SOMMARENS HUSBILSRESA DAG 11

Det blev en tidig morgon och en ordentlig promenad inför båtresan.

Sen åkte vi från Kapellskärs camping (där vi hittade de första myggen på resan... och många mygg, eller rättare sagt de hittade oss). 


Båten startade kl.10:15 svensk tid. Jan hade bokat den enda hytten som är stor på däck 7 (där man får ha husdjur med) som lite extra lyx och överraskning för dottern och även för mig. Hytten var allra längst fram i båten.


Där hade vi kylskåp, två stora fönster åt två olika håll, dubbelsäng, soffa, skrivbord och härliga stora fönsterrum att sitta i. 


Även Hugo gillade dem. 


När vi kom ombord for Jan och Matilda på brunchbuffen medan jag som var hundvakt åt i hytten.
 

Sen fick jag efterrätt också, kaffe med mango-citruskräm (gissar jag att det var). 
 

Och en vegan Mangnumglass.


Sen blev det lite bus och gos med Hugo. 


Och Matilda som tränade in en massa saker (ligga, krypa, sitta, tass, hoppa, snurra) med Hugo som liten testade dem nu och jo han kan allt ännu. 


Hugo ger tass.


Därefter tog vi siesta hela bunten. 
 

Sen tog Matilda en dusch och Jan behövde jobba en stund och gick till " kontoret".


Jag påbörjade dagens blogginlägg, medan Hugo sov vidare.


Det blev dusch för Jan och mig och därefter en kisspaus för Hugo och faktiskt så lyckades det i lådan denna gång (men att kakka lyckades ej).


Det blev dags för middagsbuffe. För min del var det inte så hävt, men jag blev mätt och det är ju huvudsaken. 


Det enda mjölkproteinfria maten som fanns var isbergssallad, ris, renskav och grisfile. Jan frågade om den ena såsen var mjölkfri. Ja svarade mannen. Jan frågade vad det vita var då? Det är grädde svarade han. Så informationen var inte den bästa för allergiker. Så ni kanske förstår varför jag inte har så stort behov att buffebord.

Hugo fick också äta sin mat, han åt en kycklingbulle (ni som vet hur vi i flera år kämpat med hans allergier och att få mat i honom vet att det var toppen att han ändå åt trots ingen utevistelse eller aktivitet). Nu mera får Hugo mjölksyrabakterier för sin mage och han mår så bra, klarar sig som andra hundar utan mat i flera timmar. Och han äter så mycket bättre samt 3 ggr/dag. 

Vi kom iland kl.19:45. Vi körde av båten och körde en bit tills vi hittade en bra rastplats för Hugo, för nu behövde han sannerligen få röra på sig och även vi. Jan styrde in på en stor grusplan och backade en liten bit och då SMÄLLDE DET TILL. Jag trodde att vi krockade med en annan bil men nejdå. Vi rusade alla ut för att titta. 


Även om Jan hade haft på back-kameran så hade han lyckats backa in i en brandpost.


Den ena högra baklampan fick sig en smäll och plasten sprack. 


Jan brukar vid dyliga händelser konstatera att det bara är materiella skador och även denna gång gjorde han det. Plastdelarna går att svetsa/smälta ihop och lampan att köpa ny, sa han. Ingen människa kom till skada och ingen annans egendom heller, så i slutändan får man konstatera att det gick bra. Brandposten tycktes inte ens ha fått en skråma. 

Hugo blev rastade och fick kakkat. Sen var han redo att ligga och sova flera timmar i bilen.


Sen körde vi ännu till en ABC, där vi både tankade och handlade lite mat till kvällen. Sen blev det 4 h körning. Vi kommer fram om 5 min, till Tuuri och där ska vi övernatta.

TACK JESUS ATT BÅTRESAN GICK BRA, ATT BILBACKANDET SLUTADE BRA OCH ATT VÅR NATTLIGA FÄRD HIT TILL TUURI GÅTT FINT.

FRID LÄMNAR JAG ÅT ER. MIN FRID GER JAG ER. JAG GER ER INTE DET SOM VÄRLDEN GER. LÅT INTE ERA HJÄRTAN OROAS OCH TAPPA INTE MODET (Johannesevangeliet 14:27).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023