HUSBILSRESA DAG 5

Jan sa redan innan vi åkte på denna resa att kanske vi plötsligt under resans gång bestämmer oss för att vi åker ända ner till Kristiansand och överraskar Matilda, men vi får se på väder och vind samt hur vi har tid (det är ju 560 km från Örebro). Och tro det eller ej men här är vi nu i Kristiansand.

Men först lite info om morgonen. Imorse vaknade vi på Gustavsvikscamping till en mulen och lite blåsig dag med +15 grader. 


Innan vi startade mot Norge blev det en promenad med Hugo, vi tog en dusch, packade ihop och åt morgonmål (jag åt medan Jan körde). Vi startade strax innan kl.10. Efter att vi tankat bilen bar det av mot Norska gränsen.

Strax efter kl.13 körde vi över gränsen till Norge. Gränsbevakarn var intresserad av vart vi skulle, han ville se hundens pass och han undrade ifall vi hade tobak eller alkohol med. Han var även förvånad att vi som kommer från Finland pratar svenska. 

Kl.14:45 ställde vi oss i kö vid färjterminalen vid Moss. Färjorna åker av och ann hela tiden.


Vi valde att sitta kvar i bilen under överfarten (liksom de flesta) eftersom det var rätt blåsigt. Jag ville inte klättra upp för den vinglig trappan med min sjuka axel. 


Överfarten tog ca 30 min och gick riktigt bra trots att det gungade. Vi satt i bilen och lyssnade på lovsångsmusik (bra med musik även för Hugo så att han inte reagerade på alla bil alarm som slog på när det gungade så).

Hugo sov gott på bädden i min famn.


När vi kom iland på andra sidan regnade det ordentligt där. Ibland kom det riktigt, riktigt hårt.


Men Jan rattade husbilen med säker hand.


Vi har satsat på körandet idag, bara stannat till för korta ryggsträckarpauser och kisspauser. Så vi har ätit det vi haft i bilen, bröd, frukt, kokosbollar och chips. Och man behöver ju inte äta så mycket när man bara sitter. 

Klockan 19 var vi framme i Kristiansand. Jan har kört hela dagen, men han tycker att det har gått bra. Och jag är så tacksam att min rygg har fixat allt sittande. 

Vi checkade in på Dyreparkens bobils camp. Och här sken solen som ett fint välkomnande.


Vi tog en kort promenad.
 

Och sen åt vi lite mat (det fick bli kycklingomelett). Därefter körde vi till Songdalen för att få krama om Matilda ❤️ . Hon jobbar som ungdomsarbeitare=ungdomsledare i Songdalens Evangelisk lutherske frikirke. Nu ikväll var hon där på ett möte. Vi åkte och hämtade henne (hon visste nog att vi var på kommande till Norge, för vi hade nog meddelat när vi startade) och fick samtidigt se kyrkan hon jobbar i samt träffa Benjamin som är den andre ungdomsledaren där. Det var trevligt.


Vi fick en ordentlig rundvandring i den fina, trevliga och vackra kyrkan.


Kyrkan har rum och salar i tre våningar. 
Även Hugo fick komma in, för där hade också varit en annan hund nyligen på besök sa Matilda.


Matilda visade och berättade om kyrkan, om alla rum och olika aktiviteter och program som ordnas där.


Här högst uppe träffas de i små grupper. 


Sen for vi hem till Matilda en snabb sväng (för klockan var redan sent och vi var rätt möra efter en hel dag av körande). Och Hugo tog sin chans och överrösta henne med pussar.


En av de två kompisar som Matilda delar hus med (de bor i en lägenhet i ett par hus) hann vi också träffa, Magnhild. Det var trevligt. Och de har det så fint och mysigt i sitt hus.

Matilda har sitt rum i källaren.


Imorgon ska vi träffa Matilda igen och då får vi prata och umgås mera. Nu tar vi godnatt efter en häftig dag. Alltså vi är i Kristiansand, jag kan knappt tro att det är sant. 


TACK KÄRE JESUS ATT VI ÄR HÄR I KRISTIANSAND OCH ATT VI FÅR TRÄFFA MATILDA OCH FÅR SE VAR HON BOR NU.

LÅT OSS LÄRA KÄNNA HERREN,LÅT OSS STRÄVA EFTER ATT LÄRA KÄNNA HONOM. HAN SKA TRÄDA FRAM LIKA VISST SOM GRYNINGEN OCH KOMMA TILL OSS SOM ETT REGN, SOM ETT VÅRREGN SOM VATTNAR JORDEN (HOSEA 6:3).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023