SOMMARENS HUSBILSRESA DAG 12

Vi sov första natten på vår resa här i Tuuri och nu har vi även sovit resans sista natt här.

Efter ett extra gott morgonmål (för nu var vi i Finland igen och hittade havreglass i butiken till mig) tog Jan och jag en promenad medan Matilda ännu sov. 

Hugo fick pröva den nya hundduschen. Att det äntligen finns en hunddusch på campingen är toppen, men det är endast kallt kranvatten. Så det blev endast tassarna som fick svalka sig.

Hugo fick sen bada/svalka sig vid bilen i badbaljan, och under promenaden hade vi upptäckt resans första fästing som han hade vid svansroten, så den plockade jag bort samtidigt. Och den var så stor så den måste nog ha hängt med i flera dagar. Usch vad dom är äckliga. 

Fästingen blev sen mosad mellan kartong och soppåsen förde vi genast bort.

Dagens program var shopping, så när Matilda var vaken och redo gav vi oss av. Och jag tror vi provade typ hela butiken.

Men vi hittade också vad vi behövde. Matilda hittade en fin sommarklänning, som även denna mor kan låna om hon vill.

Modern blev klar tidigare med sitt klädprovas medan dottern fortsatte rätt länge. Jag hann vila på stolar och bänkar, ta en selfie, springa och hämta och föra kläder, ge smakråd, besöka wc m.m. Men vad gör man inte för sin dotter.

Innan vi startade hemåt åt vi vår favoritmat, batat, kycklingvingar i den godaste såsen någonsin, dipp och grönsaker.

Detta måste ni bara testa om ni far till Tuuri. 

På hemvägen pausade vi kort vid Road House för att köpa glass, men kiosken stängde precis, så Jan och Matilda köpte varsinn glasspinne inne i butiken. Hugo och jag tog en kort promenad.

När vi på hemvägen körde förbi den omtalade glasskiosken som gör de största mjukglassarna svängde Jan in. Vi har aldrig köpt glass där tidigare men nu skulle det testas. Som förväntat fanns det ingen glass som jag kunde äta, men Matilda och Jan fick varsin.

Så idag har de ätit glass minsann.

Och jo stora glassar får man på detta ställe.


Sen blev det lite körande igen innan vi kurvade in på vår gårdsplan. BORTA BRA MEN HEMMA BÄST, SÅ KÄNNS DET ALLTID NÄR VI VARIT UT PÅ HUSBILSRESA, OCH BRA ÄR VÄL DET.

I kväll har vi packat ur bilen. Och Hugos hundkompis Charlie kom förbi, ett kärt återseende och hundarna fick springa av sig på gården medan vi hundägare pratade en stund.

En tillbakablick till inatt: Vi kom fram till Tuuri ca 00:06 och himlen lyste alldeles rosa och fin så Matilda och jag tog några bilder.


Det var så otroligt fint, men kallt. Men dagtid har värmen även hittat hit.


Sen satt vi upp till långt in på natten och pratade, vi var tydligen inte alls trötta. Matilda berättade om sitt otroligt intressanta skolår. 


TACK KÄRE JESUS FÖR EN FIN RESA OCH ATT VI NU ÄR LYCKLIGT HEMMA IGEN .

FRÅN SOLENS UPPGÅNG ÄNDA TILL DESS NEDGÅNG SKALL HERRENS NAMN BLI PRISAT (Psaltaren 113:3).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023