EN SPARK I BAKEN ELLER EN LITEN VISKNING

Denna vecka har vi karafolket på vift. Den första är på arbetsresa i Sverige, men han lär komma hem inatt, den andra är i Dragsvik och den tredje är i Thailand.
Men vi kvinnfolk har klarat oss riktigt bra ändå.



Lite karafolk har vi ju ändå här hemma, som Hugo....han är till stor hjälp😉.




Och Konrad.



Vi kvinnfolk har haft sköna slöa dagar, samtidigt som vi har fått gjort en hel del som var bra att få fixat.
Vi har storstädat till kaninerna, något som verkligen behövdes. Kaninernas rum på insidan använder vi ju även som bastukammare på sommaren.

Det behövdes städas både nere på golvet och uppe på väggar och hyllor.

Igår var Matilda till specialtandläkaren och kollade sin fjärde tandställning och en tand som vi väntar och ber att skall börja komma ner (så det inte behöver bli ännu en operation). Hela besöket tog ca 2 min. På hemvägen ordnade vi med dagens lunch, vi köpte vårrullar och ris.

Vi har haft kaninjakt, för Selma var plötsligt försvunnen igårkväll.
Vi hade haft trevligt besök, ett av mina dagbarn med föräldrar. När de åkte hem och vi skulle lägga in kaninerna (vi har dem att springa fritt och äta gräs ute på vår inhängnade gård ett par gånger / dag) så var Selma borta. Vi letade och letade och bad.
Sen kom vi på: att ifjol hade damen kommit på att hoppa in i gluggen som leder under huset, en glugg som göms bra bakom ormbunkarna just nu. Och jo tror ni inte att denna dam hade hittat hålet i år igen.

......och tvättställningen har jag inte fått upp efter vintern ännu😉, men det hinner jag nog....när intresset faller på.


Matilda klättrade in under huset och letade efter kanindamen som inte alls hade bråttom ut, för hon hade börjat gräva en fin gång till sig.
Nu har vi stoppat igen hålet. Där skall finnas ett galler, men nu får en fotboll ta den platsen istället.

Vi har haft våra vänner på besök, de kom utcyklande just när Selma hade blivit funnen, vi bjöd på/ firade med glass.

Det har blivit många sköna promenader med Hugo. Det är så vackert nu, så ibland får man en glimt av evigheten.




Vi har fått besöka en underbar familj med underbara djur, stora som små, ex. denna lilla krabat som kom och hälsade på mig.




Blombänken bakom huset har blivit rensad (funnen😉), det är något som brukar hända högst två gånger/sommar. Jag har inga gröna fingrar och intresset är inte heller så stort, men min blombänk bakom huset är jag ändå rätt nöjd med.

Före.

Och ni som har bra ögon ser att vi har målat väggen med två olika färger...och det är flera år sen. Så har det lämnat och så hålls det bra, tills vi orkar /vill göra något åt det.

Och efter.





Jag var en sväng till blombutiken ikväll och köpte några blåblommande perenner (ja de blommar dock inte ännu, men snart). för att fylla igen hålen i blombänken med😉, men har tyvärr ingen bild på det .

Efter blombänksrensningen gick mina tankar till Jesus och hur Han gör när Han rensar våra liv, för det gör han.
Jesus vet vad som är bra och dåligt i våra liv. Han vet vad som bygger upp oss och vad som river ner oss. Ibland vet vi det själva också, men av gammal vana fortsätter vi i samma spår.
Jesus vet att Han kan behöva ge oss en spark i baken ibland eller en stilla viskning i vårt öra när vi är påväg åt fel håll.
Har du känt av den viskningen eller sparken? Jag har gjort det flera gånger, senast idag. SEN VÄLJER VI OM VI LYSSNAR OCH LYDER, ELLER GÅR VÅR EGEN VÄG IGEN.






OCH ANPASSA ER INTE EFTER DEN HÄR VÄRLDEN, UTAN LÅT ER FÖRVANDLAS GENOM FÖRNYELSEN AV ERT SINNE SÅ NI KAN PRÖVA VAD SOM ÄR GUDS VILJA: DET SOM ÄR GOTT OCH FULLKOMLIGT OCH BEHAGAR HONOM (Romarbrevet 12:2).

LÅT DIG INTE BESEGRAS AV DET ONDA, UTAN BESEGRA DET ONDA MED DET GODA (Romarbrevet 12:21).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023