SPORTLOVET DAG 8

I morse kl.9.45 åkte Jan och jag ut till villan. Jan hade ju haft på batterierna över natten så temperaturen på insidan visade + 12, och där ute stod temperaturen på endast -4 idag.

Jan började fixa med elden där inne och Hugo och jag tog en promenad i skogen och ut till havet, Hugo njöt när han fick springa fritt.



Det blev snabbt varmt och skönt inne i stugan.
När klockan närmade sig 12 körde Jan in till staden för att hämta Matilda, som då var vaken och hade ätit morgonmål👍.
Hugo och jag stannade kvar och njöt, och sticksömnen kom fram.


Telefonen hade jag glömt där hemma så när Jan åkte iväg så var det en liten konstig olustkänsla som kom över mig: här sitter jag ensam ute i skogen och har ingen telefon...tänk om något händer? 
Tänk så beroende vi människor har blivit av våra små leksaker.

Ganska snabbt gick olustkänslan över och jag kände mig trygg där inne i värmen med Hugo och med min sticksömn, och framförallt trygg över att Jesus var med.
För det är ju så att våra dagar är räknade och endast Gud själv vet när jag och du kommer att lämna detta jordeliv. Så om mina dagar skulle ha varit räknade att ta slut just där och då, så skulle en telefon inte gjort någon skillnad😊.
Och skulle det ha uppstått något annat bekymmer så skulle vi nog ha fixat det på ett eller annat sätt...med Jesus👍😊.


Ute vid havet.

Vi grillade sen korv där ute, det fick bli dagens lunch.








Och Hugo fick också smaka lite.



Vi hade även tagit med bröd, men när fammo och faffa kom så hade fammo nybakat bröd med, naturligtvis valde vi att äta det istället👍💗.

Så gott.

Och till kaffet njöt vi av våra nybakade bullar.




När vi sen beslutade oss för att börja packa ihop och åka hem så promenerade Matilda och jag i förväg med Hugo, Jan tog upp oss på vägen. Sen liftade vi in till staden och fortsatte sen vår promenad. Vi fick en lång och trevlig pratstund.

En mor med sin älskade dotter.







Väl hemma tog vi tag i storstädningen, alla närvarande hade lovat att hjälpa till. Jan hade lovat att dammsuga och Matilda att skura.
Det blev allt från att plocka tvätt, saker, torka damm, damma gardinerna och mattorna, dammsuga, skura och tvätta soffkuddsöverdragen.



Överdragen rev jag av och slängde i tvättmaskinen. När de var klara och ännu fuktiga hjälpte Matilda mig att få på alla igen...inget litet jobb. De bör träs på när de är fuktiga för att inte hinna dra ihop sig och bli för små.



Jag torkade damm och hittade lite överraskningar här och där.

Och ruttnade blommor åkte i "roskis" (soppåsen).


SKURAR MAN FÖR SÄLLAN KAN DET STÄLLA TILL MED PROBLEM
Skurningen gick dock inte så enkelt.
För det första så hade vi inget medel, men det gick lika bra att skura med endast varmt vatten.
Sen var det det här med skurlubban....senast vi skurade så skrev jag ju att vi fick skura med barnlubban.....för den stora vanliga hade frusit fast i snödrivan, med lubban neråt 😉.


Vi har köpt en ny, men nu gick den inte att sätta fast på skaftet (som vi fått loss ur snödrivan), för den lilla delen som skall sluta fast lubban i skaftet, den satt fortfarande fast i snödrivan på den fastfrusna lubban.....hänger ni med😉.

Så Jan tog itu med den saken. Han hackade med spaden och hittade småningom lubban långt nere under snön. Sen hällde han varmt vatten på, som han hämtade här inne med blomkannan.

Här i huset har vi det aldrig tråkigt.

Det gröna som börjar synas är skurlubban👍.



Sen några varv med vattenkannan så var det snart dags för skurningen😉👍.





Tillslut så fick han loss både lubban och den viktiga lilla delen.....så skurningen kunde inledas.....det mesta går inte så enkelt i detta hus.....allt från skidåkning (läs om gårdagen) till skurning😊.


Mitt i städningen blev det mat, pizza.



Vi blev aldrig klara, med allt vad vi (läs jag) hade önskat hinna med, men vardagsrummet blev åtminstone klart.

Kökets matta åkte också den i tvättmaskinen och golvet blev snyggt och glänsande. Sen alla pysselgrejer m.m som vi hade plockat upp på bordet, ja de är där ännu.


Golvet är åtminstone  rent och glänsande.
Wc:n och farstun hann vi aldrig med...men de finns ju kvar, så vi kan städa dem någon annan dag när städivern faller på 😉.

När klockan var 22 bestämde jag att städningen skulle avslutas, för då var bastun varm och skön och ljusen tändes i det nystädade vardagsrummet.....som t.o.m doftade rent (trots att vi hade skurat med endast vatten) när all smuts men främst när allt damm var borta 👍.




TACK FÖR DENNA DAG.....jag är så nöjd.



SE, GUD ÄR MIN FRÄLSNING, JAG ÄR TRYGG OCH INTE RÄDD, FÖR HERREN HERREN ÄR MIN STYRKA OCH MIN LOVSÅNG. HAN HAR BLIVIT MIN FRÄLSNING (Jesaja 12:2).

AV EN ENDA MÄNNISKA HAR HAN SKAPAT ALLA MÄNNISKOR OCH FOLK TILL ATT BO ÖVER HELA JORDEN, OCH HAN HAR FASTSTÄLLT BESTÄMDA TIDER OCH GRÄNSER INOM VILKA DE SKA BO (Apostlagärningarna 17:26).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023