SOMMARENS HUSBILSRESA DAG 10

Det blev en välbehövd sovmorgon idag för Matilda som de senaste 3 nätterna tagit ut det sista av bibelskolåret, sista natten gick de isäng kl.4. När Matilda nu vaknade blev det lunch, hon hade önskat knackorvssås, så det blev det. Och vi hade äkta Snellmans korv med.

Hugo och jag tog en morgonpromenad kring området medan de andra ännu sov. Och jag satte mig i hängmattan en stund och lät ögonen vila på den vackra utsikten. 

Sen satt jag och läste igenom Matildas årsbok från Ansgarbibelskole. 


Så fint ungdomarna hade skrivit till varanda, fina minnen för livet.

Att duscha på bobilplatser är ju inte alltid så enkelt, det har vi ju lärt oss. Här fanns toaletter men duschen var låst och där behövdes en kod. Själva bobilplatsen skulle betalas med vipps men det har ju inte vi från Finland, så istället behövde man åka till närmsta turistinformation för att betala. Jan promenerade iväg för att betala platsen samt få en kod till duschen, han fick gå 1,2 km. De ringde runt och undrade hur de skulle göra för att ta betalt av oss. De kom till att de inte kan ta betalt för natten utan vipps så vi fick en gratis natt. Duschkoden fick han gå vidare till en butik för att inhandla och det enda som fanns var ett kort som gäller i ett helt år. Så nu har vi möjlighet att åka hit (gränsen mellan Norge och Sverige) och duscha i ett helt år ☺. 

Det blev den dyraste duschen på den här resan, ca 11,68 euro/pers. Men istället behövde vi ju inte betala för övernattningen, så det blev ungefär det samma.

Hugo fick också bada och svalka sig i sin badbunk. Och därefter startade vi klockan 13:30 från bobilplatsen i Öyre.

Vi styrde mot Örebro igen och efter 3 timmars körning var vi framme hos Mikaels och Amandas. 

Det kändes så bra att få träffa dem igen och  krama om dem. Och nu fick ju Matilda träffa dem också.

Det blev pizzatime och vi fick sitta vid deras soliga mysiga köksbord och umgås en stund innan vi behövde köra vidare igen.

Hugo fick en kort promenad och sen åt han dagens första mål, två kycklingbullar kl.18:30. Och sen startade vi. 

Det blev 3 timmars bilkörning igen, vilket gick helt bra. Jan körde, Matilda sov, Hugo sov och jag njöt av utsikten, fotograferade och bloggade lite mellanvarven. Och vi lyssnade på lovsång, när Matilda var vaken fick vi lyssna till norska lovsånger, så vackra. 

Det blev tyvärr ingen träff med min syster nu heller. När vi skulle träffa henne för en vecka sedan hade hon blivit sjuk och fått feber, vilket visade sig vara covid. Hon är ännu trött och behöver få vila. Men vi träffas ju i juli när hon kommer till Finland. 

Vi kom fram hit till Kapellskärs camping kl.22:15. 

Hugo fick en promenad och sen åt han fyra nykokta kycklingbullar, han äter som bäst när det blir svalt till kvällen.

Och nu tar vi godnatt efter en fin dag trots många körtimmar i bilen.

I morgon åker vi med dagbåten tillbaka till Finland. Hur det skall gå med Hugo på en båt en hel dag utan möjligheter att gå ut på ordentliga promenader, ja det vet jag ej men det visar sig. OCH ALLA OCH ALLT LÄMNAR VI I DINA HÄNDER JESUS, NU OCH FÖR ALLTID AMEN.

BE,OCH NI SKA FÅ. SÖK, OCH NI SKA FINNA. BULTA OCH DÖRREN SKA ÖPPNAS FÖR ER. FÖR VAR OCH EN SOM BER, HAN FÅR, OCH DEN SOM SÖKER, HAN FINNER, OCH FÖR DEN SOM BULTAR SKA DÖRREN ÖPPNAS (Matteusevangeliet 7:7-8).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023