DAG 4 AV REHABILITERING

Vaknade efter en skön natts sömn och märkte genast att jag var öm i kroppen, mest i höfterna. Låg länge och drog mig i sängen, steg upp försiktigt och försökte komma igång.
När jag är styv på morgonen då får jag alltid vara försiktig så jag inte får ryggskott eller "nackspärr"(vad heter det månne på fint språk?).

Det är viktigt med hållningen.

Där hemma mjukar jag ju alltid upp kroppen på morgnarna med en 30-45 min promenad med Hugo. Här är jag för lat för att gå ut på en morgonpromenad.


Dagens första programpunkt var gruppdiskussion med psykolog. Tyvärr så var hon sjuk så istället fick vi ett papper med frågor att fylla i. Det blev lite diskussion tillsammans med en sjukskötare innan vi avslutade.

Vi var på den nya fina renoverade sidan.


Aulan var ljus och fin....endast havsutsikten  saknades😉.


Golven hade fina mönster. Man ser vad man vill... jag fick en bra påminnelse om att Jesus är med alla dagar och överallt.


Därefter var det 1,5 h tills nästa program...ni kan gissa vad vi gjorde😉. Jo vi slängde oss på våra sängar och njöt av livet.
Men sen gick vi ut på en kort men effektiv promenad innan det var dax för nästa programpunkt.

INNEGYMNASTIK.
Gymnastiken var riktigt bra och välbehövlig. Vi gympade med pilatesrullar och till sist så masserade vi igenom ben, rumpa, armar och rygg genom att rulla och trycka med rullen. Det var verkligen effektivt.....vi förundrades över hur otroligt sjuka vi var här och där.

Och Åsa kom på att man kan ju sitta på den och öva balansen...det var riktigt skickligt och roligt...för oss alla.








Det här motionspasset var tyvärr dagens enda fysiska aktivitet. Men man får ju själv göra så mycket eller litet man vill när det är egen tid.

LUNCH.
Vi tycker att vi äter hela tiden, och det gör vi också. Och det är efterätt två gånger/dag...de ni😉.
Vid lunchen idag fick jag tre glassbollar till efterätt, som jag hällde lite kaffe på...mums.




HÅLLNINGSSKOLA.
Vi fick skolning om hur våra muskler fungerar. De liksom sitter ihop, den ena påverkar den andra.
Är man ex. sjuk i ländryggen så behöver inte nödvändigtvis problemet ligga just där. problemet kan vara uppe i nacken eller nere i foten.....eller på ett annat ställe.

Vi skall töja strama muskler och träna upp svaga muskler, så vi hålls upprätt.
Vi som är överrörliga behöver inte töja och stretcha, det kan göra att vi blir ytterligare spändare, vi skall stärka de svaga musklerna istället.

Om man ex. stukar foten eller sträcker en muskel, bör man redan efter 48 h börja röra på den för att styra läkningen i rätt riktning.( Ibland kanske vi gör tvärtemot och vågar inte börja röra på den på 48 dagar eller veckor😉 skämt och sido).




PRAKTISK ERGONOMI.
Fysioterapeuten sa en mycket viktig sak, att alla de övningar vi fått är jätte viktiga MEN om vi inte ändrar på vårt sätt att fungera i vardagen, så kommer vi aldrig att bli bättre. Vi bör tänka på att stiga upp rätt, sitta ner rätt, sitta rätt, lyfta rätt, böja rätt, sträcka rätt o.s.v. 
Det gäller liksom att träna kroppen så den automatiskt börjar göra det som är rätt.


LITE GYMTRÄNING.
Innan middagen for vi några damer till ett litet gym som finns i denna byggnad, vi tränade en liten stund. Vanligtvis har vi tränat i gymet i Arenan (en sport byggnad..skulle jag kalla byggnaden här bredvid).



Carina och jag trampar..och jag ser ut som om jag håller på att somna och trilla av cykeln...vilken minut som helst😉.





LYX FÖR FÖTTERNA.
Efter middagen begav jag mig till spa avdelningen. Jag fick fotbad och massage till lugn pianomusik (på cd), inte illa alls.
Efteråt tog jag ett avslappnande bastubad på badavdelningen. Tanja hade farit och simma, men jag nöjde mig med bastun.

När jag kom till rummet började jag packa ihop alla mina utspridda kläder, skor och grejer. För engångs skull så är jag i tid. I morgon kl.12 skall vi ju vara ut ur rummet. Om jag har allt packat och fixat nu så kanske jag hinner en sista gång till badavdelningen på förmiddagen.

NU.
Nu ser Tanja på tv på Voice of Finland och njuter av en kaffe och jag lyssnar medan jag bloggar.
Jag pratade just med Jan i telefon, skall bli så roligt när han kommer och hämtar mig kl.14 imorgon....sen åker vi i väg på tumis till Ekenäs. AVSTÅND SKAPAR KÄRLEK 😊.

Min älskling
På lördag får vi träffa pojkarna vid Dragsvik igen när det är kriksmannaedgång med fältgudstjänst och besöksdag.

Det är bra att ha något att se framemot, det förgyller livet. Just nu ser jag framemot att få se min älskling imorgon. 


DAGENS UPPMUNTRAN TILL DIG SOM HAR DET JOBBIGT.
Men ibland kan livet vara allt annat än roligt och bra, man kanske inte har något att se fram emot, man kanske oroar sig för framtiden....hur skall det gå, kommer jag någonsin att bli bra, eller är det så här mitt liv kommer att se ut för resten av mitt liv?
Om du känner det så, då vill jag ge dig uppmuntran, först med en video.
Den här videon är en av mina favoriter, som ger hopp och visar att man aldrig ska ge upp. Se den och lyssna till härliga Nick som valde att inte ge upp.



Och sen vill jag säga till dig: det finns en som vet precis hur du har det och som vill hjälpa dig. Han tränger sig inte på, men Han blir jätteglad om du vänder dig till Honom. Han vill vara din bästa vän och Han vill hjälpa dig. Och när du inte orkar längre, då bär Han dig.....och JESUS heter Han.

Han är min bästa vän och skulle inte Han finnas här för mig, då skulle jag ha givit upp för länge sen. Men nu behöver jag inte ge upp, jag behöver bara sätta blicken på Jesus och säga hjälp mig.
Han ger mig kraft när jag ingen har, han ger mig frid när oron vill stjäla den, han ger mig hopp och framtids tro när livet runtomkring vill ta det ifrån mig. Han ger mig glädje så jag får skratta och ha roligt fast det kan vara tufft. Han lämnar mig aldrig. Han är min Herre och min Jesus...som har hela mitt liv i sin hand....och även ditt.



JEREMIA 29:11
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

MATTEUSEVANGELIET 11:28
Kom till mig , alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023