DEN VANLIGA VARDAGEN

Nu har vi kommit igång igen, efter sportlovet, med vanlig vardag, med skola, jobb och allt annat som hör till.

MIN ARBETSVARDAG.
På jobbet har jag och barnen byggt dessa söta snögubbar. En pappasnögubbe och en mamma snögubbe. Sen funderade vi, vad de kunde tänkas behöva för saker. Vi gick till butiken (lekstugan) och handlade allt vi behövde.
Barnen tyckte att pappasnögubben behövde en dammsugare, en sopborste och många fotbollar. Mammasnögubben fick en snöspade, en borrmaskin och en liten boll.


Vi har spelat spel (och rövare, ja det skall det va....).

Favoritspelet just nu.

Vi har börjat påskpyssla. Då ser köksbordet ofta ut så här, när vi far ut på eftermiddagarna.......och det ser exakt likadant ut när jag kommer in ca 17-tiden. Då när vi alla är vrålhungriga och det är dags att börja ställa fram mat.....härliga vardag.

Målburkarna, brukar nog få korkarna på, innan vi far ut. Men resten får lämna fram och torka.

Vi har varit på promenad och b.l.a. plockat lite kvistar till Konrad och Selma. De var mycket uppskattade.



Vi har byggt en "glad" snölarv.



Det är en larv som man kan rida på.


Den fick en gul fin svans.



Vi har gjort en kikare och ett "skickhål" (ett hål som man skickar saker genom, till varandra).

Kikaren är det stora gråa röret, och "skickhålet" är hålet i snön. Där har barnen skickat telefoner, grönsaker, bollar och verktyg till varann. 


PÅ HEMMAPLAN IGEN.
Hugo har gärna varit med i lekarna igen. Här står han uppe på snöhästen, och håller utkik.



Ja, han har stått där varje dag...tydligen en favoritplats.



Mellan allt hoppande och springande på gården, har han stått vid grinden och väntat på hundkompisar.



Eller så har han klättrat upp i vårt "utkikstorn".



KVÄLLARNA.
En kväll fick vi trevligt besök av pappa (mamma var på körövning under tiden) som hade med sig en påse sockergrisar (och vi hade just gräddat bullar till kaffet), precis vad vi behövde efter en veckas ledighet med nästan bara godsaker.....smile.


En annan kväll, var jag på lärjungakurs. Vi fick lyssna till en intressant föreläsning, om ATT LITA PÅ GUD, i alla områden i vårt liv och i livets alla skeden. Sen blev det, som vanligt, te och smörgås med disskussion och bön i smågrupper.



TRÄNING.
Också har vi tränat på våra olika sätt. Jan har skidat och varit på innebandy ett par kvällar. Och jag har tränat Hugo att gå med sitt nya 7m flexikoppel....vilket började fungera bra efter tre dagars övning.





VARDAGS
Förrutom det, har vi handlat, kokat mat, tvättat kläder, plockat disk, eldat i kakelugnen, skottat snö, firat ett försenat namnsdagsbarn och levt vardagsliv.

Vardagen kan kännas tung och tråkig ibland. MEN, om vi frågar en person som varit med om svåra, jobbiga saker, som ex.sjukdom och långa sjukhusvistelser, då får vi ofta till svar, ja kanske alltid till svar, att det enda personen önskar sig är hälsa och vanlig vardag. 
SÅ VI SKALL VARA GLADA OCH TACKSAMMA SÅ LÄNGE VI KAN OCH FÅR HA VANLIG VARDAG.


En vanlig vardag kan vi hitta torkade bananskal lite här och där, ibland ute på bänken, ibland intorkad i en väska (den satt jag ingen bild av, av förklarliga skäl).


Just nu ligger jag i sängen och fredagsnjuter och bloggar (alldeles för sent för mig, borde sova redan). Pojkarna har åkt iväg med sina kompisar någonstans.
Jan och Matilda skulle här ikväll snabbt fara och köpa en födelsedagspresent, men det började ta lite länge tyckte jag, det visade sig att de äventyrslystna hade åkt iväg ända till grannstaden Karleby för att hitta den perfekta presenten. Nu är de hemma igen.....men utan present. De kom på att de beställer den via nätet istället.....smile. I love them.
Det var vår vecka i kort (fast veckan är ju inte slut ännu).

GILLAR DU DIN ALLDELES VANLIGA VARDAG?

JAG GILLAR MIN...FÖR DET MESTA.

Det är i vardagen vi skall leva. MEN vi behöver inte leva den ensamma. Jesus går med oss och Han är källan var vi får hämta ny kraft för varje ny dag. Så oroa dig inte för morgondagen. För ibland kan det ju vara precis så att man är så trött och kraftlös och vet att man har ett fullspäckat program nästa dag och man vet bara inte hur man skall orka. Men en föreläsare sa det så fint och förklarande en gång: Den kraft du behöver imorgon, den har du INTE idag....den FÅR du först imorgon. För Guds kärlek och omsorg.......Den är ny varje morgon. Lyssna till sången och ta till dig varje ord.




GUD BÄR DIN DAG, HAN VET VAD DU BEHÖVER.




GODNATT KÄRA LÄSARE.


PSALTAREN 62:6
Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp.

MATTEUS 6:25
Bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen.

LUKAS 20:25
Ge kejsaren det som tillhör kejsaren och Gud det som tillhör Gud.

ROMARBREVET 14:8
Om vi lever, lever vi för Herren, och om vi dör, dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023