TRETTONDAGEN

I dag är det dagen när DE VISE MÄNNEN KOMMER FRAM TILL JESUS med sina gåvor. Våra "tre" vise män är påväg, de har inte riktigt nått fram ännu...de tar en liten längre och högre väg över berg (pianot) eftersom det finns en varg (Hugo) som gärna vill tugga på dem ifall vi sätter ner dem på deras naturliga väg (på golvet). I vanliga fall brukar de vandra fram under hela julen över vardagsrums golvet, närmare krubban för var dag.


De här vise männen får akta sig för Hugo.
De riktiga fick akta sig för kung Herodes, som ville få viktig information av dem. Han ville vara ensam kung....alla andra kungar ville han förgöra. Som tur var så lydde de Gud mera än en kung. Aposlagärningarna 5:29 Man måste lyda Gud mer än människor.



De senaste åren har vi bjudit släkten på Trettondagsafton (igårkväll) för att träffas och riktigt ta ut det sista av julen, och likaså gjorde vi detta år.


De viktiga godisskålarna blev fyllda....och även så gott som tömda..
Vi fick en härlig kväll med härliga människor, våra släktingar, som vi tackar Gud för. Ja, släkten blir nog bara viktigare och viktigare för varje år....som man blir äldre och får leva. Man lär sig att uppskatta sina nära och kära, istället för att hitta olikheter och fel hos varann....det tror jag att varje människa känner igen sig i.

Sen var det ju även ishockey Junior VM final denna kväll. Vi laddade upp med efterrätten, smått och gott och intog våra platser. Några var uppslukade av matchen, andra spelade Alfapet samtidigt, och den sena kvällen och det höga sockerintaget gjorde att spelet blev roligare än någonsin (alltså Alfapet spelet)....vi skulle ha många nya ord att sätta till i ordlistan efter denna kväll.



Och redan när vi sjöng/bad till bords på kvällen, skarvade Jan till bordsbönen med en önskan om guld till Finland ikväll...och det blev bönesvar, Finland vann guld.
Och hela laget fick skaka hand med president Sauli Niinistö. Ett stort Grattis till alla er duktiga spelare, tränare m.f.l.



Efter kl 00.00 när de sista gästerna åkt hem, såg diskbänken ut så här. Och vi var sååå tacksamma, för den påminner oss om att vi har släkt, vänner. att vi inte är ensamma, att vi har fått fira och umgås en hel kväll med dem vi älskar, dem som gett och ger oss livet.



Nu har de tre (ingenstans i bibeln står det att de var TRE stycken vise män, men av de tre gåvorna har vi valt att säga tre. Hur som helst är det inget som har stor betydelse) vise männen kommit fram till Jesus. Proportionerna (på bilden) är väl lite roliga, men poängen är den samma....Guds son bör bli ärad och hyllad...nu och för alltid.
Och efter vad vi vet/tror så bodde ju inte Jesus med sin familj fortfarande i stallet när de visemännen kom på besök, utan i ett hus. Och troligvis kom de på besök flera veckor eller månader efter Jesu födelse. Inget som jag grubblar över dessto mera...det viktigaste är att JESUS BLEV FÖDD TILL JORDEN. 
Här får de samlas kring Jesus vid krubban.

Matteus 2:11 DE GICK IN I HUSET, OCH DÄR FANN DE BARNET OCH MARIA, HANS MOR, OCH FÖLL NER OCH HYLLADE HONOM. DE ÖPPNADE SINA KISTOR OCH RÄCKTE FRAM GÅVOR: GULD OCH RÖKELSE OCH MYRRA.



Och angående ugglan (som Matilda gjort till mig) så är jag helt säker på att det även fanns ugglor där och då.


Jesaja 45:22
Vänd er till mig, folk från hela jorden, så skall ni bli hjälpta. Jag är Gud, ingen annan finns.

Titus 3:14
Han har offrat sig själv för oss, för att friköpa oss från alla synder och göra oss rena, så att vi blir hans eget folk, uppfyllt av iver att göra vad som är gott.

Jeremia 7:23
Lyssna till mig, så skall jag vara er Gud och ni skall vara mitt folk. Vandra alltid den väg jag befaller er att vandra, så skall det gå er väl


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023