VARDAGSRUMMET ÄR TILLBAKA

I en hel månad (minus fyra dagar) har Matilda bott och levt med ett stort L i vårt vardagsrum efter sin knäoperation. Och så har det fått vara, för allt har sin tid. Men nu glädjs jag desto mera av att få tända ljus, ordna kuddarna i soffan och inse att detta är ju vårt vardagsrum. 

Där under alla kläder, böcker, saker, väskor plus den extra sängen, där fanns vårt vardagsrum. 

I detta rum har Matilda haft hem kompisar, de har haft filmkväll och de hade det hur mysigt som helst och bra tillsammans och ingen tycktes störas av alla grejer. Istället njöt de av tid med varandra, filmen och allt gott tilltugg.

De första typ tre dagarna efter att Matilda kommit hem från sjukhuset gick jag och plockade upp allt som hon tappade och allt hon satte ner här och där (för hon kunde ju inte böja sig och plocka upp något) men sen gav jag upp. Jag insåg att nu är det denna tid och nu fick det vara så här och vilken lättnad det var att komma fram till det. Och efter det fick kaoset eskalera, och det gjorde det också.

Alla som känner mig vet att jag inte på något sätt behöver ha tipp topp från golv till tak men detta var ändå ett projekt "total kaos" som jag behövde lära mig. 

Istället för att plocka och ordna har vi haft mysiga stunder och kvällar tillsammans när vi alla tre varit hemma och lediga.

Tid tillsammans är alltid viktigare än att ha ett fint hem i topp trim. 

TACK JESUS ATT DU LÄR MIG PRIORITERA RÄTT.

Nu har jag jobbat två nätter i rad och sovit/vilat på dagarna. Jag har två lediga dagar framför mig och därefter jobbar jag hela helgen, men jag har morgonskift lördag och söndag så jag har lediga kvällar.

Jan jobbar i Sverige denna vecka och kommer hem natten till fredag.

I helgen fick vi njuta av Jans goda räksmörgåsar.

Och inkommande helg eller snarare på söndag är det FARSDAG och det är vi (Matilda och jag) som får glädja vår "kock" och uppfinnar Jocke med något trevligt och gott. Matilda och jag klurar på det ännu.

Eftersom jag jobbar från morgonen får hon fixa brunchen och sen när jag kommer hem mot kvällen får vi se vad vi hittar på.

Sen skall vi också köra en runda till våra pappor och uppvakta dem.

Pojkarna kommer inte hem till helgen. Mikael är ju i Umeå och Mattias i Helsingfors. 

Mattias börjar nu på torsdag sin ambulanspraktik i Sibbo. Där jobbar de 24 h och är sen lediga i tre dagar. Så det skulle bara bli hem och svänga för Matti, men vi skall se om vi får till en onlineträff med hela familjen.

Och här måste jag sätta in en bild från idag, för idag har vi fått snö (men just nu tycks det regna bort).

Kvällens runda blev i snö.

Dagens bibelord tror jag att vi får ta till oss när det gäller mycket i våra liv, främst när det gäller jobbet för Guds rike men också när det gäller kaos stunder eller kaos tider i våra liv (varken det gäller kaos i vardagsrummet, kaos i församlingen, coronakaos eller någon annan kaos).

KOM IHÅG: HERREN LEDER OSS DÄR VI GÅR BEDJANDE FRAM.

LÅT OSS INTE TRÖTTNA PÅ ATT GÖRA GOTT, FÖR NÄR TIDEN ÄR INNE FÅR VI SKÖRDA OM VI INTE GER UPP. SÅ LÅT OSS GÖRA GOTT MOT ALLA MEDAN VI HAR TILLFÄLLE.... (Galaterbrevet 6:9-10 a).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023