SPORTLOVET DAG 7

Nu börjar vi komma in i det vanliga "svänga dygnet på ledigheten".
De övriga i huset är ju alltid vakna betydligt längre än mig, som oftast ligger under täcket kl.21.30.
Men alltid när vi är lediga så smyger tiden iväg. I går blev det först kl.00.50 som jag släckte sänglampan.

Hugo och jag tog dagens morgonpromenad först kl.11, sen fick Konrad och Selma sitt sedvanliga morgonmål och lite mys och bus.

Vänner

Hugo stod för buset, som ni ser på följande video. Hugo och kaninerna är bästa kompisar och Konrad och Selma blir inte alls rädda när "yrvädret" kommer in rusande varje morgon och vill busa och tvätta deras öron. Då är de mest intresserade av morgonmålet.





MAN KAN JU ALLTID PLANERA
I dag blev det pyjamasdag från "morgonen". När vi for på morgonlenkki  hade jag nattlinnet under, så när vi kom hem igen var det bara att ta av ytterkläderna så var mysfaktorn på 100% igen.
Och jag bjuder på en mysbild även om våra hallspeglar är allt annat än mysiga....det är något vi sällan orkar göra något åt.




Men jag har en viss plan som jag jobbar med att få in i min hjärna....att jag borde sätta morgondagen till storstädning, för just nu bor vi i, ja vad ska vi kalla det? Vi bor i "total oordning". Men det bästa eller ska vi säga det värsta med det, är att det stör oss inte så mycket, fast jag försöker få min hjärna att förstå att det finns en viss gräns.....för oordning. 


DAGENS PROGRAM
Jan haltar ännu så han kan inte komma på långa hundpromenader i skogen eller liknande. Så han tog vedarbete som dagens första programpunkt.

Men först blev det lite gos med Hugo.




Jan är vänsterhänt, men idag sa han: för omväxlings skull så skall jag jobba med höger hand.
Min man är rolig han, ett arbete behöver inte gå snabbt eller smidigt.....man kan göra det så mycket roligare med nya utmaningar.



Men vi hade även en gemensam programpunkt idag och det var skidåkning, det var något som Jan trodde att hans fot skulle hålla till....det återstod att se. Och jag kan tillägga att det skulle komma att bli en rikrig utmaning i spåret för honom, men inte p.g.a hans sjuka fot.
Matilda fick välja tidtabellen, skidåkning efter morgonmålet (kl.13😉) eller efter kombinerad lunch/middag .
Vi startade efter Matildas morgonmål (och tur det, för maten denna dag blev först kl.20), och efter Hugos långpromenad.

Denna dag fick Hugo stanna ensam hemma. Hugo har aldrig trivt ensam hemma, även om vi övat och övar. Han är uppväxt med många människor (b.l.a alla dagbarnen) runt omkring sig. Så när flocken skingras då sitter han och kallar på oss...tills vi kommer, även om det tar timmar.

Vi hade kameran på honom, som vi kikade på ibland....då satt han och väntade och tittade i fönstret och ylade som en varg och skällde lite nu som då.... och så satt han tills vi kom hem igen efter ca 1,5h .




SKIDÅKNINGEN
När vi kom fram till Runebergs stugan där vi parkerade bilen så insåg vi första utmaningen.









Jan hade i misstag tagit endast en av mina skidor, den andra var Jan`s gamla skida. Jan och Matilda tyckte att det var jättekul 😊och speciellt att det var jag som skulle skida med en skida längre än den andra.




 Dessutom blev det ju sämre glid på den längre, som var Jan`s, men det gick helt bra.





Jag tycks se lite rädd ut, men jag hade nog alla skidor 😉 under kontroll.





Matilda susade förbi med sina skatingskidor, samtidigt som hon i nästa stund konstaterade: jag ser ingen tjusning i att gå och dra två brädor under fötterna i skogen 😉.



Far och dotter i skidspåret.




Och "skrattar först som skrattar sist".
Lite senare när vi hade skidat ca 500 meter kom nästa utmaning.
Jan`s sko gick sönder, sulan lämnade liksom kvar på skidan......gissa om vi skrattade....och alla som susade förbi oss 😊. Vi skulle ha passat fint med i en Svensson Svensson komedi 👍😊.




Jan har ju egna skidor men hade nu även fått ärva sina fars gamla skidor, som han just idag tog ut på premiär åkning.
Den andra skon började även den att lossa från sin sula. Och när vi kom i mål efter att Jan fått skida med en lös sko i 3,5 km till så satt endast tårna fast 😉....och sen lossade även den.





SNÅLTANDEN BÖRJADE VÄRKA
På hemvägen åkte vi via butiken, så jag fick köpa jäst....för nu skulle det bli kanelbullar.
Jag påbörjade bulladegen samtidigt som Jan körde iväg till villan för att sätta på värmen där, inför morgondagens planer.




Sen var det Matilda och jag som bakade ut bullarna.

Det skall vara mycket smör, mycket kanel och mycket socker.


Och Matilda bakade på sitt sätt.







Och burken blev fylld.




När Jan kom hem gjorde han dagens/kvällens mat, som vi åt kl.20. Det ser inte så gott ut på bilden, men det kan jag garantera att det var.






EN TJUV 
Och vi har fått en liten, svart lurvig garntjuv i vårt hem. Varje chans han får så tar han mitt garnnystan och springer iväg med det.



Här var det Matilda som var snabb och fick tjuven på bild.









Ögonen säger allt.....snälla.

Och när vi försökte ta av honom så morrade han åt oss. Hundar brukar ju vakta sina tuggben, men Hugo vaktar "sitt" nystan.







Här hade vi ett ordentligt snack om vems garnnystan det egentligen var.

Här försökte vi med byteshandel.

Byteshandeln var det enda som fungerade tillsist.....men inte med godis, utan först när Hugo fick ett annat garnnystan.



TACK FÖR DAGEN OCH GODNATT
Vill avsluta med dessa tre verser från psalm 525 i psalmboken. De passar fint nu när tankarna går till våra vänner ut i världen och till alla kristna systrar och bröder.

Den dag du gav oss, Gud, är gången, och mörker sänkes kring oss ned. Ditt lov steg upp i morgonsången, ditt lov skall signa nattens fred.

När jorden sig i rymden vänder och ljuset går från trakt till trakt, ditt lov väcks upp i nya länder. Din kyrka håller troget vakt.

Den sol som oss till vila viger, för andra tänder arbetsdag. Ur andras hjärtan bönen stiger om kraft att vandra i din lag.







VAR GLADA I HOPPET, TÅLIGA I LIDANDET, UTHÅLLIGA I BÖNEN (Romarbrevet 12:12).

JAG INSÅG ATT DET INTE FINNS NÅGOT BÄTTRE FÖR DEM (människorna) ÄN ATT VARA GLADA OCH GÖRA DET GODA SÅ LÄNGE DE LEVER. OCH NÄR EN MÄNNISKA ÄTER OCH DRICKER OCH SER DET GODA I SIN MÖDA, DÅ ÄR DET EN GUDS GÅVA (Predikaren 3:12-13).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023