlig relation med den som är, var och alltid skall vara, Gud själv.
Tro, är inte = ja jag tror nog på en Gud, där uppe någonstans. Tro är =en relation, med den jag tror på.
Jag kan inte ha en relation med någon om jag inte umgås med den personen. Och vill jag ha en bra relation, ja då måste jag jobba på den. Likadant är det med Gud. Om Han skall vara min bästa vän, som jag vågar och vill berätta mina innersta tankar och känslor för, då kommer det inte av sig själv, då måste jag jobba på den relationen......Gud, han jobbar nog hela tiden han. Det är bara jag som behöver en spark i baken ibland, när jag blir för slö, när jag låter andra saker ta Hans plats.


KOM IHÅG ATT VÅRDA DINA RELATIONER. 
Ja på bilden ser det nog ut som om vi har hittat det där perfekta äktenskapet som aldrig knakar. men verkligheten är nog precis den som alla andra lever i , upp och ned försbackar. glädje och sorg, vardag och fest. Äktenskapet är också en relation som inte fungerar av sig självt, vi måste jobba på det.


Jag och min älskling.
Ikväll har vi jobbat på vår familjerelation. Vi har varit ut och äta och firat ett försenat (igen) namnsdagsbarn.



MEN DEN VIKTIGASTE RELATIONEN ÄR DEN TILL GUD, för det är Han som hjälper mig/ dig att vårda alla våra andra relationer. Han som är den förste och den siste.


OM DU INTE TÄNKT PÅ DET FÖRRUT, ( ATT MAN FAKTISKT KAN PRATA MED GUD VARSOMHELST) SÅ GÖR DET NU, VAR DU ÄN BEFINNER DIG. HAN BARA VÄNTAR PÅ ATT DU SKALL BERÄTTA FÖR HONOM, OM DIN DAG, DIN TACKSAMHET, DIN ORO, DIN GLÄDJE, DINA DRÖMMAR ......ALLT DU HAR PÅ DITT HJÄRTA.



........eller bada bastu, med mig.


2 Korinthierbrevet 13:5
Undersök själva om ni har tro, pröva er själva. Märker ni att Kristus Jesus finns hos er?

Hebreerbrevet 11:1
Tron är grunden för det vi hoppas på, den ger oss visshet om det vi inte kan se.

1 Korinthierbrevet 10:13
Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga:när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den

Josua 1:9
Var tapper och stark. Låt dig inte skrämmas, bli inte förskräckt. Herren, din Gud, är med dig i allt vad du gör.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023