TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

Ja, nu är det snart slut med denna ljuvliga ledighet, när vi bara HAR HAFT TID för och med varandra.


När vi fått ha härliga långa  SOVMORGNAR, ja inte jag men alla andra. Med en hund blir det inte långa sovmorgnar, men nog LÅNGA, SLAPPA, SKÖNA MORGNAR, där vi slumrar till lite så där varannan timme...smile. Och härliga LUGNA MORGONPROMENADER, när bara vi hundägare är ute. Och SKÖNA LUGNA STUNDER FÖR MORGONANDAKT, REFLEKTIONER OCH BÖN.
Det har varit SKÖNA DAGAR när vi GÅTT RUNT I PYJAMAS eller mysdräkt hela dagen. Dagar när vi  ÄTIT MERA SÖTT OCH GOTT än vanligt. Dagar när vi SETT PÅ MERA FILMER än vanligt.

Jan har jobbat sen 28.12, men eftersom han har flextid så har även han tagit sovmorgnar och åkt först till kl 9 på jobb. Och ibland har han kommit hem kl.14.
Barnen har jag väckt till kl 12 (eller senare) då har vi ätit brunch.

Barnen fick en mixer till julklapp, så det har blivit en hel del experimenterande med SMOOTHIES OCH MILKSHAKES.


Denna mor kör med de mera hälsosamma blandningarna. Som denna, som innehåller: banan, jordgubbar, avakado, citron och havremjölk.


När dottern fick denna smoothie en morgon, var det första hon sa: du har ingen glass i den här? Men hon drack nog snällt upp den....så riktigt dålig kunde den nog inte vara.


Vi har haft GÄSTER PÅ BESÖK och vi har umgåtts, ätit och spelat spel...något som vi gillar.



Vi har fått vara med om en alldeles annorlunda HEMLIG FEST.


 Naturligtvis hade vi en present med....och en blomma.




Även där bjöds det på goda drinkar.


Vi har BESÖKT SLÄKTINGAR OCH VÄNNER. Här sitter min kära mamma i sitt traditionella julförkläde, ingen jul utan att mamma har det på.



Det har blivit många trevliga stunder och disskussioner, här var det GAMLA FOTOGRAFIER som åkte fram, hos fammo och faffas.



Här hemma har vi ätit nästan alla måltider i vardagsrummet, med levande ljus och servetter. För att vi haft tid, ork och för att vi velat mysa, njuta extra och ladda batterierna, ladda på kärlekstankarna.
.

Och far och dotter som gillar RÖTT KÖTT, de har tillverkat sina saftiga, röda, rinnande biffar....och njutit.


Och Hugo, han har rensat granen ibland, och vi har fått jaga GLITTERTJUVEN runt, runt i huset. När det blir som tystast, då vet man att han har något fuffens pågång....ifall.... han inte sover.
Här satt han lungt och tuggade på vårt änglaglitter, som han dragit ur granen (vilken tur att den inte hade stjälpt), änglarna var utspridda över hela golvet. När Matilda frågade om hon får glittret, då fattade han vinken genast...OCH RUSADE IVÄG.


GLITTERTJUVEN BLEV INFÅNGAD, OCH ALLT BLEV DOKUMENTERAT.



Han har fått ett eget spel, som man gömmer godis i. Han lärde sig reglerna genast.


Jag har nästan läst igenom denna FANTASTISKA BOK.




Vill du veta mera om LEVANDE, PRAKTISERANDE TRO I VÅR VÄRLD I DAG...läs den. Som sagt, det var inte bara på lärjungarnas tid tillsammans med Jesus här på jorden som det skedde under och mirakel. Kära vänner, det sker även idag....bara vi tror och använder oss av NAMNET JESUS.
Angående boken så är ju Simon Ådahl ursprungligen hem från Kronoby, så där kommer lite allt möjligt om "KROMBIBOA".

Ikväll skall vi ta ut det sista av julen, riktigt ordentligt med vår traditionella TRETTONDAGSAFTONSBJUDNING....med god mat, facklor, godis och hela tjocka släkten.
Och lite snö har vi fått och riktig vinterkyla....alla bra ingredienser för att FIRA JESUSBARNET EN GÅNG TILL.  Det var ju på Trettondagen (i morgon) som de tre vise männen kom med gåvor till Jesus barnet...han fick guld, rökelse och myrra.

VAD ÄR MIN/DIN GÅVA TILL JESUS?


Vilket ljus väljer vi att följa?

1 Johannesbrevet 2:15-17
Älska inte världen och det som finns i världen. Om någon älskar världen, Finns inte Faderns kärlek i honom. Ty det som finns i världen, vad kroppen begär, vad ögonen åtrår, vad högfärden skryter med, det kommer inte från Fadern utan från världen. Och världen förgår med sina lockelser, men den som gör Guds vilja består för evigt.

Romarbrevet 12:2
Anpassa er inte efter denna världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar, så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja; det som är gott, behagar honom och är fullkomligt.

Markusevangeliet 16:15
Gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall räddas...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023