KORSFÄST INTE DET LILLA JESUSBARNET

Julen är förbi, och många barn minns den "vackra" berättelsen från julkyrkan och julandakten om det lilla Jesusbarnet som föddes i stallet i Betlehem.


Men där och då lämnar det för väldigt många. Hur många dagisar nämner något efter julen om Jesus uppväxt och liv....?
Plötsligt är det Påsk och barngrupperna deltar i påskandakten, och där berättas plötsligt om hur Jesus dör .....det lilla Jesusbarnet blir korsfäst i barnens tankar och värld, (tack och lov uppstod han igen, men som vi vet har det negativa en större tendens att stanna kvar i minnet).



Det här är inget som jag själv kommit att tänka på, utan något jag fick höra om på en föreläsning för många år sedan.

För barn som växer upp i kristna hem är det här inget problem (skall vi hoppas och tro), men för alla barn där det aldrig inom hemmets väggar talas om Jesus, kan det bli en fruktansvärd känslomässig katastrof.

Så vi bör komma ihåg i våra barngrupper att tala och berätta om Jesus "BARNENS BÄSTA VÄN". Det finns ju många olika böcker och framförallt biblar att använda som hjälp....De yngstas bibel, Barnbibeln, Bibel för barn o.s.v.








Sen som vuxen blir det också en fruktansvärd känslomässig katastrof när man inser vad Jesus verkligen fick gå igenom för vår skull.......men som övergår i en sådan otroligt stor tacksamhet för vad Han gjort. Tänk om det var jag som hade behövt betala det priset....skulle jag ha gått hela vägen. Han har öppnat dörren för oss till himlen, gett oss syndernas förlåtelse och evigt liv, tillsammans med Honom....för evigt.



JESAJA 53:4-8
Men det var våra sjukdomar han bar, våra plågor han led, när vi trodde att han blev straffad, slagen av Gud, förnedrad. Han blev pinad för våra brott, sargad för våra synder, han tuktades för att vi skulle helas, hans sår gav oss bot. Vi gick alla vilse som får, var och en tog sin egen väg, men Herren lät vår skuld drabba honom. Han fann sig i lidandet, han öppnade inte sin mun. Han var som lammet som leds till slakt eller tackan som är tyst när hon klipps, han öppnade inte sin mun. Han blev fängslad och dömd och fördes bort, men vem ägnade hans öde en tanke? Han blev utestängd från de levandes land, straffad för sitt folks synd.

MATTEUSEVANGELIET 19:14
Låt barnen vara, och hindra dem inte från att komma hit till mig. Himmelriket tillhör sådana som de.

ORDSPRÅKSBOKEN 22:6
Led den unge in på den väg han bör gå, så följer han den även som gammal.

JOHANNESEVANGELIET 1:12
Men åt alla som tog emot honom, gav han rätten att bli Guds barn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023